Uutta opettelemassa

26. maaliskuuta 2010 klo 21.32
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Korvarenkaat ovat aina olleet melkoinen kompastuskivi tälle helmihullulle. Aina kun yritin moisia tehdä, lopputulos oli soikea tai jotenkin muuten vinksallaan, tai renkaita ei saanut kunnolla kiinni tai jotain muuta. Joitain päiviä sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja OPETELLA tekemään niitä pahuksen renkaita Рja kyllähän se sitten onnistui, kun aikansa pähkäili parasta tekniikkaa.

Hoops & chain

Kuvassa yhdet viidestä tekemästäni korvarengasparista. Ihanan kevyet ja ylellisen hohtavat, vaikka itse sanonkin.

Ja yhdestä voitosta rohkaistuneena päätin myös opetella tekemään perussormuksia Рei sellaisia langasta kieputettavia kivikoristeisia, joita olen tehnyt iät ja ajat, vaan juotettuja perussormuksia. Ahdistelin upeita sormuksia tehnyttä Silbiin Pikkumyytä lukuisin kysymyksin Facebookissa, ja aherruksen tulokset (ensimmäiset niistä) näyttävät tältä:

Basic silver rings

Sormusten sisäpinta ei kyllä oikeasti ole niin tuhruisen ruma kuin miltä se kuvassa näyttää vaan ihan nätti, mutta kaiken kaikkiaan nuo sormukset ovat toki vain harjoituskappaleita, joista löytää masentavan helposti juotoskohdan. Toinen sormuksista on kevyesti kuvioitu pallopäävasaralla, ja ne kuviot heijastavat todella kauniisti valoa.

Kolme seuraavaa sormusta on jo ty√∂n alla, mutta n√§ht√§v√§sti joudun ostamaan itselleni toisenkin Dremel-kopion… Tarvitsin sormuksien viimeistely√§ varten satinointiharjaa, mutta se pahuksen harja vaati koneeseen pienemm√§n istukan. Vaihdoin istukan pienemp√§√§n, mutta satinoinnin tehty√§ni en saanut sit√§ pient√§ istukkaa en√§√§ irti. Mill√§√§n. Sormivoimat eiv√§t riit√§, pihdeill√§ ei voi kiskoa (menee lyttyyn…). Siisp√§ on ilmeisesti ostettava Clas Ohlsonilta toinen samanlainen ty√∂kalu, jossa on sitten se isompi istukka. Huokaus.

Lopuksi kuva korvakoruista, jotka eiv√§t liity t√§h√§n merkint√§√§n mitenk√§√§n, mutta jotka haluan esitell√§ ihan siit√§ syyst√§, ett√§ KERRANKIN labradoriitti suostuu n√§ytt√§m√§√§n edes osan v√§lkkeest√§√§n my√∂s valokuvassa…

Labradorite earrings

 

 

J√§tetty 4 kommenttia »

 1. Tiina, 27.3.2010 klo 6.57

  Hei, minäkin olen yrittänyt tehdä korvakorurenkaita.. ja tulokset on ollut todellakin vähän muuta kuin tasaisen pyöreitä.. :(
  Uskallatko paljastaa kuinka niistä saa pyöreät? ;)


 2. inkku, 27.3.2010 klo 11.49

  Vau mikä välke! Nättiä jälkeä taas kaikki. :)


 3. Kipa, 27.3.2010 klo 16.18

  Ihanat korvikset ja mun lempikivet, ihana hohde!


 4. Outi, 5.4.2010 klo 16.32

  Kiitos!

  Tiina, niistä tulee soikeat jos teet kuten useimmat ohjeet sanovat eli kiepautat langan esim. sormuspinnan ympärille ja sitten katkaiset kun langat on menneet sentin verran päällekkäin.

  Kierrä sitä lankaa suosiolla useampi tiukka kierros sormuspinnan ympärille, halkaisijaltaan pienempään kohtaan kuin mitä loppumitaksi haluat. Niistä valmiista ympyröistä sitten leikkaat itsellesi sellaiset renkaat joissa langanpäät menevät noin sentin päällekkäin.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI