Ne videot!

19. elokuuta 2013 klo 14.00
Luokat: Kynsilakkakorut, Sormukset

Kun nyt edellisessä merkinnässä otin puheeksi ne videot, joita olen liittänyt kynsilakkakorujen tuotesivuille, ajattelin laittaa tännekin muutaman esimerkin. Videot on pakko kuvata käsivaralla, sillä muuten kameraan ei saa suhteessa koruun oikeanlaista liikerataa, jotta värien vaihtuvuus tulisi kunnolla esiin. Siksi ne ovat hieman tutisevia, mutta luulen, että niistä kuitenkin näkyy hyvin se, mitä halusinkin niiden havainnollistavan: se upea värien leikki!

Tässä samalla ilmoittelen, että olen tänään päivittänyt kaupan sivuja ihan urakalla, ja myyntiin on tullut iso kasa uusia sormuksia. Kuvaamatta on enää muutamia riipuksia ja muistaakseni yksi sormus, ja niiden jälkeen onkin aika tehdä välillä jotain muuta. :)

Tervetuloa tutustumaan uusiin koruihin!

Uusi arki

14. elokuuta 2013 klo 13.56
Luokat: Kynsilakkakorut, Sormukset

Kesä alkaa olla lopuillaan ja niin myös hoitovapaa. Kaivan nyt esiin siivousvälineet: tomutan pölyn peitossa lojuvan blogiparkani, pyyhin hyllyt, tuon kauniita kukkia pöydälle. On aika aloittaa uudenlainen arki: ensin kolmena ja vähän myöhemmin syksyllä toivottavasti jopa neljänä päivänä viikossa olen taas myös yrittäjä ja käsillätekijä, en ainoastaan äiti, vaimo, ruoanlaittaja ja pyykinpesijä. ;)

Muutos on haikea mutta jo jonkin aikaa odotettu ja kaivattu. Miten ihanaa onkaan päästä takaisin korujen maailmaan, tekemään omia töitään ja toivottavasti kokemaan onnistumista vihdoin muissakin asioissa kuin vanhemmuudessa! Ja sitten taas toisaalta: miten ihanaa onkaan hakea iloiset ja koko päivän kavereiden kanssa touhunneet lapset kotiin päiväkodista, kun on seitsemän tuntia tehnyt muuta ja työskennellyt erilaisten haasteiden parissa?

Ihan ensimmäisenä olen tällä viikolla aloittanut työt kuvaamalla lähes kaikki jo aiemmin tehdyt mutta vielä kauppaan pääsyä odottaneet kynsilakkakorut. Ne lisäilen kauppaan vähän kerrallaan (ja osan olen jo lisännytkin, tervetuloa tutustumaan!). Tavoitteena on myös päivittää kynsilakkakorujen tuotesivuja niin, että katselukulman mukaan värisävyjä vaihtaviin koruihin tulee mukaan värivaihtelun esittelevä lyhyt videopätkä, koska valokuvat eivät millään tunnu tekevän tuolle efektille oikeutta :)

Alun urakan jälkeen tarkoitus on myös tarttua taas piiiitkästä aikaa hopeaan ja helmiin – tiedossa on toivottavasti paljon kaikkea uutta kaunista. Motivaatiota ainakin riittää!

Ja lopuksi jotain, joka onnistui yli odotusten – niin kuvioiltaan kuin valokuvauseltaankin. Viime viikolla tekemääni sormukseen taisi livahtaa kuin varkain kaipuuta pohjoiseen, kaamoksen lumista hämärää, tunturimaisema jossa välkkyy sinistä Lapin taikaa… Rakastan!

Kaamos / Nail polish ring

Lisää sormuksia

2. kesäkuuta 2012 klo 21.12
Luokat: Kynsilakkakorut, Sormukset

Olen tehnyt lisää sormuksia – joitakin ihan vain yhdellä lakalla ja joitakin uniikkeja. Tämä on koukuttavaa puuhaa, mutta harmitusta aiheuttavat valmiit sormuspohjat, jotka on toisinaan juotettu ihan vinoon. Yhteen pohjaan ehdin jo liimata kapussin kiinni ennen kuin huomasin, miten vino se sormus oli, joten se meni nyt sitten ihan harakoille. Ja tietysti se oli kuvioinniltaan mielestäni tosi onnistunut, mur! Mutta sellaista sattuu :) Onneksi olen saanut kokea myös paljon onnistumisen iloa!

Nail polish ring (multi-polish)
Uniikki sormus (kolme eri lakkaa)

Nail polish ring (Nfu Oh 51)
Nfu Oh 51

Nail polish ring (Orly Fowl Play)
Orly Fowl Play

Nail polish ring (multi-polish)
Uniikki sormus (kolme eri lakkaa)

On muuten yllättävän vaikeaa kuvata koruja, joissa on tuollainen puolipyöreä heijastava lasipinta! Välillä tuntuu, että korussa näkyy kaikki muu paitsi se, mitä olen yrittänyt kuvata: kuvaaja, kamera, puita, taivasta, parvekkeen puuritilä… Pitäisi varmaan yrittää kehittää ihan vasittu kuvaussysteemi näitä koruja varten :)

Samat välineet, eri tulos

24. toukokuuta 2012 klo 14.22
Luokat: Kaulakorut, Sormukset, Yleinen

Ajattelin kirjoittaa pari sanaa näiden tekemieni kynsilakkakorujen ainutlaatuisuudesta. Kun korua markkinoidaan uniikkina, sen voi ymmärtää suppeasti tai vähän laajemmin (tai ainakin minä ajattelisin niin).

1) Koru voi olla tehty sellaisella tekniikalla ja sellaisista materiaaleista, että toista samanlaista on mahdotonta tehdä. Esimerkiksi korukivissä on usein sellaisia kuviointeja ja sävyjä, että identtisiä kiviä ei kerta kaikkiaan ole mahdollista löytää. Vesivaluna tehty hopeariipus on aina muodoltaan uniikki, ihan kuten uudenvuodentina.

2) Koru voi olla tekijälleen ainoa laatuaan mutta silti jäljennettävissä. Voin tehdä korun, jollaista en ole nähnyt aiemmin, ja päättää, että en enää ikinä tee toista samanlaista. Minun tekemänäni se on silloin uniikki, mutta se voi olla tehty siten, että joku toinen voi ottaa siitä mallia ja tehdä siitä identtisen kopion.

Tein uteliaisuuttani useamman korun täsmälleen samoilla lakoilla ja samalla tekniikalla. Ensimmäinen niistä oli edellisessä merkinnässä esitelty ”käärme”riipus. Seuraava näyttää tältä:

samplependant02

Sitten tein kokeeksi sormuksen, samoilla lakoilla senkin:

Nail polish ring (2)

Sitten vaihdoin käyttämääni glitterlakkaa, mutta muuten käytin samoja lakkoja ja samaa tekniikkaa:

samplependant01

Vaikka noissa koruissa on samat materiaalit, sama tekijä ja sama tekotapa, ne ovat täysin erilaisia… ihania, ainutlaatuisia. :)

Toisenlainen esimerkki on sitten tämä kynsilakkasormus:

Nail polish ring (3)

Se on kaunis, mutta helposti kopioitavissa. Riittää, kun hankkii samanlaisen sormuspohjan ja tietää, mitä kynsilakkaa olen käyttänyt (Nfu Oh 52, jos jotakuta kiinnostaa :D). Molemmissa on puolensa, mutta minua viehättävät enemmän nuo kuvioidut lakkakorut, joiden tekemisessä onnella ja sattumallakin on oma pieni roolinsa :)

Kuvia lomailun lomassa

19. heinäkuuta 2010 klo 16.17
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Chrysolite Swarovski cube earrings
Chrysolite-sävyiset Swarovskin kristallikuutiot

Water cast pendant with smoky quartz
Vesivaluriipus koristeenaan fasettihiottu savukvartsi ja stardust-hopeahelmiä

Water cast pendant with cubic zirconia
Vesivaluriipus koristeenaan rose-sävyinen kuutiollinen zirkonia

Dyed turquoise necklace
Värjättyjä kalkkiturkooseja ja/tai howliitteja

Cracked agate earrings
Punaiset säröakaatit ja pisaran muotoon väännellyt ja taotut Balin hopeiset renkaat

Silver sheet ring
Hopealevystä tehty sormus, jossa on teksti ”ikuisesti optimisti”

Shell pearl necklace
Simpukankuorihelmiä, hopeaa ja Balin hopeaa

Garnet & Rose quartz necklace
Ruusukvartsia, granaattia ja hopeaa

Ocean jasper and sterling silver bracelet
Valtamerijaspiksia ja hopeaa

Tekstisormus

1. heinäkuuta 2010 klo 18.57
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Tekstisormukset ovat olleet pitkään to do -listalla – hidasteena on toiminut se, että inhoan sormusten tekemistä hopealevystä, koska levyn leikkaaminen siististi on niin hankalaa. No, sarvesta härkää… Ensimmäisessä tekstisormuksessani lukee ”dream big”, ja siitä tuli sangen nätti, vaikka juotoskohta aiheuttikin harmaita hiuksia. En luultavasti ikinä onnistu juottamaan sormusta niin, että saumasta tulisi lopulta näkymätön. Huoh.

dreambig

Toukokuussa saamani (tai siis huhtikuussa ostamani ja toukokuun puolella postitse saamani…) kuutiolliset zirkoniabrioletit ovat kuiskutelleet kovasti, joten ne ovat päässeet osalliseksi jo kaksiin korvakoruihin. Ihania pikkuisia pulleroita nuo brioletit… iih!

honey-cubiczirconia

cubiczirconia-flower

Lisäksi ostin yhdeltä foorumilaiselta nauhan värjättyjä särövuorikristalleja, jotka ovat todella herkullisen kauniita. Niistä syntyi jo muutamat korvakorut, joista toiset ovat tällaiset:

crackedcrystalred

Olen myös saanut aikaiseksi yhden omasta mielestäni sangen kauniin kaulakorunkin, mutta se on vielä kuvaamatta. Toinen tekstisormuskin on jo melkein valmis… Alan ilmeisesti vähitellen päästä taas vauhtiin! :D

Uutta opettelemassa

26. maaliskuuta 2010 klo 21.32
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Korvarenkaat ovat aina olleet melkoinen kompastuskivi tälle helmihullulle. Aina kun yritin moisia tehdä, lopputulos oli soikea tai jotenkin muuten vinksallaan, tai renkaita ei saanut kunnolla kiinni tai jotain muuta. Joitain päiviä sitten päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja OPETELLA tekemään niitä pahuksen renkaita – ja kyllähän se sitten onnistui, kun aikansa pähkäili parasta tekniikkaa.

Hoops & chain

Kuvassa yhdet viidestä tekemästäni korvarengasparista. Ihanan kevyet ja ylellisen hohtavat, vaikka itse sanonkin.

Ja yhdestä voitosta rohkaistuneena päätin myös opetella tekemään perussormuksia – ei sellaisia langasta kieputettavia kivikoristeisia, joita olen tehnyt iät ja ajat, vaan juotettuja perussormuksia. Ahdistelin upeita sormuksia tehnyttä Silbiin Pikkumyytä lukuisin kysymyksin Facebookissa, ja aherruksen tulokset (ensimmäiset niistä) näyttävät tältä:

Basic silver rings

Sormusten sisäpinta ei kyllä oikeasti ole niin tuhruisen ruma kuin miltä se kuvassa näyttää vaan ihan nätti, mutta kaiken kaikkiaan nuo sormukset ovat toki vain harjoituskappaleita, joista löytää masentavan helposti juotoskohdan. Toinen sormuksista on kevyesti kuvioitu pallopäävasaralla, ja ne kuviot heijastavat todella kauniisti valoa.

Kolme seuraavaa sormusta on jo työn alla, mutta nähtävästi joudun ostamaan itselleni toisenkin Dremel-kopion… Tarvitsin sormuksien viimeistelyä varten satinointiharjaa, mutta se pahuksen harja vaati koneeseen pienemmän istukan. Vaihdoin istukan pienempään, mutta satinoinnin tehtyäni en saanut sitä pientä istukkaa enää irti. Millään. Sormivoimat eivät riitä, pihdeillä ei voi kiskoa (menee lyttyyn…). Siispä on ilmeisesti ostettava Clas Ohlsonilta toinen samanlainen työkalu, jossa on sitten se isompi istukka. Huokaus.

Lopuksi kuva korvakoruista, jotka eivät liity tähän merkintään mitenkään, mutta jotka haluan esitellä ihan siitä syystä, että KERRANKIN labradoriitti suostuu näyttämään edes osan välkkeestään myös valokuvassa…

Labradorite earrings

Pitkästä aikaa sormuksia

3. marraskuuta 2008 klo 18.25
Luokat: Korukivet, Sormukset

Joinakin päivinä ei varsinaisesti tarvitse miettiä, mitä töitä tekisi. Havahduin tänään huomaamaan, että kaupan puolella oli enää kolme (3!!!) sormusta. Siispä kaivoin esiin hopealankaa ja sormuspinnan ja ryhdyin sydän luopumisen tuskaa tulvillaan etsimään varastoistani niitä kaikkein salaperäisimpiä ja äänekkäimmin juttelevia pietersiittejä, jotka pääsisivät jatkamaan Lohikäärmeen aika -sormussarjaani.

Ja tällainen neljän sarja syntyi tänään:

Pietersite & silver rings

Tein myös muutamia muita sormuksia:

Gemstone & silver rings
Punaista akaattia, ametistia, vuorkristallia ja ihanan hohtava labradoriittinappi.

Noiden kahdeksan sormuksen jälkeen 0,8 mm:n pehmeä hopealanka sitten loppuikin, eivätkä minun sormenpäänikään suoraan sanottuna olisi kestäneet enää yhtään sormusta tänään…

Varovaista aloittelua

23. heinäkuuta 2008 klo 19.43
Luokat: Kaulakorut, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset

Loman jälkeen pitäisi päästä taas koruvireeseen. Takkuiselta tuntuu, vaikka koko loman ajan on ideoita pyörinyt päässä vaikka kuinka. Ulkona vietetty lämmin päivä vei siinä määrin energiaa, että kotiin palattuani en saanut enää aikaan mitään erityisen vaativaa…

Tapasin lomalla rakkaan ystäväni, joka odottaa vauvaa. Hänellä näin ensimmäistä kertaa ihan omin silmin meksikolaisen Bola-korun, joka roikkui suloisen pyöreän vauvamahan päällä ja helisi vienosti. Siitä poiki idea kokeilla samanlaisen korun tekemistä Balin hopeasta – ja niinpä laitoin kaupan puolelle tänään kaksi Bola-imitaatiota varmistettuani samaiselta ystävältä ensin, minkä pituinen nyöri koruissa yleensä on:

Bola II

Bola I

Koko Bolan idea saattaa olla ihan huuhaata, mutta minusta nuo korut ovat suloisia. Jahka asia joskus tulee omalla kohdallani ajankohtaiseksi, voisin kyllä kuvitella käyttäväni tuollaista riipusta.

INMCrystal-kimppatilaus toi minulle elämäni ensimmäiset Swarovskin pisarahelmet. Niistä syntyi yksinkertaiset mutta klassisen kauniit korvakorut:

Swarovski drop pearls

Tilaustyönä tein myös pitkästä aikaa yhden perussormuksen, kivenä tällä kertaa savukvartsi:

Smoky quartz ring

Ennen lomaa tein tilauksesta rannekorun ja korvakorut:

Sadepäivä (ranne)

Sadepäivä (korvakorut)

Jonossa olisi tällä hetkellä useita tilaustöitä, kunhan vain ehtisin tehdä kaiken. Tietysti kesän ensimmäiset oikeat helteet on luvattu juuri tästä viikoksi eteenpäin… On kyllä silti aika ihanaa olla taas helmien äärellä, kun yli kymmenen päivää on viettänyt erossa niistä.

Toiminnassa taas

7. toukokuuta 2008 klo 10.46
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Nyt pitäisi viimeistenkin pienten ongelmien olla poissa ja Helmetin toimia moitteettomasti. Siispä heti asiaan ja esittelemään viime aikojen tuotoksia:

European 4-in-1 bracelet

Ensimäinen mattoketjuni. Rakastuin tuohon ketjumalliin – se on mukavaa punottavaa ja lopputulos on ihastuttava. Mattoketju istuu ranteeseen täydellisesti, koska se on muodoltaan tuollaista leveää ja litteää. Teki ihan hirveästi mieli pitää tämä ranneketju itse, mutta urheasti työnsin sen kuitenkin kaupan puolelle.

Cantaloupe crystal set

Tilaustyönä tehty perussetti hopealangasta, Balin spacereista ja Cantaloupe-sävyisistä Swarovskin kristalleista.

Twisted spirals

Patinoidut kierrespiraalikorvakorut. Nämä onnistuivat oikeastaan juuri niin hyvin kuin toivoinkin. Kolmesta tekemästäni parista yksi on killunut korvissani siitä saakka, kun sain sen valmiiksi.

Jens Pind earrings (iris green)

Jens Pindia tällä kertaa korvakorujen muodossa. Ketjun kaverina on iris green -sävyiset isohkot makeanvedenhelmet.

Samba

Ostin ensimmäistä kertaa simpukankuorihelmiä, joista sitten syntyi Balin hopean ja pikkuruisten mustien onyxien kera tuo kuvan rannekoru. En ole kyllä vielä ihan varma siitä, mitä mieltä olen simpukankuorihelmistä yleensä. Ne ovat kauniita, mutta… en tiedä olenko ihan vakuuttunut niistä vielä.