Samat välineet, eri tulos

24. toukokuuta 2012 klo 14.22
Luokat: Kaulakorut, Sormukset, Yleinen

Ajattelin kirjoittaa pari sanaa näiden tekemieni kynsilakkakorujen ainutlaatuisuudesta. Kun korua markkinoidaan uniikkina, sen voi ymmärtää suppeasti tai vähän laajemmin (tai ainakin minä ajattelisin niin).

1) Koru voi olla tehty sellaisella tekniikalla ja sellaisista materiaaleista, että toista samanlaista on mahdotonta tehdä. Esimerkiksi korukivissä on usein sellaisia kuviointeja ja sävyjä, että identtisiä kiviä ei kerta kaikkiaan ole mahdollista löytää. Vesivaluna tehty hopeariipus on aina muodoltaan uniikki, ihan kuten uudenvuodentina.

2) Koru voi olla tekijälleen ainoa laatuaan mutta silti jäljennettävissä. Voin tehdä korun, jollaista en ole nähnyt aiemmin, ja päättää, että en enää ikinä tee toista samanlaista. Minun tekemänäni se on silloin uniikki, mutta se voi olla tehty siten, että joku toinen voi ottaa siitä mallia ja tehdä siitä identtisen kopion.

Tein uteliaisuuttani useamman korun täsmälleen samoilla lakoilla ja samalla tekniikalla. Ensimmäinen niistä oli edellisessä merkinnässä esitelty ”käärme”riipus. Seuraava näyttää tältä:

samplependant02

Sitten tein kokeeksi sormuksen, samoilla lakoilla senkin:

Nail polish ring (2)

Sitten vaihdoin käyttämääni glitterlakkaa, mutta muuten käytin samoja lakkoja ja samaa tekniikkaa:

samplependant01

Vaikka noissa koruissa on samat materiaalit, sama tekijä ja sama tekotapa, ne ovat täysin erilaisia… ihania, ainutlaatuisia. :)

Toisenlainen esimerkki on sitten tämä kynsilakkasormus:

Nail polish ring (3)

Se on kaunis, mutta helposti kopioitavissa. Riittää, kun hankkii samanlaisen sormuspohjan ja tietää, mitä kynsilakkaa olen käyttänyt (Nfu Oh 52, jos jotakuta kiinnostaa :D). Molemmissa on puolensa, mutta minua viehättävät enemmän nuo kuvioidut lakkakorut, joiden tekemisessä onnella ja sattumallakin on oma pieni roolinsa :)

Käärmeen tähtisumu

21. toukokuuta 2012 klo 16.43
Luokat: Kaulakorut

Long time no blog! Sähköpostitse jo tuli kyselyjä, että mikäs on, kun blogi on vaiennut vuoden lopussa ihan tyystin. No, elämä tuli väliin. Äitiys tuntuu vievän niin tehokkaasti ajan ja energian, että korut ovat olleet nyt aika lailla paitsiossa. Puolen vuoden tauon aikana olen kyllä tehnyt korujuttuja siinä mielessä, että olen yrittänyt keksiä toimivan menetelmän jo aiemmin kokeilemieni kynsilakkariipusten tekoon.

Kuten jotkut ehkä muistavat, minulla oli hirveästi ongelmia liiman kuplimisen kanssa. Luulin, että ne ongelmat ratkesivat, kun lopulta löysin tarkoitukseen erinomaisesti soveltuvan liiman, mutta ei. Ja mikä masentavinta, tämä uusi liima aiheutti riipuksiin ilmakuplia jopa parin kuukauden kuluttua liimauksesta! Pidin riipuksia ns. karanteenissa useamman viikon liimauksen jälkeen varmistuakseni siitä, ettei niihin tule ilmakuplia, joten tyrmistys oli suuri, kun sitten joskus maalis-huhtikuussa tajusin, että pariin muutamia kuukausia aiemmin tehtyyn riipukseen oli kuin olikin myöhemmin tullut kuplia.

No, olen tehnyt ihan hirveästi sekä ajatustyötä että erilaisia kokeiluja keksiäkseni tekniikan, jota käyttämällä ilmakuplat eivät pilaisi minulta enää yhtä ainoaa riipusta. Olen liottanut asetonissa niin monia pilalle menneitä kokeiluja, etten edes halua yrittää laskea niitä. Nyt olen kuitenkin uskoakseni vihdoin löytänyt toimivan tekniikan. Yhteenkään tällä uudella tekniikalla tekemääni riipukseen ei ole tullut yllättäviä ilmakuplia, ja vanhimmat olen tehnyt jo useampia viikkoja sitten. WAHEY!

Tässä on kuvia tähän mennessä onnistuneimmasta riipuksestani, jossa kuta kuinkin kaikki onnistui ihan nappiin:

Nail polish pendant

Nail polish pendant

Nail polish pendant

Nail polish pendant

Nail polish pendant

Nail polish pendant

Ja lopuksi vielä tarkoituksella epätarkka kuva, joka havainnollistaa korun kimaltelua auringossa:

Nail polish pendant

Kameleontti

30. joulukuuta 2011 klo 11.13
Luokat: Kaulakorut

Ongelmat riipusten liimauksen kanssa jatkuvat valitettavasti vieläkin. Tilanne on nyt kuitenkin sikäli parempi, että kaikki riipukset eivät kupli. Viimeksi tekemistäni kahdeksasta neljään ilmaantui ilmakuplia, mikä on toki edistystä. Turhauttavaa tämä on silti – lakkaa menee haaskuun ajasta puhumattakaan. Mutta ah ja voi, luovuttaakaan en haluaisi, sillä onnistuessaan riipukset ovat välillä todellisia helmiä vaikka itse sanonkin.

Tällä kertaa esittelyssä varsinainen kameleontti: käytin nimittäin lakkoja, jotka vaihtavat väriä katselukulman mukaan. Tämä riipus on ainakin omasta mielestäni todella kaunis, eikä se saanut purkutuomiota, vaikka siinä yksi pikkuinen ilmakupla onkin.

np-duochrome01-01

np-duochrome01-02

np-duochrome01-03

Riipuksia on nyt ainakin toistakymmentä odottamassa myyntiin pääsyä, mutta luultavasti kuvaan ne vielä kertaalleen uusiksi, koska aiemmat kuvat eivät mielestäni ole riittävän hyvät (mitä, minäkö perfektionisti?).

Toivottavasti kaikilla lukijoilla oli oikein mukava ja onnistunut joulu. Toivottelen omasta puolestani nyt hyvää uutta vuotta – tuokoon 2012 paljon hyvää tullessaan!

Ojasta allikkoon

15. joulukuuta 2011 klo 21.59
Luokat: Kaulakorut

Aika harvoin on koko koruilu-”urani” aikana harmittanut yhtä kovasti kuin joskus noin viikko sitten. Tajusin, että suurin osa tekemistäni kynsilakkariipuksista oli täysin myyntikelvottomia. Iso määrä työtä ja materiaaleja täysin ketuille. Ja kamalinta oli, että osan riipuksista olin jo ehtinyt myydä.

Kävi nimittäin ilmi, että valitsemani liima alkoi tehdä riipusten lasien alle ilmakuplia vasta muutamia päiviä liimauksen jälkeen. Kuvittelin vuorokauden olevan riittävä aika liimauksen kelvolliseen kuivumiseen, mutta ei – liuotinpohjainen liima järjesti kivan kakkakepposen ja pilasi lähes kaikki riipukset lukuunottamatta niitä, jotka olin tehnyt vesimarmorointina.

Kukaan asiakkaista, joihin otin yhteyttä, ei kuitenkaan halunnut palauttaa riipusta vaan ne kelpasivat kuplineen päivineen, mutta tekijää itseään kuplat häiritsivät niin hirveästi, että kaikki myymättömät riipukset vedin välittömästi kaupan puolelta pois. Pelkäsin, että materiaalit olivat menneet haaskuun, mutta kaikeksi onneksi muutamien tuntien liotus asetonissa auttoi: sen jälkeen lasien irrotus onnistui ja sekä riipuspohjat että lasit sai puhdistettua uutta käyttöä varten. Haaskuun meni siis ainoastaan kynsilakkaa (byääähh!) ja runsaasti aikaa (snif…).

Nyt käytössä on toisenlainen liima, ja olen varovaisen optimistinen. Jostain kumman syystä kulmikkaat riipukset aiheuttavat edelleen ongelmia, mutta pyöreät näyttäisivät nyt onnistuvan ilman kuplia. Yksikään riipus ei kuitenkaan enää pääse myyntiin ilman useamman päivän karanteenia, jotta voin olla varma siitä, ettei tule ikäviä yllätyksiä. Tässä hätnäppää otettu kuva parista karanteeniriipuksesta, ettei merkintä jäisi ilman kuvia:

Nail polish pendants

Toivon todella kovasti, että nyt onnistuu :)

Ei vain kynsille vaan myös kaulaan

28. marraskuuta 2011 klo 15.38
Luokat: Kaulakorut

Kynsilakka, nimittäin.

Viimeaikaisissa korukokeiluissa olen päässyt tekemään tuttavuutta ihan uuden materiaalin kanssa, sillä sain juuri valmiiksi erän kynsilakkariipuksia. Idea ei ole sinänsä oma, sillä amerikkalaiset ovat tämänkin erikoisuuden takana, mutta sikäli kun tiedän, kynsilakkariipuksia ei Suomessa vielä kukaan tee. Yksivärisiä lakkasormuksia olen nähnyt jossakin kynsiblogissa.

Minua ei kuitenkaan kiinnostanut tehdä yksivärisiä lakkariipuksia, vaikka vessan peilikaapista joitakin mykistävän kauniita lakkayksilöitä löytyykin. Halusin käyttää enemmän värejä ja erilaisia lakkoja sekä kokeilla erilaisia tapoja kuviointiin, jotta lopputulos olisi varmasti uniikki – jotain, mistä en edes itse pystyisi tuottamaan kopiota. On ihanaa voida tarjota ostettavaksi koru, jollaista ei taatusti löydy mistään muualta maailmasta. :)

Muun muassa tällaisia on syntynyt:

Nail polish pendants (4)
Hanami

Nail polish pendants (3)
Venus

Nail polish pendants (2)
Syvyyksissä

Nail polish pendants (1)
Galaksien halki

Jokaiseen koruun on käytetty 3-7 eri lakkasävyä. Halvaksi riipusten tekeminen ei kyllä tule, jos erikseen niitä varten rupeaa ostamaan kynsilakkoja, mutta jos lakkapulloja omistaa valmiiksi ison määrän, tilanne on tietysti toinen.

Ensimmäistä riipusta aloittaessani kuvittelin, että homma olisi hyvinkin helppoa ja hauskaa, mutta luulo ei ollut tiedon väärti. Hauskaa ja innostavaa puuhaa se ehdottomasti on, mutta erilaisia sudenkuoppia on paljon. Erilaiset lakat käyttäytyvät eri tavalla, niillä on erilainen viskositeetti ja ne eivät välttämättä sekoitu siten kuin olit toivonut. Välillä lopputulosta ei voi lainkaan ennustaa, joskus kaikki menee juuri kuten suunnitteli.

Lasin liimaus on ainakin toistaiseksi ollut kaikkein ongelmallisinta. Liimoja on hirveästi erilaisia eivätkä kaikki sovellu lasille ja metallille. Lopulta päädyin testaamaan valitsemaani liimaa tiputtamalla riipuksia julmasti keittiön kovalle laminaattilattialle nähdäkseni, irtoaako lasi. Lisäksi olen tähän mennessä oppinut, että liima voi tuhota lakkauksen kuvioinnin, jos työvaiheita ei tee juuri oikein.

Mutta yhtä kaikki: kivaa puuhaa ja valmiit riipukset ovat ainakin omasta mielestäni todella kauniita. :)

Sneak peek

23. marraskuuta 2011 klo 15.32
Luokat: Kaulakorut

Pikainen kurkistus uusiin juttuihin. Hopean hinnan ollessa suorastaan pilvissä tekee mieli tutustua muihinkin materiaaleihin. Ja tällaista on nyt työn alla:

Pendant sneak peek

Riipuksia on tulossa enemmänkin, mutta vasta tämä on niin valmis, että on saatu kuvattuakin pikaisesti. Tämä jos mikä on ainakin taatusti uniikki.

NERIK-laatikon uumenista

30. lokakuuta 2011 klo 16.40
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Lasihelmet, Makeanvedenhelmet

Kuten sanottu: ei enää NERIK*-laatikkoa. Kaivoin esiin jo useamman vuoden ajan hillotut upeat valkeat makeanvedenhelmet sekä kauniin kvartsibrioletin ja nykersin tämän yksinkertaisen mutta mielestäni kauniin kaulakorun.

Kuiskauksia (uniikki)

kuiskauksia

___
* Näitä En Raski Ikinä Käyttää

Mietteitä ja päätöksiä

22. lokakuuta 2011 klo 14.58
Luokat: Helmihulluus, Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Jos olen jo jotakin ehtinyt huomata niin sen, että työaikaa on olemattoman vähän. Sitä vähentää entisestään se tosiseikka, että kaikki tavarat on ehdittävä myös visusti pakata pois ennen kuin lapset heräävät, tai kallisarvoiset helmet ovat pian pitkin asuntoa, poikanen juoksee ympäriinsä pihdit kädessään ja pikkusisko imeskelee mietteliään näköisenä valmista korua kuolavana suupielestä valuen.

Työajan vähäisyys vahvistaa sen, mitä vähän etukäteen ajattelinkin: on pakko hyväksyä ja ymmärtää se, että tällä hetkellä päätyöni on olla äiti ja yrittäjyys on sivutoimi, jota tehdään sen verran kuin ehditään ja jaksetaan. Siksi nyt tekee mieli keskittyä tekemään vain sitä, mikä inspiroi ja innostaa.

Luulen, että tästä eteenpäin koruni painottuvat selkeämmin yksittäiskappaleisiin. Mielessä on kyllä yksi pieni ja yksinkertainen korvakorusarja, mutta muuten tässä vaiheessa haluaisin keskittyä tekemään uniikkia… Ei niinkään mitään monimutkaista ja jäljittelemättömän ainutlaatuista kuin tietyn hetken ja tunteen synnyttämiä koruja. Jotain mikä syntyy kun on syntyäkseen, mutta jota ei väkisin synnytetä toista kertaa.

Toinen asia, jota olen ehtinyt pohdiskella tällä viikolla:

Ei enää NERIK-materiaaleja.

Kyllä, luit ihan oikein. Ei enää materiaalien hilloamista. KAIKKI käyttöön, niin hillotuimmat hopeahelmet kuin kauneimmin säihkyvät brioletitkin. Laidasta laitaan. Ne materiaalit eivät kasva korkoa, vaikka kuinka odottaisin.

Saapa nähdä pitääkö tämä päätös.

Lopuksi yksinkertainen epäsymmetrinen kaulakoru, johon täysin säälimättä käytin melkein kokonaisen nauhan luonnollisen värisiä karneoleja. Uniikki.

Carnelian & Agate necklace

Palautepyyntö!

19. elokuuta 2010 klo 15.05
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Hyvät Helmetin asiakkaat!

Haluaisin laittaa kauppaani oman sivunsa asiakkaiden palautteille, jotta mahdolliset uudet asiakkaat voisivat lukea, mitä mieltä ihmiset ovat ostoksistaan olleet. Siksipä pyydänkin, että jos olet ostanut minulta korun/koruja ja haluat osallistua, lähetät minulle kommenttisi joko ihan sähköpostitse osoitteeseen outi miumau helmetti piste fi (viestin aiheeksi ”Palaute”) tai käyttämällä kaupan valmista yhteydenottolomaketta.

Palautteista osa julkaistaan kaupan sivuilla. Kenenkään koko nimeä ei luonnollisesti julkaista, vaan toivoisin palautteiden allekirjoitukseksi vaikkapa yhdistelmää etunimi & paikkakunta. Koska tarkoituksenani on luonnollisesti edistää myyntiä, julkaisen ainoastaan tähän tarkoitukseen soveltuvat palautteet MUTTA negatiivistakin palautetta ilman muuta saa lähettää, jos sellaista on. Luen kaikki palautteet ja yritän ottaa opikseni :)

Porkkana: kaikista palautetta (niin myönteistä kuin kielteistäkin) lähettäneistä kaksi eniten onnettaren suosimaa saavat kaupastani vapaavalintaiset korvakorut. :) Varmistathan siis, että palautteesi mukana on toimiva sähköpostiosoite.

Muokkaus: AIKATAULU unohtui. Aikaa palautteiden jättämiseen ehtiäkseen mukaan arvontaan on elokuun loppuun asti :)

***

Loppuun kuva eilen syntyneestä Lumous-kaulakorusta. Hohtavan valkeat makeanvedenhelmet ja syvän viininpunaiset granaatit ovat kertakaikkisen lumoava yhdistelmä :) Keskellä korua on suloinen kuvioitu Karen Hill Tribe -hopeinen sydänhelmi.

lumous

Pientä mutta isotöistä

17. elokuuta 2010 klo 13.38
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Päivän teemana ovat pienet hopeajutut, joissa kuitenkin oli suhteellisen paljon työtä.

Joskus ties koska tekemäni hopeasaviriipukset pääsivät vihdoin koruiksi asti: toinen ihan vain ketjuun yksinään, toinen sen sijaan sai jotain kaverikseenkin.

Gingerbread

Garnet sky

Aiemmin kokeilin riveting-tekniikkaa eli nk. niittaamista ja tein tämän seuraavan riipuksen. Pelkän Balin hopeisen ”lumihiutaleen” kanssa riipus kuitenkin näytti kauhean tylsältä ja tyhjältä, joten naputtelin siihen sanoja ja patinoin koko komeuden. Olen lopputulokseen paljon tyytyväisempi kuin alkuperäiseen riipukseen.

LLHD

Myös vesivalukoruja New life -sarjaan on syntynyt muutama lisää. Ensimmäisessä on koristeena upea musta spinellibrioletti, toisessa pikkuruinen kuutiollinen zirkoniabrioletti. Molemmat ovat varsin suloisia koruja, vaikka itse kehunkin.

Water cast pendant & black spinel

Water cast pendant & cubic zirconia

Nämä ja muutamia muita uutuuksia on päivitetty kaupan puolelle, tervetuloa katsomaan. :)