Meta


Palautepyyntö!

19. elokuuta 2010 klo 15.05
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Hyvät Helmetin asiakkaat!

Haluaisin laittaa kauppaani oman sivunsa asiakkaiden palautteille, jotta mahdolliset uudet asiakkaat voisivat lukea, mitä mieltä ihmiset ovat ostoksistaan olleet. Siksipä pyydänkin, että jos olet ostanut minulta korun/koruja ja haluat osallistua, lähetät minulle kommenttisi joko ihan sähköpostitse osoitteeseen outi miumau helmetti piste fi (viestin aiheeksi “Palaute”) tai käyttämällä kaupan valmista yhteydenottolomaketta.

Palautteista osa julkaistaan kaupan sivuilla. Kenenkään koko nimeä ei luonnollisesti julkaista, vaan toivoisin palautteiden allekirjoitukseksi vaikkapa yhdistelmää etunimi & paikkakunta. Koska tarkoituksenani on luonnollisesti edistää myyntiä, julkaisen ainoastaan tähän tarkoitukseen soveltuvat palautteet MUTTA negatiivistakin palautetta ilman muuta saa lähettää, jos sellaista on. Luen kaikki palautteet ja yritän ottaa opikseni :)

Porkkana: kaikista palautetta (niin myönteistä kuin kielteistäkin) lähettäneistä kaksi eniten onnettaren suosimaa saavat kaupastani vapaavalintaiset korvakorut. :) Varmistathan siis, että palautteesi mukana on toimiva sähköpostiosoite.

Muokkaus: AIKATAULU unohtui. Aikaa palautteiden jättämiseen ehtiäkseen mukaan arvontaan on elokuun loppuun asti :)

***

Loppuun kuva eilen syntyneestä Lumous-kaulakorusta. Hohtavan valkeat makeanvedenhelmet ja syvän viininpunaiset granaatit ovat kertakaikkisen lumoava yhdistelmä :) Keskellä korua on suloinen kuvioitu Karen Hill Tribe -hopeinen sydänhelmi.

lumous

Pientä mutta isotöistä

17. elokuuta 2010 klo 13.38
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Päivän teemana ovat pienet hopeajutut, joissa kuitenkin oli suhteellisen paljon työtä.

Joskus ties koska tekemäni hopeasaviriipukset pääsivät vihdoin koruiksi asti: toinen ihan vain ketjuun yksinään, toinen sen sijaan sai jotain kaverikseenkin.

Gingerbread

Garnet sky

Aiemmin kokeilin riveting-tekniikkaa eli nk. niittaamista ja tein tämän seuraavan riipuksen. Pelkän Balin hopeisen “lumihiutaleen” kanssa riipus kuitenkin näytti kauhean tylsältä ja tyhjältä, joten naputtelin siihen sanoja ja patinoin koko komeuden. Olen lopputulokseen paljon tyytyväisempi kuin alkuperäiseen riipukseen.

LLHD

Myös vesivalukoruja New life -sarjaan on syntynyt muutama lisää. Ensimmäisessä on koristeena upea musta spinellibrioletti, toisessa pikkuruinen kuutiollinen zirkoniabrioletti. Molemmat ovat varsin suloisia koruja, vaikka itse kehunkin.

Water cast pendant & black spinel

Water cast pendant & cubic zirconia

Nämä ja muutamia muita uutuuksia on päivitetty kaupan puolelle, tervetuloa katsomaan. :)

Kuvia lomailun lomassa

19. heinäkuuta 2010 klo 16.17
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Chrysolite Swarovski cube earrings
Chrysolite-sävyiset Swarovskin kristallikuutiot

Water cast pendant with smoky quartz
Vesivaluriipus koristeenaan fasettihiottu savukvartsi ja stardust-hopeahelmiä

Water cast pendant with cubic zirconia
Vesivaluriipus koristeenaan rose-sävyinen kuutiollinen zirkonia

Dyed turquoise necklace
Värjättyjä kalkkiturkooseja ja/tai howliitteja

Cracked agate earrings
Punaiset säröakaatit ja pisaran muotoon väännellyt ja taotut Balin hopeiset renkaat

Silver sheet ring
Hopealevystä tehty sormus, jossa on teksti “ikuisesti optimisti”

Shell pearl necklace
Simpukankuorihelmiä, hopeaa ja Balin hopeaa

Garnet & Rose quartz necklace
Ruusukvartsia, granaattia ja hopeaa

Ocean jasper and sterling silver bracelet
Valtamerijaspiksia ja hopeaa

Apinan raivolla

14. kesäkuuta 2010 klo 20.09
Luokat: Kaulakorut, Korukivet

Joskus muinoin luokittelin kivenistutuksen sellaiseksi puuhaksi, joka on syytä jättää ammattilaisille. Tai vähintäänkin paljon minua edistyneemmille.

Mutta sitten alkoi yhdessä jos toisessakin blogissa näkyä onnistuneita kivenistutuksia. Ja mitä enemmän minä niitä näin, sitä enemmän minua alkoi nyppiä oma osaamattomuuteni. Lopulta tilasin hampaat irvessä sopivat työkalut ja materiaalit ja päätin, että jos kerran “kaikki muutkin” ovat oppineet ja osanneet, niin kyllä sitten taatusti minäkin.

Tämän ensimmäisen kanssa mentiin vielä siitä, missä aita on matalin, mutta kyllä se silti on ihan kelpo saavutus. Minusta. :)

cabochon-voice

SatSi MotSeja

20. maaliskuuta 2010 klo 15.16
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

Helmihullu on onnistunut kehittämään itselleen kivuliaan tenniskyynärpään. Veikkaan syypääksi MotSeja, sillä niiden tekeminen on vaatinut melko intensiivistä Dremelin käyttöä, mikä on pitemmän päälle aika raskasta käsivarrelle. Särkevä käsivarsi on sen verran ikävä kaveri, että MotSien teossa tulee luultavasti kunnon tauko, jahka vielä keskeneräiset on saatu viimeisteltyä. Harmi, sillä nautin näiden korujen tekemisestä kovasti!

Tässä on nyt melkoinen satsi MotSeja – kolme niistä on jo kaupan puolella ja loput laitan myyntiin joko tänään tai viimeistään huomenna, riippuen vähän taaperon touhuista.

In between dark and light
In between dark and light

A heart full of soul
A heart full of soul

Until the sun comes up
Until the sun comes up

Down by the seaside
Down by the seaside

Far beneath the coral sea
Far beneath the coral sea

Dance in the dark of night
Dance in the dark of night

MotS ja POTS

4. maaliskuuta 2010 klo 18.47
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Swarovski

Tältä erää viimeiset MotSit näyttävät tältä:

Like a sleepy blue ocean
Like a sleepy blue ocean

Written in the stars
Written in the stars

Like a sleepy blue ocean ehti kaupasta jo kadota parempiin sui käsiin, Written in the stars (ja aiemman merkinnän Spread out your wings) ovat vielä hyllyllä.

Nyt on koruissa käytetty musta rotanhäntä lopussa ja jään odottelemaan täydennystä varastoihin – MotSeja ei siis tule lisää ennen sitä. Lisäksi tulee pienoinen tauko bloggaamiseen, sillä ensi viikolla on MotSien sijasta vuorossa POTS (= pulkkailua oman taaperon seurassa), kun Helmetissä vietetään talvilomaviikkoa lumisissa merkeissä.

ÄHH:n loppu

28. helmikuuta 2010 klo 21.23
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Swarovski, ÄHH

Helmikuu on lopussa ja niin on myös ÄHH-projekti, jonka viimeiset korut tulevat tässä. Kaksi uutta MotSia ja yhdet korvakorut… Helmihullu on nyt ÄHHistä voipunut, mutta onnellinen!

A voice from behind me reminds me
Spread out your wings you are an angel
Remember to deliver with the speed of light
A little bit of love and joy…

Queen: The March of the Black Queen

Spread out your wings
(Musta onyx, vuorikristalli, Balin hopeinen litteä sydän, platinanvärinen Swarovskin helmi ja hienohopeaan kieputettu fasettihiottu savukvartsimarkiisi.)

Mine’s a tale that can’t be told
my freedom I hold dear
How years ago in days of old
when magic filled the air
’twas in the darkest depths of Mordor,
mm-I met a girl so fair
but Gollum and the evil one
crept up and slipped away with her…

Led Zeppelin: Ramble on

When magic filled the air
(Musta onyx, makeanvedenhelmi, Swarovskin kristalleja ja Balin hopeahelmi.)

Lopuksi vielä ihanista, IHANISTA sinisistä säröakaateista tehdyt pienet ja suloiset korvakorut:

Caribbean blue

Melkein jo viimeisiä viedään

26. helmikuuta 2010 klo 17.19
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski, ÄHH

ÄHH-kuukausi alkaa olla lopuillaan. Olen pysynyt mukana kyydissä, mutta muuten en ole erityisen tyytyväinen osuuteeni projektissa. En nimittäin ole käyttänyt läheskään tarpeeksi hillottuja helmiä, vaan NERIK-laatikko on pitänyt sisällöstään kiinni kynsin ja hampain…. No, ainakin olen tehnyt koruja!

ÄHH 25 on yli 70-senttinen kaulakorunjärkäle värjätyistä jaspiksista. Balin hopeiseen lukkoon on kiinnitetty papukaijalukolla riipus, jonka saa irrotettua, jos korua haluaa käyttää ilman sitä. Korun kivet ovat kahdeksanmillisiä, ja niitä on korussa melkein kaksi kokonaista nauhaa, joten koru on kiitettävän painava :)

Ruby jasper necklace

ÄHH 26 on seuraava MotS-koru, ei siis mitään uutta ja ihmeellistä, mutta toivottavasti silti kaunista. Korussa on pyöreä Peridot Satin -sävyinen Swarovskin kristalli, Balin hopeahelmi, Olivine-sävyinen Swarovskin kristallibrioletti, pisaranmuotoinen valkea Swarovskin helmi sekä fasetoitu vuorikristallikukka. Tällä kertaa myös korun ketjunpätkän olen juottanut renkaista itse, sillä käytin kaiken isolenkkisen valmisketjuni kuuteen ensimmäiseen MotS-koruun.

So sadly I left them
On that old country lane
For I knew that I’d never see them again
One was an old man
The second a maid
The third was a young boy who smiled as he said…
‘With the wind in the willows
The birds in the sky
There’s a bright sun to warm us wherever we lie…’

Blackmore’s Night: The wind in the willows

The Wind in the Willows I

The Wind in the Willows II

Harmaata ja hopeaa

24. helmikuuta 2010 klo 23.25
Luokat: Kaulakorut, ÄHH

ÄHH 24 – ei ole enää montaa päivää jäljellä! Tämän päivän koru on pitkä kaulakoru makeanvedenhelmistä ja gunmetal-sävyisistä (…muistaakseni ainakin) delicahelmistä; somisteena korussa on Karen Hill Tribe -hopeinen perhonen, jonka voi irrottaa halutessaan. Koru on niin pitkä, ettei se varsinaisesti tarvitsisi lukkoa, mutta lukon ansiosta korua voi nyt käyttää ilman riipusta lukko takana tai riipuksen kanssa lukko edessä. Omaan ranteeseeni koru sopii nelinkertaisena myös rannekoruksi, mutta ohuempaan tai paksumpaan ranteeseen tämä ratkaisu ei luultavasti toimi.

Silver butterfly

ÄHH 19-21

20. helmikuuta 2010 klo 17.56
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski, ÄHH

Pahus, unohdin blogata eilisen ÄHH-korun – Facebook-ystäväni kuitenkin näkivät sen jo eilen. Music of the Soul -sarjan kuudes koru syntyi (sekin) Led Zeppelinin Kashmir-kappaleesta. Akaatti, vaaleanpunainen jade, musta onyx, Balin hopeaa ja Swarovskin kristalli… oih, tästä tuli kaunis, vaikka itse sanonkin!

Oh, pilot of the storm who leaves no trace
like thoughts inside a dream
Heed the path that led me to that place
yellow desert stream
My Shangri-La beneath the summer moon
I will return again
Sure as the dust that floats high in June
when movin’ through Kashmir.

Led Zeppelin: Kashmir

Thoughs inside a dream I

Thoughts inside a dream II

Pakkasin eilen ensimmäisiä MotS-koruja matkaan uusille omistajilleen hieman haikeana. Se, että niiden pakkaaminen tuntui haikealta, kertoo minulle korusarjan onnistumisesta: ne korut selvästi herättivät minussa tunteita, olinhan tehnyt niiden eteen töitä hyvin intensiivisesti ja ollut koko sydämestäni prosessissa mukana. Olen todella tyytyväinen! Toivon, että sarjan seuraavatkin korut tuovat mukanaan samanlaista onnistumisen iloa.

ÄHH 20 aloittaa puolestaan uuden riipusten sarjan. Ette varmaan ikinä arvaa, mitä niissä muissa kolmessa riipuksessa on… oikeastaan taidan laittaa näkyville saman tien jo seuraavankin, koska sekin on jo kuvattuna. Olkoon se ÄHH 21 mikäli en saa huomenna näkyville jotain ihan muuta ;)

Näille riipuksille eivät kuvat tee oikeutta. En tajua miksi, mutta hopealevy näyttää niissä samealta ja naarmuiselta, vaikka todellisuudessa riipukset ovat kauniin kiiltäviä.

Winter

Spring