ÄHH:n loppu

28. helmikuuta 2010 klo 21.23
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Swarovski

Helmikuu on lopussa ja niin on myös ÄHH-projekti, jonka viimeiset korut tulevat tässä. Kaksi uutta MotSia ja yhdet korvakorut… Helmihullu on nyt ÄHHistä voipunut, mutta onnellinen!

A voice from behind me reminds me
Spread out your wings you are an angel
Remember to deliver with the speed of light
A little bit of love and joy…

Queen: The March of the Black Queen

Spread out your wings
(Musta onyx, vuorikristalli, Balin hopeinen litteä sydän, platinanvärinen Swarovskin helmi ja hienohopeaan kieputettu fasettihiottu savukvartsimarkiisi.)

Mine’s a tale that can’t be told
my freedom I hold dear
How years ago in days of old
when magic filled the air
’twas in the darkest depths of Mordor,
mm-I met a girl so fair
but Gollum and the evil one
crept up and slipped away with her…

Led Zeppelin: Ramble on

When magic filled the air
(Musta onyx, makeanvedenhelmi, Swarovskin kristalleja ja Balin hopeahelmi.)

Lopuksi vielä ihanista, IHANISTA sinisistä säröakaateista tehdyt pienet ja suloiset korvakorut:

Caribbean blue

Melkein jo viimeisiä viedään

26. helmikuuta 2010 klo 17.19
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

ÄHH-kuukausi alkaa olla lopuillaan. Olen pysynyt mukana kyydissä, mutta muuten en ole erityisen tyytyväinen osuuteeni projektissa. En nimittäin ole käyttänyt läheskään tarpeeksi hillottuja helmiä, vaan NERIK-laatikko on pitänyt sisällöstään kiinni kynsin ja hampain…. No, ainakin olen tehnyt koruja!

ÄHH 25 on yli 70-senttinen kaulakorunjärkäle värjätyistä jaspiksista. Balin hopeiseen lukkoon on kiinnitetty papukaijalukolla riipus, jonka saa irrotettua, jos korua haluaa käyttää ilman sitä. Korun kivet ovat kahdeksanmillisiä, ja niitä on korussa melkein kaksi kokonaista nauhaa, joten koru on kiitettävän painava :)

Ruby jasper necklace

ÄHH 26 on seuraava MotS-koru, ei siis mitään uutta ja ihmeellistä, mutta toivottavasti silti kaunista. Korussa on pyöreä Peridot Satin -sävyinen Swarovskin kristalli, Balin hopeahelmi, Olivine-sävyinen Swarovskin kristallibrioletti, pisaranmuotoinen valkea Swarovskin helmi sekä fasetoitu vuorikristallikukka. Tällä kertaa myös korun ketjunpätkän olen juottanut renkaista itse, sillä käytin kaiken isolenkkisen valmisketjuni kuuteen ensimmäiseen MotS-koruun.

So sadly I left them
On that old country lane
For I knew that I’d never see them again
One was an old man
The second a maid
The third was a young boy who smiled as he said…
’With the wind in the willows
The birds in the sky
There’s a bright sun to warm us wherever we lie…’

Blackmore’s Night: The wind in the willows

The Wind in the Willows I

The Wind in the Willows II

Harmaata ja hopeaa

24. helmikuuta 2010 klo 23.25
Luokat: ÄHH, Kaulakorut

ÄHH 24 – ei ole enää montaa päivää jäljellä! Tämän päivän koru on pitkä kaulakoru makeanvedenhelmistä ja gunmetal-sävyisistä (…muistaakseni ainakin) delicahelmistä; somisteena korussa on Karen Hill Tribe -hopeinen perhonen, jonka voi irrottaa halutessaan. Koru on niin pitkä, ettei se varsinaisesti tarvitsisi lukkoa, mutta lukon ansiosta korua voi nyt käyttää ilman riipusta lukko takana tai riipuksen kanssa lukko edessä. Omaan ranteeseeni koru sopii nelinkertaisena myös rannekoruksi, mutta ohuempaan tai paksumpaan ranteeseen tämä ratkaisu ei luultavasti toimi.

Silver butterfly

ÄHH 22 ja 23

22. helmikuuta 2010 klo 23.27
Luokat: ÄHH, Hopea, Swarovski

Urakka jatkuu! Tässä ovat kaksi puuttuvaa vuodenaikariipusta, joiden jälkeen onkin sitten jo keksittävä jotain muuta loppukuun ajaksi, sillä yhtään korusarjaa ei ole enää varalla ÄHH-käyttöön ;D

summer

Olipas muuten uskomattoman hankalaa yrittää keksiä sopivat värit kesäriipukseen! Vaikka minulla on luultavasti 90% Swarovskin kristallien värikartasta varastossani, ei sopivia värejä vain tuntunut löytyvän. Millään. Lopulta valitsin tuollaisia kukkaissävyjä, mutta kesästä tuli kyllä ehdottomasti sarjan heikoin lenkki joka tapauksessa.

autumn

Syksy on sen sijaan oma suosikkini. Siihen löytyi juuri sopivat värit!

ÄHH 19-21

20. helmikuuta 2010 klo 17.56
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

Pahus, unohdin blogata eilisen ÄHH-korun – Facebook-ystäväni kuitenkin näkivät sen jo eilen. Music of the Soul -sarjan kuudes koru syntyi (sekin) Led Zeppelinin Kashmir-kappaleesta. Akaatti, vaaleanpunainen jade, musta onyx, Balin hopeaa ja Swarovskin kristalli… oih, tästä tuli kaunis, vaikka itse sanonkin!

Oh, pilot of the storm who leaves no trace
like thoughts inside a dream
Heed the path that led me to that place
yellow desert stream
My Shangri-La beneath the summer moon
I will return again
Sure as the dust that floats high in June
when movin’ through Kashmir.

Led Zeppelin: Kashmir

Thoughs inside a dream I

Thoughts inside a dream II

Pakkasin eilen ensimmäisiä MotS-koruja matkaan uusille omistajilleen hieman haikeana. Se, että niiden pakkaaminen tuntui haikealta, kertoo minulle korusarjan onnistumisesta: ne korut selvästi herättivät minussa tunteita, olinhan tehnyt niiden eteen töitä hyvin intensiivisesti ja ollut koko sydämestäni prosessissa mukana. Olen todella tyytyväinen! Toivon, että sarjan seuraavatkin korut tuovat mukanaan samanlaista onnistumisen iloa.

ÄHH 20 aloittaa puolestaan uuden riipusten sarjan. Ette varmaan ikinä arvaa, mitä niissä muissa kolmessa riipuksessa on… oikeastaan taidan laittaa näkyville saman tien jo seuraavankin, koska sekin on jo kuvattuna. Olkoon se ÄHH 21 mikäli en saa huomenna näkyville jotain ihan muuta ;)

Näille riipuksille eivät kuvat tee oikeutta. En tajua miksi, mutta hopealevy näyttää niissä samealta ja naarmuiselta, vaikka todellisuudessa riipukset ovat kauniin kiiltäviä.

Winter

Spring

Under a violet moon

18. helmikuuta 2010 klo 11.58
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

Toistaiseksi toiseksi viimeinen koru Music of the Soul -sarjassa, ja ÄHH-haasteen 18. koru. Vuorikristallia, ametisti, makeanvedenhelmi, Swarovskin kristalli, Balin hopeaa ja sterlinghopeaa… teemansa mukaisesti siis violettisävyinen koru. Menee kaupan puolelle saman tien.

Cheers to the knights
and days of old
the beggars and the thieves
living in an enchanted wood
under a violet moon

Fortuneteller, what do you see
future in a card
share your secrets
tell them to me
Under a violet moon…

Blackmore’s Night: Under a violet moon

Under a violet moon I

Under a violet moon II

ÄHH 17

17. helmikuuta 2010 klo 10.25
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Tämän MotS-korun säe on peräisin ehkäpä hienoimmasta tuntemastani rock-kappaleesta. Kyseisessä kappaleessa olisi ollut tarjolla vaikka kuinka monta hienoa tekstinpätkää tähän tarkoitukseen… oijoi! No, voinen ehkä paljastaa jo tässä vaiheessa, että tulossa on vielä toinenkin samasta kappaleesta syntynyt koru ;)

Oh, father of the four winds
fill my sails
across the sea of years
With no provision
but an open face
along the straits of fear…

Led Zeppelin: Kashmir

Across the sea of years I

Across the sea of years II

Säröakaattia, Balin hopeaa, vuorikristallia (kiitokset Katrille, jolta tämän sain joskus vaihdossa!), makeanvedenhelmi… Valitut akaatit toistavat ihanasti meren sävyjä. :)

Be still my… oops

16. helmikuuta 2010 klo 21.55
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

ÄHH 16 ja samalla Music of the Soul -sarjan kolmas koru. Kaveri tilasi tämän itselleen jo ennen kuin oli nähnyt korua tai edes tuota laattaa – ihan vain tuon tekstin perusteella. Senpä vuoksi hänellä oli mahdollisuus myös valita, millaisen värimaailman hän koruun haluaisi. Toiveena oli sinistä, joten sinistä sitten myöskin käytettiin. Swarovskin helmi ja kristalli, makeanvedenhelmi, vuorikristallikukka, musta onyx ja Balin hopeahelmi ovat kaikki sulassa sovussa tämänkertaisessa korussa.

Valitettavasti tuon laatan tekstin kanssa kävi pieni kömmähdys: lause oli jäänyt mieleeni joskus ajat sitten, kun kuuntelin lenkkeillessäni Nightwishin Dark Passion Play -levyä. En lopultakaan tullut tarkistaneeksi The Poet and the Pendulum -kappaleen sanoituksesta, lauletaanko kappaleessa varmasti ”Be still my soul”… eikä siinä sitten kyllä lauleta :D Minua kyllä suuresti lohdutti, kun Facebookissa kävi ilmi, etten ole onneksi ainoa, joka sen on kuullut noin…

Be still, my son
You’re home
Oh when did you become so cold?
The blade will keep on descending
All you need is to feel my love

Nightwish: The Poet and the Pendulum

Be still my soul I

Be still my soul II

***

Muokkaus: huomasin, että ÄHH 9 on jäänyt esittelemättä blogissa, mutta se oli kyllä esillä Facebookissa oikeana päivänä, joten minulla on todistajia! En siis ole pudonnut kelkasta vielä kertaakaan, *köh, köh* ÄHH 9 näytti tältä:

Pink crackle agate bracelet

MotS, osa 2..

15. helmikuuta 2010 klo 20.50
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Swarovski

…ja samalla ÄHH 15. Nyt tulee sitten sitä luvattua jatkoa edellisen merkinnän korulle. Tälläkin kertaa kuvasin korun sekä vaalealla että tummalla taustalla, kun molemmissa on puolensa. Korussa on todella ihastuttava fasettihiottu labradoriitti (jonka välkkeestä tarjoilen erillisen kuvan – ette muuten halua tietää, miten kauan tuota kiveä on hillottu…), Balin hopeaa, makeanvedenhelmiä (sekä tabletti että pyöreähkö) ja Black diamond -sävyinen Swarovskin kristalli.

Fire and water, earth and sky,
Mysteries surround us
Legends never die
They live for the moment, lost in time
I can hear them call
They’re locked within the crystal ball…

Blackmore’s Night: Locked within the Crystal Ball

Legends never die I

Legends never die II

Legends... stone closeup

ÄHH 14: Music of the Soul, part 1

14. helmikuuta 2010 klo 22.21
Luokat: ÄHH, Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Voi miten ihanaa on ollut koko viikonlopun ajan saada tehdä korujuttuja kaikessa rauhassa! Pääsin vihdoin ja viimein aloittamaan korusarjan, jota olen pyöritellyt mielessäni jo puolisen vuotta. Ei mitään kauhean omaperäistä, mutta jotain, mitä olen halunnut tehdä: rocklyriikan inspiroimia koruja, joissa on punsseloidut laatat, sekalainen seurakunta helmiä ja musta pitkä rat tail -nyöri.

I told you
That we could fly
’Cause we all have wings
But some of us don’t know why…

(INXS: Never Tear Us Apart)

En osannut päättää, kumpi kuvista olisi parempi, koska molemmissa on puolensa. Tummalla pohjalla teksti näkyy paremmin, vaalealla pohjalla taas helmet pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Päätin siis esitellä molemmat… Olkaapas hyvät, ensimmäinen Music of the Soul -sarjan koruista:

We all have wings II

We all have wings