Meta


Palautepyyntö!

19. elokuuta 2010 klo 15.05
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Hyvät Helmetin asiakkaat!

Haluaisin laittaa kauppaani oman sivunsa asiakkaiden palautteille, jotta mahdolliset uudet asiakkaat voisivat lukea, mitä mieltä ihmiset ovat ostoksistaan olleet. Siksipä pyydänkin, että jos olet ostanut minulta korun/koruja ja haluat osallistua, lähetät minulle kommenttisi joko ihan sähköpostitse osoitteeseen outi miumau helmetti piste fi (viestin aiheeksi “Palaute”) tai käyttämällä kaupan valmista yhteydenottolomaketta.

Palautteista osa julkaistaan kaupan sivuilla. Kenenkään koko nimeä ei luonnollisesti julkaista, vaan toivoisin palautteiden allekirjoitukseksi vaikkapa yhdistelmää etunimi & paikkakunta. Koska tarkoituksenani on luonnollisesti edistää myyntiä, julkaisen ainoastaan tähän tarkoitukseen soveltuvat palautteet MUTTA negatiivistakin palautetta ilman muuta saa lähettää, jos sellaista on. Luen kaikki palautteet ja yritän ottaa opikseni :)

Porkkana: kaikista palautetta (niin myönteistä kuin kielteistäkin) lähettäneistä kaksi eniten onnettaren suosimaa saavat kaupastani vapaavalintaiset korvakorut. :) Varmistathan siis, että palautteesi mukana on toimiva sähköpostiosoite.

Muokkaus: AIKATAULU unohtui. Aikaa palautteiden jättämiseen ehtiäkseen mukaan arvontaan on elokuun loppuun asti :)

***

Loppuun kuva eilen syntyneestä Lumous-kaulakorusta. Hohtavan valkeat makeanvedenhelmet ja syvän viininpunaiset granaatit ovat kertakaikkisen lumoava yhdistelmä :) Keskellä korua on suloinen kuvioitu Karen Hill Tribe -hopeinen sydänhelmi.

lumous

Helmet ja niiden postikulut

11. kesäkuuta 2010 klo 15.32
Luokat: Yleinen

Sairauslomani aikana en ole päivittänyt kauppaan uusia koruja, koska sellaisia ei ole oikeastaan syntynytkään. Sen sijaan olen lisäillyt kaupan hyllylle silloin tällöin myytäviä helmiä, kun olen tilannut itselleni tukusta, ja ylimääräisille on pitänyt löytää uusi koti. Helmet ovatkin käyneet kaupaksi kiitettävästi… mutta postikulut tuottavat jatkuvasti harmaita hiuksia.

Normaalit pakkaus- ja postikulut verkkokaupassani ovat 1,30e. Käytän Helposti-kuoria, mutta kuoren hinnan (1,05e) lisäksi kuluja tulee luonnollisesti myös pakkausmateriaalista (ei, en oikeastaan koskaan käytä vanhoja pakkausmateriaaleja, sillä haluan kuplamuovini olevan siistiä ja ehjää, jotta se suojaa ostoksia mahdollisimman hyvin), kuittipapereista ja osoitetarroista.

Kun ensimmäistä kertaa laitoin kaupan puolelle helmiä, oli selvää, että normaali 1,30 euron postimaksuni ei riittäisi isompien tilausten postikulujen kattamiseen. Yritin etsiä osCommercen maksumoduuleista jotakin sopivaa vaihtoehtoa, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi sopinut täydellisesti tarkoituksiini. Sen vuoksi päädyin lopulta ottamaan käyttöön “Per tuote” -postikuluhinnoittelun, jota käytettäisiin aina silloin, kun tuotteiden määrä ylittäisi X kappaletta.

Mietin pitkään, paljonko hintaa pitäisi määritellä jokaiselle tuotteelle, että perimäni postikulut edes enimmäkseen kattaisivat todelliset kustannukset. Yhteen Helposti-kuoreen mahtuu pakkaustavallani kuusi nauhaa kiviä. Enemmänkin onnistun joskus sullomaan, mutta se vaatii jo selvästi enemmän työtä ja sovittelua – ja siis tarkoittaa ylimääräistä vaivaa. Siispä hinnoittelussa lähdin liikkeelle siitä, että yksi Helposti-kuori = 6 tuotetta.

Jotta postikuluista ei tulisi kohtuuttoman suuret niille, jotka tekevät isoja helmitilauksia, päädyin määrittelemään “per tuote” -pohjahinnaksi 0,25e. Tällöin postikulut menevät seuraavasti:
1-6 tuotetta = 1,30e
7 tuotetta = 1,75e
8 tuotetta = 2,00e
9 tuotetta = 2,25e
10 tuotetta = 2,50e.
Jos siis asiakas ostaa 7 tai 8 tuotetta, otan postikuluissa takkiini, mikäli en onnistu sullomaan kaikkia tuotteita yhteen kuoreen (ja se ei yleensä onnistu) – kahden Helposti-kuoren hinta kun nykyisellään on 2,10e. Tästä postikulusysteemistä en kuitenkaan onnistunut hiomaan “aukotonta”, vaikka miten pohdiskelin.

Pääpiirteittäin olin kuitenkin tyytyväinen tähän laatimaani hinnoitteluun. Paitsi että. Käytäntö osoitti, että joka kerta kun myyn helmiä, osa ostajista valitsee postitustavan väärin. Siitäkin huolimatta, että ohjeistus on jokaisella helmisivulla terästettynä punaisella ja lihavoinnilla.

Postikulut ovat aina vähintään 1,30 euroa. Vaikka siis ostaisit vain yhden tai kaksi nauhaa kiviä, valitse siitä huolimatta Normaali postitus. Jos nimittäin valitset Per tuote -hinnoittelun, ei maksamasi 0,25-0,50e riitä edes postimerkkiin, saati Helposti-kuoreen. Per tuote -postikulut on tarkoitettu ainoastaan yli 6 tuotetta ostaville.

Myyjänä ymmärrän toki, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Tämän kirjoituksen toivoisinkin herättävän helmieni ostajat kiinnittämään enemmän huomiota oikean postitustavan valintaan. Vaikka minulla myyjänä olisi siihen oikeus, en todellakaan kehtaa lähteä kärttämään erikseen puuttuvia postikuluja, kun kyse on yleensä alle euron summista – toivoisin siksi, että jokainen helmiostajani olisi tarkkana postitustapaa valitessaan, jotta sekä ostajalle että myyjälle jäisi kaupoista mahdollisimman hyvä mieli. :)

Pahoittelut jo etukäteen

25. toukokuuta 2010 klo 10.34
Luokat: Yleinen

Helmitilauksia on useita kymmeniä odottamassa pakkaamista. Osa on jo maksettukin, kaunis kiitos ripeydestä! Ilmoitan nyt, jo etukäteen pahoitellen, että pakkaaminen tulee viemään oman aikansa, enkä tällä kertaa saa helmiä postiin normaalilla vauhdillani. En edelleenkään ole täysin työkunnossa, ja kiitos äidin pikku harakan (ks. kuva), pakkaaminen on mahdollista vain illalla kyseisen pikku harakan nukkuessa. Pakkaan helmiä parhaan kykyni ja jaksamiseni mukaan, mutta pyydän teiltä kaikilta ihanilta ihmisiltä kärsivällisyyttä. Aarteenne saapuvat kyllä :)

Mommy's little magpie

Makeanvedenhelmiä ja tiedotusta

16. huhtikuuta 2010 klo 11.49
Luokat: Rannekorut, Yleinen

Ihan ensimmäiseksi pientä tiedotusta:

Verkkokaupassa on ollut nyt poikkeuksellisesti myynnissä myös kivihelmiä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole aloittaa minkäänlaista helmi- tai korutarvikekauppaa, tai edes erityisen säännöllistä helmimyyntiä. Minulta ei siis valitettavasti kannata tiedustella mitään erityisiä materiaaleja tai tarvikkeita.

Tulen jatkossakin luultavasti myymään kaupan kautta helmiä silloin, kun tukusta tilatessani olen “Vähintään 10 nauhaa” -tilausmäärien takia joutunut tilaamaan selvästi enemmän kuin mille minulla itselläni on käyttöä. Kaupan puolelle päätyvät helmet ovat siis omia ylijäämiäni, ja siksi niitä on aina vain rajoitettu määrä tilapäisesti myynnissä. Kun helmet loppuvat, samanlaisia ei tule enää uudestaan (ellen joskus kuukausia myöhemmin tajua tarvitsevani lisää samanlaisia… :P)

***

Flunssa on viihtynyt kaverinani jo yli puolitoista viikkoa. Puolikuntoisena olen keskittynyt tekemään lähinnä nättejä peruskoruja, koska niihin on energia riittänyt ja koska makeanvedenhelmet ovat kiljahdelleet laatikoistaan. Mix-sarja edustaa siis ihan perus-perus-rannekoruja: makeanvedenhelmiä ja pieniä hopeahelmiä. Suloisia ja konstailemattomia koruja, ainakin minusta.

3x Mix Candy
Mix Karamelli x3

Mix Blue, Mix Fuchsia
Mix Sininen, Mix Fuksia

Mix Cream, Mix Brown, Mix Green
Mix Kerma, Mix Ruskea, Mix Vihreä

Salainen ase

28. maaliskuuta 2010 klo 17.54
Luokat: Yleinen

Jokaisella koruntekijällä on omat lempityövälineensä, joita ilman ei kerta kaikkiaan mistään tule mitään: tietyt pihdit, jotka sopivat käteen muita paremmin, täydelliset sivuleikkurit jne.

Esittelen tällä kertaa yhden tärkeimmistä työvälineistäni – salaisen aseen, jota käytän joka ikinen päivä moneen eri tarkoitukseen.

Tässä se tulee… ta-dah:

teippi-teline

Scotchin läpinäkyvä teippi. Kyllä. Se on salainen aseeni ja täysin korvaamaton työväline. “Pffft, sehän on vain teippiä”, kuulen sinun sanovan. Ei, se ei ole VAIN teippiä. Se on teippien aatelia. Siitä on moneen asiaan, mihin Tiimarin epämääräiset läpinäkyvät teipit eivät ikinä pysty.

teippi-leuat

Tässä se pitää puupalaset kiinni ruuvipuristimen leuoissa, jotta ne eivät putoilisi joka ikinen kerta, kun avaan puristimen leuat. Olin aiemmin tulla hulluksi, kun puupalat tipahtivat jatkuvasti, kun vähänkin löysäsin puristusta.

teippi-alasin

Se kiinnittää hopealevyn tasoalasimeen punsselointia varten. Tällä tavalla vältetään levynkappaleen pomppiminen ympäriinsä ja siten myös tärähtäneet ja moninkertaiset punsselinjäljet.

teippi-lanka

Paksumman langan voi mittaamista ja merkkaamista varten kiinnittää kätevästi vaikkapa pöydän pintaan, jolloin se ei singahda takaisin kiepille omia aikojaan. Merkkaamisen voi tehdä suoraan teippiin.

teippi-levy

Hopealevyn mittaaminen ja leikkaaminen helpottuvat merkittävästi Scotchin teipin ansiosta. Teipin voi vetää levyn päälle merkkaamisen ja leikkaamisen ajaksi. Siihen voi tehdä merkinnät lyijykynällä. Teipin voi antaa olla paikoillaan sen aikaa, että napsit kultasepänsaksilla irti haluamasi palasen.

Ai että mikä vika on tussin käytössä? Tussilla voi tietysti tehdä merkinnät suoraan levyyn, se on ihan totta. Vesiliukoinen tussi lähtee levyn pinnasta pois helposti, mutta se myös leviää ja tuhriintuu helposti. Spriiliukoisen tussin joutuu erikseen puhdistamaan levyn pinnasta, mikä on ainakin minusta tympeää. Teipin voi vain vetää irti, kun sitä ei enää tarvita. Scotchin teippi lähtee irti helposti ja liimajälkiä jättämättä. Ja vielä: tussin piirtojälki on yleensä selvästi leveämpi kuin lyijytäytekynän, jolla saa tehtyä ihan ohuet ja tarkat merkinnät.

Scotchin teippi ♥ ♥ ♥

Ja voittaja on…

25. maaliskuuta 2010 klo 8.57
Luokat: Yleinen

…blogiin 32. kommentin jättänyt siiri! Onneksi olkoon! Olen lähettänyt sinulle sähköpostia.

Arvonta suoritettiin siten, että blogin kommentit muodostivat numerot 1-57, Facebookiin jätetyt numerot 58-81. Random.org valitsi satunnaisen numeron väliltä 1-81.

Kuinka taaperon äiti sai korvakorut

23. maaliskuuta 2010 klo 17.20
Luokat: Korvakorut, Swarovski, Yleinen

eli Miksi housut ovat usein hyvä idea.

Varoitus: tämä tarina käsittelee mm. haisevia eritteitä.

Olin hetkeä aiemmin saanut kuvattua uusimman, eilen illalla valmistuneen korvakoruparin ja istuin käsittelemässä kuvaa tietokoneellani keittön pöydän ääressä, kun lastenhuoneesta alkoi kuulua vinku. Poikanen heräsi päiväuniltaan ihan liian varhain.

Hain pojan keittiöön aikomuksenani antaa tälle lounasta, mutta silloin puhelin soi. Laskin poikasen vaipassa ja puserossa lattialle leikkimään ja vastasin. Jonkun minkä lie webinfon edustaja soitti kertoakseen, ettei yritykseni löydy googlella niillä hakusanoilla, joita hän käytti. Helmihullua tuskastutti jo puhelun alussa, koska heti oli selvää, mihin suuntaan keskustelu etenisi, eikä yhdelläkään pienyrittäjällä ole varaa moisiin palveluihin – siinä määrin hintavia ne ovat.

Tädin selittäessä ja jaaritellessa keittiöön levisi tanakka aromi. Mukula oli turauttanut vaippaansa. Yritin hienovaraisesti päästä eroon puhelinmyyjästä, että pääsisin vaihtamaan poikasen vaipat. Täti jaaritteli. Haju voimistui.

Kun puhelu lopulta oli ohi, nousin hakeakseni lattialla leikkivän lapseni. Sivusilmällä havaitsin lapsen vieressä lattialla jotakin… ruskeaa. Ehdin ajatella, että vaippa on hieman falskannut jalantiestään, ennen kuin silmäni rekisteröivät katastrofin. Kyllä, tavaraa oli tursunnut vaipan sisältä lattialle, mutta ei siinä kaikki.

Mukula oli kaapinut sitä käsillään pitkin lattiaa.

Samalla kun tajusin, että lapseni pikkuiset kädet olivat aivan kakassa, epätoivoiset aivoni ymmärsivät tämän leikkivän onnellisena jollain pienellä ja kiiltävällä. PIENELLÄ JA KIILTÄVÄLLÄ!

Olin unohtanut uudet korvakoruni tuolille, jonka päällä ne olin kuvannut! Toinen niistä oli puristuneena pieneen kakkaiseen kouraan, toinen ties missä. Ja arvatkaa huviksenne, halusiko pieni harakkalapseni luopua aarteestaan? Ennen kuin tahmea ja haiseva korvakoru oli saatu takavarikoitua, sen koukku oli vääntynyt muodottomaksi.

Niin että ehkä minä pidän kyseisen korvakoruparin ihan itse.
Mikäli saan sen vielä puhtaaksi.

Swarovski drop earrings
Kuvan korvakorupari ei liity tapahtumiin millään tavalla.

Arvonta!

19. maaliskuuta 2010 klo 20.52
Luokat: Yleinen

Blogi täytti pari viikkoa sitten viisi vuotta, ja sen kunniaksi tulee tässä pieni arvonta. Palkintona kuvan riipus. Talvi on kohta lopuillaan, mutta tämän riipuksen kauneus ei kevätauringossa kalpene :) Hopeaa, Swarovskin kristalleja ja musta neopreeninauha, jossa on hopealukko. Osallistu jättämällä kommentti tänne tai Facebookiin 24.3. klo 22 mennessä. Muista kommentoidessasi antaa sähköpostiosoitteesi, että tavoitan voittajan.

Four seasons: Winter

Melkein eskari-iässä!

13. maaliskuuta 2010 klo 15.23
Luokat: Korukivet, Korvakorut, Yleinen

Pahus! Tajusin tänään, että blogini viisivuotissynttärit tulivat ja menivät täysin huomaamatta. Helmetin ensimmäinen blogimerkintä on päivätty 6.3. 2005 eli tasan viikko sitten oli melkein eskari-ikäisen blogini viisivuotissynttärit. Enpä kyllä olisi tätä blogia aloittaessani osannut arvata, että se on vielä viisi vuotta myöhemminkin voimissaan. Korkkaan täten virtuaalisen kuohuviinipullon ja kaadan siitä lasillisen jokaiselle lukijalle – olkaapas hyvät ja kippis! Ihanaa, että jaksatte lukea ja kommentoida.

Ajattelin viisivuotissynttäreiden kunniaksi järjestää jonkinlaisen arvonnanpoikasen, mutta se saa odottaa loman loppumiseen asti. Lisää tietoa tästä siis ensi viikolla!

Ilmoitusluontoisena asiana kerrottakoon, että Helmetillä on nyt oma sivu myös . Liittymällä faniksi voit seurata Helmetin kuulumisia ja nähdä uusia koruja myös Facebookin kautta.

Sain vihdoin ja viimein myös päivitettyä tämän blogin copyright-sivun, joka löytyy tuolta yläreunan valikon oikeasta reunasta.

Lopuksi vielä yksi korukuva, ettei tästä merkinnästä tulisi vallan kuvaton. Facebookissa nämä korvakorut ovat olleetkin jo esillä, mutta täällä eivät. Materiaaleina on käytetty Balin hopeaa ja värjättyjä keltaisia turkooseja.

Ruby turquoise ear studs

Salaisen aseen testailua

30. joulukuuta 2009 klo 17.03
Luokat: Rannekorut, Yleinen

Joulun alla Parolan aseman joulukalenteri tarjoili ohjeet valokuvauksen salaisen apuvälineen tekemiseen. Katselin ohjetta kiinnostuneena jo silloin, mutta vasta tänään ehdin sitä testaamaan.

Kyllä, se toimii hienosti myös korukuvauksessa. Nyt voi hätätilanteessa kuvata myös iltaisin salamaa käyttäen, jos päivänvaloa ei ole tarjolla. Ensimmäiset testikuvani eivät ole mitään valokuvauksen mestariteoksia, mutta lienette kanssani yhtä mieltä siitä, että jälki on kuitenkin ihan kelvollista salaman kanssa kuvatuksi!

Nomination Classic

Kuvassa on yksi joululahjoistani. Pukki oli jo ennen joulua saanut melko selkeät vihjeet siitä, mitä toivoisin paketista löytyvän, ja ne vihjeet oli ymmärretty täydellisesti :D Sain himoitsemani Nomination Classic -rannekorun, jossa oli valmiiksi odottamassa pyöreä musta akaatti. Itse kävin sitten ostamassa akaatin kavereiksi granaatin ja ametistin.

Olen jo pitemmän aikaa katsellut noita Nomination-koruja sillä silmällä, vaikka ne vaikuttavatkin olevan mitä melkoisin muotivillitys tällä hetkellä, ja minä vanhana kärtynä kääkkänä yritän yleensä välttää muotivillityksiä. Nomination-katalogia selaillessani tulin kyllä siihen tulokseen, että paloista 99% on sellaisia, joita en suin surminkaan itse rannekoruuni haluaisi: tonttu, pizza, emaloitu apina, zirkonein koristeltu rusettikaulainen possu, retiisi, helikopteri, tutti..? Jokaiselle jotakin, mutta… oikeasti, homejuusto, hiustenkuivain, bumerangi…? KUKA niitä ostaa?

Joka tapauksessa, tässä vielä toinen pukin tuominen – upea Windrosen korulipas!

Windrose jewelry box

Itse annoin myös useita korulahjoja, mutta valitettavasti joulun alla oli niin kiire, että ne jäivät kuvaamatta.