Alennus

30. tammikuuta 2013 klo 14.44
Luokat: Yleinen

Helmikuun 10. päivään asti kaupan puolella kaikki hopeiset kaulakorut ovat alennusmyynnissä -20%. Nyt kannattaa hemmotella itseään :)

Tarjouskorut löydät täältä!

Until the sun comes up

Samat välineet, eri tulos

24. toukokuuta 2012 klo 14.22
Luokat: Kaulakorut, Sormukset, Yleinen

Ajattelin kirjoittaa pari sanaa näiden tekemieni kynsilakkakorujen ainutlaatuisuudesta. Kun korua markkinoidaan uniikkina, sen voi ymmärtää suppeasti tai vähän laajemmin (tai ainakin minä ajattelisin niin).

1) Koru voi olla tehty sellaisella tekniikalla ja sellaisista materiaaleista, että toista samanlaista on mahdotonta tehdä. Esimerkiksi korukivissä on usein sellaisia kuviointeja ja sävyjä, että identtisiä kiviä ei kerta kaikkiaan ole mahdollista löytää. Vesivaluna tehty hopeariipus on aina muodoltaan uniikki, ihan kuten uudenvuodentina.

2) Koru voi olla tekijälleen ainoa laatuaan mutta silti jäljennettävissä. Voin tehdä korun, jollaista en ole nähnyt aiemmin, ja päättää, että en enää ikinä tee toista samanlaista. Minun tekemänäni se on silloin uniikki, mutta se voi olla tehty siten, että joku toinen voi ottaa siitä mallia ja tehdä siitä identtisen kopion.

Tein uteliaisuuttani useamman korun täsmälleen samoilla lakoilla ja samalla tekniikalla. Ensimmäinen niistä oli edellisessä merkinnässä esitelty ”käärme”riipus. Seuraava näyttää tältä:

samplependant02

Sitten tein kokeeksi sormuksen, samoilla lakoilla senkin:

Nail polish ring (2)

Sitten vaihdoin käyttämääni glitterlakkaa, mutta muuten käytin samoja lakkoja ja samaa tekniikkaa:

samplependant01

Vaikka noissa koruissa on samat materiaalit, sama tekijä ja sama tekotapa, ne ovat täysin erilaisia… ihania, ainutlaatuisia. :)

Toisenlainen esimerkki on sitten tämä kynsilakkasormus:

Nail polish ring (3)

Se on kaunis, mutta helposti kopioitavissa. Riittää, kun hankkii samanlaisen sormuspohjan ja tietää, mitä kynsilakkaa olen käyttänyt (Nfu Oh 52, jos jotakuta kiinnostaa :D). Molemmissa on puolensa, mutta minua viehättävät enemmän nuo kuvioidut lakkakorut, joiden tekemisessä onnella ja sattumallakin on oma pieni roolinsa :)

Mietteitä ja päätöksiä

22. lokakuuta 2011 klo 14.58
Luokat: Helmihulluus, Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Jos olen jo jotakin ehtinyt huomata niin sen, että työaikaa on olemattoman vähän. Sitä vähentää entisestään se tosiseikka, että kaikki tavarat on ehdittävä myös visusti pakata pois ennen kuin lapset heräävät, tai kallisarvoiset helmet ovat pian pitkin asuntoa, poikanen juoksee ympäriinsä pihdit kädessään ja pikkusisko imeskelee mietteliään näköisenä valmista korua kuolavana suupielestä valuen.

Työajan vähäisyys vahvistaa sen, mitä vähän etukäteen ajattelinkin: on pakko hyväksyä ja ymmärtää se, että tällä hetkellä päätyöni on olla äiti ja yrittäjyys on sivutoimi, jota tehdään sen verran kuin ehditään ja jaksetaan. Siksi nyt tekee mieli keskittyä tekemään vain sitä, mikä inspiroi ja innostaa.

Luulen, että tästä eteenpäin koruni painottuvat selkeämmin yksittäiskappaleisiin. Mielessä on kyllä yksi pieni ja yksinkertainen korvakorusarja, mutta muuten tässä vaiheessa haluaisin keskittyä tekemään uniikkia… Ei niinkään mitään monimutkaista ja jäljittelemättömän ainutlaatuista kuin tietyn hetken ja tunteen synnyttämiä koruja. Jotain mikä syntyy kun on syntyäkseen, mutta jota ei väkisin synnytetä toista kertaa.

Toinen asia, jota olen ehtinyt pohdiskella tällä viikolla:

Ei enää NERIK-materiaaleja.

Kyllä, luit ihan oikein. Ei enää materiaalien hilloamista. KAIKKI käyttöön, niin hillotuimmat hopeahelmet kuin kauneimmin säihkyvät brioletitkin. Laidasta laitaan. Ne materiaalit eivät kasva korkoa, vaikka kuinka odottaisin.

Saapa nähdä pitääkö tämä päätös.

Lopuksi yksinkertainen epäsymmetrinen kaulakoru, johon täysin säälimättä käytin melkein kokonaisen nauhan luonnollisen värisiä karneoleja. Uniikki.

Carnelian & Agate necklace

Ovet auki :)

10. lokakuuta 2011 klo 12.28
Luokat: Yleinen

Äitiysloma on nyt ohi ja on aika palata töiden pariin, ainakin sen verran, mitä hoitovapaalla ehtii. Kotitilanne on tällä hetkellä se, että lapsista isompi on hoidossa kolmena päivänä viikossa ja pienempi silppuaa lattialla Hullujen Päivien katalogia tätä kirjoittaessani. Työaikaa tulee olemaan vähän, mutta kädet odottavat innokkaasti pääsevänsä taas näpertelemään, luomaan jotain – toivottavasti – kaunista. Suunnitelmissa on kokeilla myös ihan uudenlaisia juttuja, joihin on jo materiaalitkin tilattu. Niitä odotellessa…!

Verkkokauppa on nyt taas auki, mutta toistaiseksi vielä vanhalla varastolla. Uusia juttuja alkaa toivottavasti pikku hiljaa ilmaantua sekä tänne blogiin että kaupan puolelle.

Hiljaa

31. maaliskuuta 2011 klo 15.39
Luokat: Yleinen

Täällä Helmetissä on ollut hirmuisen hiljaista jo puolisen vuotta, ainakin koruaiheisten merkintöjen suhteen. En ole ikinä aiemmin ollut näin kauan poissa helmien ja hopeiden ääreltä. Koko tänä aikana olen muistaakseni tehnyt vain yhden ainoan korun: pujotin kuminauhaan mustia onyxeja rannekoruksi, jonka avulla imetysdementiapäissäni muistan, kummasta rinnasta on seuraavaksi tarkoitus vauvaa syöttää.

Elämä kahden ihanan lapsen äitinä on ollut niin kiireistä ja kaiken energian nielevää, että en ole oikeastaan missään vaiheessa edes kaivannut korupöydän ääreen. Ehkäpä se kertoo siitäkin, että harrastus ja työ helmien äärellä on monen vuoden ajan ollut siinä määrin intensiivistä, että nyt on tauko paikallaan. Lopettaa en toki aio, sillä rakkaus korujuttuja kohtaan on juurtunut jonnekin hyvin syvälle, mutta juuri nyt on hyvä näin.

Käsillätekijät tuppaavat kuitenkin kuulumaan kategoriaan ”Mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsisi”, joten ihan ilman käsitöitä en ole näitä kuukausia viettänyt. Elvytin harrastuksen, joka oli minulle tärkeä niihin aikoihin, kun aloin odottaa nyt jo yli kaksivuotiasta pojanviikariani: ATC:t. Helmi- ja maaliskuun aikana on valmistunut jo yli 60 korttia, ja toivon saman tahdin jatkuvan myös tulevina kuukausina :)

ATC-harrastus on ihanan palkitseva, sillä paitsi että siinä saa luoda itse pieniä .. no, taideteoksia (vaikka sana on ehkä vähän suuri tässä tapauksessa), siinä saa helposti yhteyden muihin harrastajiin – ja sitä kautta myös usein ihanaa postia eri puolilta maailmaa. Kun aloitin tämän harrastuksen muistaakseni vuonna 2007, oli suomalaisia ATC-harrastajia paljon. Nyt innostus tuntuu menneen Suomessa ohi, sillä suomalaisia vaihtokumppaneita on ollut aika hankalaa löytää. :/ Onneksi Flickrin kautta löytyy lukemattomia ulkomaalaisia harrastajia.

Jos joku teistä tämän blogin lukijoista on kiinnostunut kokeilemaan, kannattaa tarttua rohkeasti tuumasta toimeen. Korttien tekeminen on hauskaa! Tekniikka on vapaa, ainoastaan koko on tarkkaan määritelty (64 mm x 89 mm). :)

Journey

Discover

Memories of Norway

It’s a girl!

12. joulukuuta 2010 klo 13.41
Luokat: Yleinen

101210aamu

9.12. 2010 syntyi meille pikkuinen tyttönen, kymmenen pisteen vauva :)

Saikkua melkein sulkemisaikaan asti

14. lokakuuta 2010 klo 12.50
Luokat: Yleinen

Täällä on vietetty pitkään hiljaiseloa. :( Pikkukakkosen odotus on edennyt viimeiselle raskausneljännekselle, ja voimat ovat murto-osa entisestä. Nyt kaiken päälle tuli määräys vuodelepoon, ettei pienokainen haluaisi ulos ennen aikojaan. Sairauslomaa on näillä näkymin 25.10. asti, ja äitiysloma on tarkoitus aloittaa vajaa viikkoa myöhemmin. Tuon viimeisen työviikon aikana on tarkoitus saada myyntiin viimeinen satsi tukkuhelmiä, mikäli vointi sen suinkin sallii, mutta kuukauden lopussa Helmetin verkkokauppa sulkee sitten ovensa seuraavan äitiysloman ajaksi.

Syksy ei ole nyt sujunut ihan suunnitelmien mukaan, mutta sellaista elämä välillä on. Kaikkein tärkeintä on kuitenkin oma perhe, ja juuri nyt tärkeysjärjestyksessä ensimmäiseksi on nostettava se perheen avuttomin jäsen, joka vielä köllöttelee äidin masussa.

Palautepyyntö!

19. elokuuta 2010 klo 15.05
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Hyvät Helmetin asiakkaat!

Haluaisin laittaa kauppaani oman sivunsa asiakkaiden palautteille, jotta mahdolliset uudet asiakkaat voisivat lukea, mitä mieltä ihmiset ovat ostoksistaan olleet. Siksipä pyydänkin, että jos olet ostanut minulta korun/koruja ja haluat osallistua, lähetät minulle kommenttisi joko ihan sähköpostitse osoitteeseen outi miumau helmetti piste fi (viestin aiheeksi ”Palaute”) tai käyttämällä kaupan valmista yhteydenottolomaketta.

Palautteista osa julkaistaan kaupan sivuilla. Kenenkään koko nimeä ei luonnollisesti julkaista, vaan toivoisin palautteiden allekirjoitukseksi vaikkapa yhdistelmää etunimi & paikkakunta. Koska tarkoituksenani on luonnollisesti edistää myyntiä, julkaisen ainoastaan tähän tarkoitukseen soveltuvat palautteet MUTTA negatiivistakin palautetta ilman muuta saa lähettää, jos sellaista on. Luen kaikki palautteet ja yritän ottaa opikseni :)

Porkkana: kaikista palautetta (niin myönteistä kuin kielteistäkin) lähettäneistä kaksi eniten onnettaren suosimaa saavat kaupastani vapaavalintaiset korvakorut. :) Varmistathan siis, että palautteesi mukana on toimiva sähköpostiosoite.

Muokkaus: AIKATAULU unohtui. Aikaa palautteiden jättämiseen ehtiäkseen mukaan arvontaan on elokuun loppuun asti :)

***

Loppuun kuva eilen syntyneestä Lumous-kaulakorusta. Hohtavan valkeat makeanvedenhelmet ja syvän viininpunaiset granaatit ovat kertakaikkisen lumoava yhdistelmä :) Keskellä korua on suloinen kuvioitu Karen Hill Tribe -hopeinen sydänhelmi.

lumous

Helmet ja niiden postikulut

11. kesäkuuta 2010 klo 15.32
Luokat: Yleinen

Sairauslomani aikana en ole päivittänyt kauppaan uusia koruja, koska sellaisia ei ole oikeastaan syntynytkään. Sen sijaan olen lisäillyt kaupan hyllylle silloin tällöin myytäviä helmiä, kun olen tilannut itselleni tukusta, ja ylimääräisille on pitänyt löytää uusi koti. Helmet ovatkin käyneet kaupaksi kiitettävästi… mutta postikulut tuottavat jatkuvasti harmaita hiuksia.

Normaalit pakkaus- ja postikulut verkkokaupassani ovat 1,30e. Käytän Helposti-kuoria, mutta kuoren hinnan (1,05e) lisäksi kuluja tulee luonnollisesti myös pakkausmateriaalista (ei, en oikeastaan koskaan käytä vanhoja pakkausmateriaaleja, sillä haluan kuplamuovini olevan siistiä ja ehjää, jotta se suojaa ostoksia mahdollisimman hyvin), kuittipapereista ja osoitetarroista.

Kun ensimmäistä kertaa laitoin kaupan puolelle helmiä, oli selvää, että normaali 1,30 euron postimaksuni ei riittäisi isompien tilausten postikulujen kattamiseen. Yritin etsiä osCommercen maksumoduuleista jotakin sopivaa vaihtoehtoa, mutta en löytänyt mitään, mikä olisi sopinut täydellisesti tarkoituksiini. Sen vuoksi päädyin lopulta ottamaan käyttöön ”Per tuote” -postikuluhinnoittelun, jota käytettäisiin aina silloin, kun tuotteiden määrä ylittäisi X kappaletta.

Mietin pitkään, paljonko hintaa pitäisi määritellä jokaiselle tuotteelle, että perimäni postikulut edes enimmäkseen kattaisivat todelliset kustannukset. Yhteen Helposti-kuoreen mahtuu pakkaustavallani kuusi nauhaa kiviä. Enemmänkin onnistun joskus sullomaan, mutta se vaatii jo selvästi enemmän työtä ja sovittelua – ja siis tarkoittaa ylimääräistä vaivaa. Siispä hinnoittelussa lähdin liikkeelle siitä, että yksi Helposti-kuori = 6 tuotetta.

Jotta postikuluista ei tulisi kohtuuttoman suuret niille, jotka tekevät isoja helmitilauksia, päädyin määrittelemään ”per tuote” -pohjahinnaksi 0,25e. Tällöin postikulut menevät seuraavasti:
1-6 tuotetta = 1,30e
7 tuotetta = 1,75e
8 tuotetta = 2,00e
9 tuotetta = 2,25e
10 tuotetta = 2,50e.
Jos siis asiakas ostaa 7 tai 8 tuotetta, otan postikuluissa takkiini, mikäli en onnistu sullomaan kaikkia tuotteita yhteen kuoreen (ja se ei yleensä onnistu) – kahden Helposti-kuoren hinta kun nykyisellään on 2,10e. Tästä postikulusysteemistä en kuitenkaan onnistunut hiomaan ”aukotonta”, vaikka miten pohdiskelin.

Pääpiirteittäin olin kuitenkin tyytyväinen tähän laatimaani hinnoitteluun. Paitsi että. Käytäntö osoitti, että joka kerta kun myyn helmiä, osa ostajista valitsee postitustavan väärin. Siitäkin huolimatta, että ohjeistus on jokaisella helmisivulla terästettynä punaisella ja lihavoinnilla.

Postikulut ovat aina vähintään 1,30 euroa. Vaikka siis ostaisit vain yhden tai kaksi nauhaa kiviä, valitse siitä huolimatta Normaali postitus. Jos nimittäin valitset Per tuote -hinnoittelun, ei maksamasi 0,25-0,50e riitä edes postimerkkiin, saati Helposti-kuoreen. Per tuote -postikulut on tarkoitettu ainoastaan yli 6 tuotetta ostaville.

Myyjänä ymmärrän toki, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Tämän kirjoituksen toivoisinkin herättävän helmieni ostajat kiinnittämään enemmän huomiota oikean postitustavan valintaan. Vaikka minulla myyjänä olisi siihen oikeus, en todellakaan kehtaa lähteä kärttämään erikseen puuttuvia postikuluja, kun kyse on yleensä alle euron summista – toivoisin siksi, että jokainen helmiostajani olisi tarkkana postitustapaa valitessaan, jotta sekä ostajalle että myyjälle jäisi kaupoista mahdollisimman hyvä mieli. :)

Pahoittelut jo etukäteen

25. toukokuuta 2010 klo 10.34
Luokat: Yleinen

Helmitilauksia on useita kymmeniä odottamassa pakkaamista. Osa on jo maksettukin, kaunis kiitos ripeydestä! Ilmoitan nyt, jo etukäteen pahoitellen, että pakkaaminen tulee viemään oman aikansa, enkä tällä kertaa saa helmiä postiin normaalilla vauhdillani. En edelleenkään ole täysin työkunnossa, ja kiitos äidin pikku harakan (ks. kuva), pakkaaminen on mahdollista vain illalla kyseisen pikku harakan nukkuessa. Pakkaan helmiä parhaan kykyni ja jaksamiseni mukaan, mutta pyydän teiltä kaikilta ihanilta ihmisiltä kärsivällisyyttä. Aarteenne saapuvat kyllä :)

Mommy's little magpie