Helmet ja niiden postikulut

11. kesäkuuta 2010 klo 15.32
Luokat: Yleinen

Sairauslomani aikana en ole p√§ivitt√§nyt kauppaan uusia koruja, koska sellaisia ei ole oikeastaan syntynytk√§√§n. Sen sijaan olen lis√§illyt kaupan hyllylle silloin t√§ll√∂in myyt√§vi√§ helmi√§, kun olen tilannut itselleni tukusta, ja ylim√§√§r√§isille on pit√§nyt l√∂yt√§√§ uusi koti. Helmet ovatkin k√§yneet kaupaksi kiitett√§v√§sti… mutta postikulut tuottavat jatkuvasti harmaita hiuksia.

Normaalit pakkaus- ja postikulut verkkokaupassani ovat 1,30e. Käytän Helposti-kuoria, mutta kuoren hinnan (1,05e) lisäksi kuluja tulee luonnollisesti myös pakkausmateriaalista (ei, en oikeastaan koskaan käytä vanhoja pakkausmateriaaleja, sillä haluan kuplamuovini olevan siistiä ja ehjää, jotta se suojaa ostoksia mahdollisimman hyvin), kuittipapereista ja osoitetarroista.

Kun ensimm√§ist√§ kertaa laitoin kaupan puolelle helmi√§, oli selv√§√§, ett√§ normaali 1,30 euron postimaksuni ei riitt√§isi isompien tilausten postikulujen kattamiseen. Yritin etsi√§ osCommercen maksumoduuleista jotakin sopivaa vaihtoehtoa, mutta en l√∂yt√§nyt mit√§√§n, mik√§ olisi sopinut t√§ydellisesti tarkoituksiini. Sen vuoksi p√§√§dyin lopulta ottamaan k√§ytt√∂√∂n ”Per tuote” -postikuluhinnoittelun, jota k√§ytett√§isiin aina silloin, kun tuotteiden m√§√§r√§ ylitt√§isi X kappaletta.

Mietin pitkään, paljonko hintaa pitäisi määritellä jokaiselle tuotteelle, että perimäni postikulut edes enimmäkseen kattaisivat todelliset kustannukset. Yhteen Helposti-kuoreen mahtuu pakkaustavallani kuusi nauhaa kiviä. Enemmänkin onnistun joskus sullomaan, mutta se vaatii jo selvästi enemmän työtä ja sovittelua Рja siis tarkoittaa ylimääräistä vaivaa. Siispä hinnoittelussa lähdin liikkeelle siitä, että yksi Helposti-kuori = 6 tuotetta.

Jotta postikuluista ei tulisi kohtuuttoman suuret niille, jotka tekev√§t isoja helmitilauksia, p√§√§dyin m√§√§rittelem√§√§n ”per tuote” -pohjahinnaksi 0,25e. T√§ll√∂in postikulut menev√§t seuraavasti:
1-6 tuotetta = 1,30e
7 tuotetta = 1,75e
8 tuotetta = 2,00e
9 tuotetta = 2,25e
10 tuotetta = 2,50e.
Jos siis asiakas ostaa 7 tai 8 tuotetta, otan postikuluissa takkiini, mik√§li en onnistu sullomaan kaikkia tuotteita yhteen kuoreen (ja se ei yleens√§ onnistu) – kahden Helposti-kuoren hinta kun nykyisell√§√§n on 2,10e. T√§st√§ postikulusysteemist√§ en kuitenkaan onnistunut hiomaan ”aukotonta”, vaikka miten pohdiskelin.

Pääpiirteittäin olin kuitenkin tyytyväinen tähän laatimaani hinnoitteluun. Paitsi että. Käytäntö osoitti, että joka kerta kun myyn helmiä, osa ostajista valitsee postitustavan väärin. Siitäkin huolimatta, että ohjeistus on jokaisella helmisivulla terästettynä punaisella ja lihavoinnilla.

Postikulut ovat aina vähintään 1,30 euroa. Vaikka siis ostaisit vain yhden tai kaksi nauhaa kiviä, valitse siitä huolimatta Normaali postitus. Jos nimittäin valitset Per tuote -hinnoittelun, ei maksamasi 0,25-0,50e riitä edes postimerkkiin, saati Helposti-kuoreen. Per tuote -postikulut on tarkoitettu ainoastaan yli 6 tuotetta ostaville.

Myyjänä ymmärrän toki, että inhimillisiä erehdyksiä sattuu. Tämän kirjoituksen toivoisinkin herättävän helmieni ostajat kiinnittämään enemmän huomiota oikean postitustavan valintaan. Vaikka minulla myyjänä olisi siihen oikeus, en todellakaan kehtaa lähteä kärttämään erikseen puuttuvia postikuluja, kun kyse on yleensä alle euron summista Рtoivoisin siksi, että jokainen helmiostajani olisi tarkkana postitustapaa valitessaan, jotta sekä ostajalle että myyjälle jäisi kaupoista mahdollisimman hyvä mieli. :)

 

 

J√§tetty 7 kommenttia »

 1. Kaisa, 13.6.2010 klo 12.34

  Minusta voisit ottaa enemm√§nkin postikuluja helmil√§hetyksist√§si, kun ajattelee sit√§, ett√§ olet itse maksanut posti- ja muut kulut (esim tullit) vastaanotettuasi helmet itse jostakin ehk√§ hyvinkin kaukaa ja myyt korukivet todella edullisesti verrattuna moneen muuhun kotimaiseen yritt√§j√§√§n…


 2. Kaisa, 13.6.2010 klo 12.40

  edit. edelliseen.. Lisätään tuohon vielä, että voisit nostaa posti JA käsittelykuluja :)

  Kiitos muuten ihanasta ja inspiroivasta korusivustosta ! Sinun korujesi ihastelusta se minunkin koruiluinnostukseni joskus alkoi..


 3. Merja, 13.6.2010 klo 16.09

  Kyll√§ tavallinen p√∂lj√§ke (anteeksi, jos johonkin kolahtaa) t√§ytyy olla, ettei k√§sit√§, jos sanotaan, ett√§ ”mik√§li tilaat enemm√§n kuin kuusi tuotetta”, valitset per tuote hinnoittelun. Vai onko tosiaan niin, ett√§ joku yritt√§√§ t√§ss√§ kohtaa v√§h√§n muka s√§√§st√§√§. :\

  Ps. Täällä odotan uutta kivisatsia kieli pitkällä. No, en kumminkaan aio syödä niitä. :D


 4. Outi, 14.6.2010 klo 20.13

  Merja, toivottavasti saapuivat tänään? :)

  Kaisa, nuo ulkomaan postikulut ja tullit olen toki automaattisesti jyvittänyt helmien hintoihin niin, että sekä myytävissä että myös omassa käytössäni olevien helmien hinnoissa on huomioitu nuo kulut. :)

  Koska myyn vain itselleni ylimääräisiä kiviä, enkä ole päätoiminen helmikauppias, minulla on tosiaan varaa myydä helmet jonkun verran halvemmalla kuin varsinaisilla kauppiailla. Pakkaamisessa ja postittamisessa on kyllä silti karsea homma, joten jo senkään takia tätä ei viitsisi täysipäiväisesti tehdä :D


 5. Tarja, 14.6.2010 klo 22.44

  Hei, olen työssäni huomannut, että ihmiset eivät valitettavasti aina lue ohjeita loppuun asti. Tässä voisi vähän auttaa, jos kääntäisi tekstin näin päin:

  Ostaessasi korumateriaaleja enemmän kuin kuusi tuotetta, vaitsethan postitustavaksi normaalin kirjeen sijasta per tuote -hinnoittelun.

  TAI

  Korumateriaalien postitustavat
  1-5 tuotetta: normaali kirje
  6 tuotetta tai enemmän: per tuote

  Nyt monet lukevat vain alun:
  ”Ostaessasi korumateriaaleja valitsethan postitustavaksi Normaalin kirjeen sijasta ”Per tuote” -hinnoittelun”


 6. Merja, 15.6.2010 klo 12.23

  Juu, ihanuudet saapuivat eilen. Kaikki kerrassaan upeita.
  Kiitos!


 7. Outi, 16.6.2010 klo 12.19

  Tarja, paljon kiitoksia vinkeistä Рolet ehdottomasti oikeassa siinä, että tuo ohje kannattaa muotoilla toisin! :)

  Merja, hyvä juttu ja ihanaa kuulla, että olit tyytyväinen ostoksiin. Tuon mun vakiotukun kanssa ei kyllä juuri koskaan tule pettymyksiä laadun suhteen!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI