Helmiharmitus

4. tammikuuta 2010 klo 19.29
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Aina välillä tällaista helmihullua harmittaa ihan älyttömästi se, miten vaikeaa on saada käsiinsä tietynlaisia materiaaleja. Tässä tapauksessa kyse on makeanvedenhelmistä Рlähinnä värillisistä sellaisista. Värjättyjä makeanvedenhelmiä toki löytyy joka paikasta, mutta jostain syystä värivalikoima tuntuu enimmäkseen olevan melko suppea (tai sitten helmet ovat huonolaatuisia).

Joistakin väreistä on monesti lähes ylitarjontaa (erilaiset ruskeat, malvat, violetit), joitakin ei tunnu löytyvän mistään. Kaikkein työläimmäksi on osoittautunut punaisten makeanvedenhelmien metsästys. Onnistuin yhden ainoan kerran saamaan käsiini täydellisen punaisia helmiä, jotka olivat lisäksi vielä aivan upeaa laatua, mutta sen jälkeen niitä ei ole löytynyt enää mistään. Olen kurkkuani myöten täynnä erilaisia fuksianpunaisia ja oranssinpunaisia helmiä Рminä haluan rehellistä punaista! Upeaa, tummaa verenpunaista! Mutta kun ei niin ei.

Toinen ongelma ovat sekoitusnauhat. Kauniit Рsiis sekä kaunislaatuiset että väreiltään kauniit Рsekoitusnauhat ovat kiven alla. Silloin harvoin kun niitä jostain löytää, on viisainta toimia nopeasti. Siispä kun rakas ystäväiseni vinkkasi minulle kauniista sekoitusnauhoista, ostin saman tien kaikki loput, mitä putiikissa oli (valitettavasti vain kolme nauhaa, mutta kuitenkin). Laatu ei ole ihan täydellisen priimaa, joten nauhoista joutunee karsimaan viitisen helmeä per nauha, mutta ehdottoman tyytyväinen olen hankintaani, siitä ei ole epäilystäkään! Slurrrrppppssss!

Freshwater pearls

 

 

J√§tetty 8 kommenttia »

 1. Mags, 4.1.2010 klo 22.23

  Allekirjoitan niin tuon kaiken! Niinkuin tiedätkin minäkin olen niitä oikeita punaisia etsinyt todella tuon tuostakin ja varasto pursuu punaruskeaa jne. :-(

  Ihanat värisekoitukset, onnittelut :-D


 2. sea, 4.1.2010 klo 22.25

  Mitä teet kaikille viallisille helmille?


 3. Tuomi, 5.1.2010 klo 15.12

  Kauniita, itse olen t√∂rm√§nny siihen ett√§ on h√§vinny korvis ja siihen halutaan uutta paria, silloin on hankalaa l√∂yt√§√§ samoja helmi√§ tai kivi√§ varsinkin jollei niit√§ en√§√§n ole kotona !! Samoin k√§y v√§lill√§ hopea osien kanssa mist√§√§n ei sitten l√∂ydykk√§√§n lis√§√§ kun tarvetta olisi…


 4. Ninni, 5.1.2010 klo 22.32

  Samastun myös täysin, oli kyse mistä väristä tahansa. En koskaan löydä mitään mitä olen etsimässä, joudun vain odottelemaan kunnes ne jostain putkahtaa esiin. Itse en ole vielä löytänyt sitä täydellisen punaista helmeä, josta toivon joskus tekeväni itselleni korun, koska rakastan punaista, oli se minkälaista tahansa, mutta haluan myös sellaisen oikein, verenpunaisen, helmen, ehkä sitten vastapainoksi jotain valkoista! Mutta odotellaan, koska se ilmestyy elämääni =))


 5. Anne, 6.1.2010 klo 22.47

  Samma här. Itse olen myöskin etsinyt oikeaa tummaa punaista ja kaunista ukkosen sinistä, mut ei mistään. :-(
  Tampereelta Bohemiasta löysin sekoitus nauhoja Swarovskin helmiä ihanissa väreissä ja niihin oli tyytyminen
  Minä nyt olekin tällainen harrastelija mutta haluan kuitenkin hyvälaatuista tavaraa josta saa kauniita koruja.


 6. Castalia, 7.1.2010 klo 14.42

  Tiedän tunteen. On turhauttavaa selata tuntitolkulla kauppojen sivuja tuloksetta. Valitettava totuus on usein se että kun ihanat helmet vihdoin kolahtavat postilukusta sisään ja kiireissään ryntään nettiin tilaamaan niitä lisää ruudulla odottaa punaisella out of stock viesti. Plääh.

  Nyt takaisin etsimään sitä täydellistä tumman harmaata mv-nauhaa. Peacockeja olis kyllä tarjolla, muttei kaunista rehellistä tummanharmaata. Pyh!

  Sinulla on tosi useasti ihania mv-sekä kivihelmiä. Mistä kaupoista teet parhaat löydöksesi?


 7. amppari, 9.1.2010 klo 18.47

  Kaunis helmisekoitus! Kunnollisia verenpunaisia makeanvedenhelmiä kaipaan minäkin. Yhden nauhan omistan. Helmet ovat kyllä juuri oikean punaisia, mutta laatu on sitten huono.


 8. Miira, 18.1.2010 klo 15.51

  Onpa meit√§ punaisten mv-helmien kaipaajia paljon… Hyv√§√§ uutta vuotta, Outi!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI