ihmettelenpä vain

26. toukokuuta 2005 klo 23.20
Luokat: Yleinen

Luulin löytäneeni mielenkiintoisen foorumin, mutta tämän päivän jälkeen minulla ei tee kyllä erityisemmin mieli osallistua paikan toimintaan.

Ymm√§rr√§n, ett√§ selke√§ mainostus on kielletty. En ymm√§rr√§, miksei saa kertoa, jos l√∂yt√§√§ mielenkiintoisen tarjouksen tai jotain, mink√§ per√§√§n joku toinen on kysellyt. Kun yritin tehd√§ asian kiertoteitse sanoen ”mainostaminen on kielletty, mutta googlaa n√§ill√§ sanoilla niin l√∂yd√§t perille”, siirrettiin koko viestiketju eri foorumiin linkkivinkkin√§, vaikka se olisi palvellut tarkoitustaan paremmin foorumissa, johon se alun perin postitettiin.

Ketjun siirt√§minen paikan k√§yt√§nn√∂n mukaisesti olisi viel√§ ollut minusta ihan suht ok, vaikkei mielest√§ni kyse mainonnasta ollutkaan, mutta kun uskalsin olla niin julkea, ett√§ kommentoin ketjun siirtoa sanoen ”Tuo nyt oli kyll√§ jo aika masentavaa” (tjsp), oli vastauksena koko ketjun poisto t√§ysin.

Yll√§pito toteaa toisaalla (kun puhe on samasta asiasta eli ”mainonnasta”) seuraavaa:

”N√§iden kaupallisten toimijoiden ep√§rehellisyyden takia tulen siirt√§m√§√§n jatkossakin n√§m√§ ”ihanaa roinaa” ketjut joko roskikseen tai linkkeihin, riippuen siit√§ vaikuttaako kehu tehtaillulta vai ei.”

Minun ketjuni päätyi roskikseen, joten eikö minun ole ymmärrettävä tämä niin, että kehu vaikutti tehtaillulta? Kuitenkin kyseessä on yritys, jonka kanssa en ennen toissapäivää ollut koskaan ollut tekemisissä ja johon minulla ei ole minkäänlaista yhteyttä. Jaoin kokemukseni iloisena siitä, että olin löytänyt jotain etsimääni edullisesti Рjotain sellaista, millä varmasti muillakin olisi ollut käyttöä. Nyt Рehkä koska uskalsin ilmaista pettymykseni ketjun siirrosta Рviestistä ei ole enää iloa kenellekään, koska sitä ei enää ole.

Enkä minä edes maininnut koko hemmetin yritystä nimeltä, vaan ainoastaan opastin oikeaan suuntaan. En voi sille mitään, mutta minulle jäi tästä todella tympeä maku suuhun. Suhtaudun muutenkin varauksella paikkoihin, joissa viestit yksinkertaisesti katoavat Рetenkin nyt, kun katoava ketju oli sellainen, jossa ilmaistiin jossain määrin kielteinen mielipide.

 

 

J√§tetty 6 kommenttia »

 1. Baby Pom, 27.5.2005 klo 7.47

  Sympatiaa. Et ole ainoa, joka on joutunut ko. foorumin ylläpitäjän mielivaltaisen sensuurin kohteeksi.


 2. Pörrö, 27.5.2005 klo 8.12

  Ymmärrän, että pahastut, mutta ketju sisälsi sinulta viisi viestiä samasta aiheesta, mukaanlukien mm. ostoslistasi po. yrityksestä. En poistanut viestiketjua "kielteisen mielipiteen" takia vaan koska ketjun sisältö ei varsinaisesti ollut muuta kuin yhden yrityksen hehkuttamista monella viestillä samalta käyttäjältä. Tätä asiaa on senverran paljon käytetty hyväksi kaupallisten toimijoiden puolesta että koko foorumilla tämänkaltaiset viestit kategoorisesti joko poistetaan tai siirretään linkit- ja vinkit osioon.

  Emme ole kieltänyt mainontaa ilkeyttämme vaan koska käyttäjämme ovat ilmoittaneet, etteivät halua lukea tämmöisiä viestejä keskustelualueilla. Surullista mielestäni on toimintatavassasi se, että et ole yrittänyt avata keskustelua ylläpidon kanssa vaan olet riitaannuttanut asian edes kysymättä miksi näin toimitaan. Ihan Itsessä linkkien ja mainonnan säännöt on tehty yhdessä jotta foorumilla ei joutuisi lukemaan tuputusta, mainontaa tai myöskään riitelyä. Vuorovaikutuksen sijasta sinä olet päättänyt julistaa foorumimme säännöt vääriksi Рmikä toki on oikeutesi. Toivon kuitenkin, että julkisen riidanhaastamisen sijasta miettisit asiaa myös niiden kymmenien muiden kannalta, jotka ovat sääntöjä olleet alussa luomassa. Käyttäjämäärien valtava kasvu tuo toki erimielisyyttä säännöistä, mutta toistaiseksi pelaamme niillä säännöillä jotka nelisen kuukautta sitten olemme yhdessä sopineet. Siitäkin huolimatta että jotkut ihmiset kokevat sen kielteisenä.


 3. Pörrö, 27.5.2005 klo 9.05

  Tästä foorumin politiikasta vielä lisää täällä
  http://www.ihanitse.com/viewtopic.php?t=2275


 4. Outi, 27.5.2005 klo 10.34

  Minä esitin asiani myös foorumilla, muistaakseni aakkoshelmiketjussa. Enkä olisi inahtanutkaan asiasta missään muualla, ellei se metallisia helmiä koskenut ketju olisi mystisesti kadonnut kuin tuhka tuuleen.

  Poistetussa ketjussa opastin googlen avulla oikeaan yritykseen vasta, kun minulle ilmaistiin kiinnostusta kyseistä paikkaa kohtaan (eikä suotta, sillä helmitöiden harrastajalle se on hyvä paikka).

  Minä ymmärrän säännöt. Sitä minä en ymmärrä, että ketju, jossa ilmaisee negatiivisen mielipiteen jostakin toiminnasta poistetaan kokonaan. Tässä maassa kuitenkin tietääkseni vallitsee sananvapaus, ja kun esitetty negatiivinen mielipide katoaa taivaan tuuliin, niin en voi sille mitään mutta minusta se haisee.

  Ja samaten haisee se, että nyt kenelläkään samasta asiasta kiinnostuneella ei ole mahdollisuutta nähdä ketjua. Call me weird, mutta minusta on enemmän kuin hyödyllistä kertoa *helmityö*foorumilla, jos on löytänyt paikan, josta Swarovskin kristalli*helmiä* saa ALLE PUOLELLA Suomen hinnoista.

  Toki teillä on täysi oikeus poistaa mitä tahansa ketjuja haluatte Рsinun foorumisihan se on. Mutta minulla on oikeus v*ttuuntua moisesta.


 5. Pörrö, 27.5.2005 klo 10.56

  Ketjuja oli kaksi joista se, jossa oli ostoslistoja ym. mainontaa poistettiin. Sensijaan se toinen viestiketju jossa oli oikeasti kielteinen mielipide on edelleen foorumilla osoitteessa
  http://www.ihanitse.com/viewtopic.php?t=1933

  Foorumin säännöt on tehty yhteistyössä käyttäjien kanssa.


 6. Henna, 29.8.2005 klo 12.05

  Lueskelin vanhoja päiväkirjamerkintöjäsi, ja vasta nyt törmäsin tämmöiseen pikku klikkiin. Tässä on ilmeisesti yksi syy, miksi pistit pystyyn oman foorumin. Asiaa sen kummemmin tuntematta tai tietämättä totean, että ei niin pahaa etteikö siitä voisi seurata jotain hyvääkin: kyllä helmeilystä riittää juttua kokonaiseen pikku foorumiin saakka :)

  Hassua on vaan se sattuma, ett√§ itse olen menneen√§ viikonloppuna tuskaillut moneen otteeseen ihanitsen mainos- ja kuvapolitiikkaa. M√§ ymm√§rr√§n sen tavallaan, mutta se tekee asioista NIIN paljon hankalampia. Kun on tosiaan hiukan hankalaa keskustella mist√§√§n, kun ei voi vapaasti linkitt√§√§ kuvia tai hehkuttaa ostopaikkoja jne. Linkit ja vinkit-osio on sellainen viidakko, ett√§ turhauttaa etsi√§ sielt√§ mit√§√§n. Omasta viestist√§ni poistettiin pari hymi√∂t√§, kun nekin ovat kuvia, joiden k√§ytt√∂ on kielletty√§ tjsp. No, pit√§nee vaan olla tosi skarppina mit√§ kirjoittaa tai linkitt√§√§… Niill√§ s√§√§nn√∂ill√§ menn√§√§n, mitk√§ yll√§pito asettaa. Selv√§h√§n se. Kunhan mutisen…


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI