Ankea paluu

20. heinäkuuta 2007 klo 22.59
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Lomaviikko Lapissa oli viileä mutta ihanan rentouttava, ja helmihullu triplasi vatsamakkaransa paksuuden Рkiitos tästä kuuluu helmihullun äidin tekemille herkuille ja toivottomalle itsehillinnän puutteelle. Kotiinpaluu oli kuitenkin todella karu, sillä hyvin pian kotiutumisen jälkeen havaitsimme, että käytävän pieni lipasto/kaappi kuhisi mustia ötököitä.

Jo jonkin aikaa on asunnossa silloin tällöin näkynyt pikkiriikkisiä mustia kuoriaisia. Yritin etsiä niitä ympäristökeskuksen sivuilta, mutta ne eivät tuntuneet täsmäävän oikein mihinkään sivuilla esiteltyyn tuholaiseen. Ajattelin, että ehkä ne ovat jotain kesän mukanaan tuomia öttiäisiä, jotka häviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun ilmat viilenevät.

No, karu totuus oli kuitenkin se, että ötökät olivat tulleet hiirenruoan kylkiäisenä, ja ne olivat saaneet rauhassa lisääntyä kaapissa, koska sinne kaapille oli harvoin asiaa. Seuraus: ötököitä oli hirveästi ja Outi oli saada hermoromahduksen.

Tänään olisi pitänyt ehtiä pakata ja postittaa kaikki loman aikana tulleet ja maksetut tilaukset, mutta ötökkäkatastrofi vaati niin kipeästi välittömiä toimenpiteitä, että korujen postitus jäi maanantaille. Pahoitteluni niille, jotka kärsimättömästi odottavat ostoksiaan! Nyt on myrkytetty, imuroitu, myrkytetty hieman lisää, pyyhitty toluliuoksella, liiskattu ötököitä ja myrkytetty vielä hieman lisää. Lopuksi myrkytin koko pahuksen asunnon Raidilla ja evakuoin itseni ja hiiret alakertaan kahvittelemaan pariksi tunniksi. Sen jälkeen vietin puolitoista tuntia imuroiden ja nyt olen aivan naatti.

Että tervetuloa kotiin vaan.

Mukana lomalla oli hyvin rajallinen määrä korutarvikkeita, joten loman aikana syntyi ainoastaan erilaisia riipuksia. Olkaapas hyvät:

treependant-noleaves
Patinoitu, lehdetön puu. Hieman laiha mutta silti sievä.

oceanjasper-pendant
Iso ocean jasper -möllykkä, jonka ostin Jumbon Jalokivigalleriasta. Luultavasti kallein ostamani yksittäinen kivi.

multi-fjasper-pendant
4 mm:n fancy jasper -helmiä ja hopeaa

fossil-coral-pendant
Kapussiriipus fossiilikorallista (tms.)

flat-fjasper-pendant
Riipus isosta litteästä fancy jasper -helmestä (joka siis ei ole kapussi, vaikka kuvasta voisi niin luulla)

fjasper-cabochon
20 mm:n pyöreä fancy jasper -kapussi

carnelian-pendant
30 x 22 mm:n karneolikapussi

amethyst-pendant
Vaaleita ametisteja ja hopeaa

amazonite-kht-pendant
Amatsoniittia, hopeaa ja Karen Hill Tribe -hopeaa

 

 

J√§tetty 12 kommenttia »

 1. anna, 20.7.2007 klo 23.52

  Auttaisikohan hiirenruoan pakastaminen ehk√§isem√§√§n √∂t√∂kk√§ongelmaa jatkossa?:-/ Tuli n√§in √§kkkiselt√§√§n mieleen…

  Nättejä koruja.


 2. Outi, 21.7.2007 klo 0.41

  Juu, näin arvelisin. Nyt jäljellä oleva ruoka on visusti pakastimessa.


 3. Hämis, 21.7.2007 klo 5.19

  Ikävää että jouduit kohtaamaan ötökkä kolonisaation :(
  Hukkaan ei loma ainakaan ole mennyt, nuo kapussit ja ocean jasper ovat todella kauniita. Mutta tuo lehdetön puu karussa kauneudessaan on aivan yliveto.


 4. upa, 21.7.2007 klo 7.18

  Ihania riipuksia!
  Erityisesti karneolikapussi on mieleiseni.


 5. Anu, 21.7.2007 klo 8.01

  Tervetuloa takaisin! Meillä tuli aikoinaan kämppä täyteen jotain inhoja ötököitä marsunruuan mukana Рkäytiin asiaa ihmettelemässä eläinkaupassa ja siellä oli sama ötökkäinvaasio, y ö k. Lähtihän ne kun sinnikkäästi myrkytti, mutta eipä paljon naurattanut, ei.

  Ihania riipuksia, etenkin tuo missä on pieniä fancy jaspiksia on aivan namu!!!


 6. Katri, 21.7.2007 klo 11.49

  Ihan törkeän siistejä riipuksia. Puusta kyllä tulee niin talvinen olo, että melkeen itkettää. ;)

  √Ėt√∂kk√§taisteluintoa.


 7. Ninde, 21.7.2007 klo 15.15

  Tervetuloa takaisin. Toivottavasti saitte listittyä kaikki ötökät.
  Mulla oli aikaisemmin tapana pakastaa rottien uudet sapuskat ennen käyttöä, juuri ötököiden vuoksi. Täytyy taas palata vanhoihin käytäntöihin.

  Amatsoniittiriipus on upea, eikä muissakaan ole mitään vikaa, mutta amatsoniitti on vain jotenkin niin yksinkertaisen kaunis ja patinointi korostaa kieputuksia mahtavasti.


 8. Satu-Marja, 21.7.2007 klo 16.43

  Tervetuloa takaisin!
  Hyvännäköisiä riipuksia Рtuo iso ocean jaspis on kuitenkin ihan jätti-ihana!


 9. Tiina, 21.7.2007 klo 18.45

  Toivottavasti pääsitte eroon inhoista ötököistä!

  Riipukset ovat kaikki niin siistiä ja taidokasta työtä. Kaunein näistä on mielestäni jaspisriipus Рihana! :)


 10. Turkoosi, 22.7.2007 klo 11.17

  Kiva, pitkästä aikaa uutta nähtävää! Ocean jasper on aivan ihana. Tuosta puusta tulee vähän haikea olo, mutta onhan kesää vielä jäljellä.

  Toivottavasti pääsitte lopullisesti ötököistä eroon, on ilmeisesti aika tavallista että niitä saa jyrsiöitten ruuan kaupanpäälisinä.


 11. Patina, 22.7.2007 klo 15.30

  Tervetuloa takaisin… aivan upeita riipuksia olet reissussa tehnyt… Karneoli ja fossiilikoralli iskiv√§t minun silmiini heti… nam! :)


 12. Keksi, 27.7.2007 klo 13.11

  Tuo fossiilikorallikorukivi taitaa olla sellaista lajiketta kuin Petoskey Stone, jota löytyy tosi paljon Yhdysvalloista ainakin Michiganin osavaltiosta. Meidän ukki kun valmisti siitä korukiviä, ja ne näytti hyvin paljon käyttämältäsi kiveltä.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI