Helmihullu testaa

27. kesäkuuta 2007 klo 21.11
Luokat: Hopea, Ostokset

Hopeasavi on houkutellut jo pitkään Рoikeastaan siitä asti, kun siitä ensi kertaa kuulin joskus vuosi, puolitoista sitten. Haaveilin ostavani Englannista kunnon aloituspakkauksen työkaluineen sun muineen, mutta koskaan ei tuntunut olevan sen vertaa löysää rahaa, että olisin saanut itseni investoimaan johonkin niin hintavaan.

Lopulta annoin periksi ja tilasin itselleni ainoastaan 10 grammaa hopeasavea enkä mitään muuta. Päätin, että taloudesta löytyy jo kaikki tarpeelliset työkalut jossain muodossa. Tänään pikkuinen savimötikkä putosi postiluukusta sisään ja minä olin tikahtua innostukseeni.

Ihan ensimmäiseksi totesin, että 10 grammaa hopeasavea on todella pieni palanen. Se näytti aivan mitättömältä määrältä. Koottuani kaiken tarvittavan keittiön pöydälle rupesin tuhertamaan saven kanssa vain todetakseni, ettei se ole lainkaan niin helppoa, kuin miltä se videolla näyttää. Leimasimella ei tuntunut millään saavan aikaan siistiä jälkeä saveen, eikä kovin montaa kertaa voinut aloittaa alusta edes käyttämäni Slow dry -saven kanssa, sillä se pahuksen tavara rupesi kuivumaan sangen sukkelasti! Kun savi oli hieman päässyt kuivumaan, siitä ei enää tahtonut saada kaulittua yhtään mitään kelvollista.

Käytettyäni kaiken saven olin saanut aikaan kuusi pientä riipusta / maskottia. Ensimmäisen niistä pilasin polttovaiheessa, kun poltin ilmeisesti liian kuumalla liekillä. Toisenkaan polttaminen ei onnistunut kunnolla, mutta siitä tuli sentään käyttökelpoinen. Loput neljä olisivat polton puolesta olleet täydellisiä, vaan yhdestä niistä lohkesi palanen jo ennen polttoa.

Lopullinen saldo on siis neljä suurin piirtein kelvollista maskottia, yksi itsellä välttävä ja yksi käyttökelvoton. Kappalehinnaksi tulee siis jo pelkästään saven puolesta 4,20 euroa. Tämä ei siis todellakaan ole halpaa lystiä. Oli mielenkiintoista kokeilla hopeasavea, mutta en usko, että se on minun juttuni.

Min√§ ja pankkitilini tuumaamme nyt, ett√§ kareneilta saa paremmat riipukset ja maskotit huomattavasti halvemmalla…

pmc-kaikki

Oikeanpuoleisin lehti on 25 mm korkea, joten siitä voi päätellä vähän muidenkin kokoa.

Uhraus »

 

 

J√§tetty 15 kommenttia »

 1. Mags, 27.6.2007 klo 21.51

  Kokeilusi kannustamana totean: Hyvä, ettei minunkaan tarvitse ;-)
  -Ja niin vähällä kun olin jo tilata, kun Petra kehui tätä ainetta!!


 2. Outi, 27.6.2007 klo 21.59

  √Ąl√§ tuomitse minun mielipiteeni takia – moni muu tykk√§√§ tuosta kovasti! :) Ja kyll√§ min√§kin tunnen ylpeytt√§ noista parista onnistuneesta lehdest√§, sill√§ ne ovat luonnossa todella kauniita, enk√§ oikein tahdo uskoa, ett√§ olen ne itse tehnyt.

  Tuo savi on kuitenkin siinä määrin kallista, etten taida kovin paljon sitä tulla käyttämään.


 3. Johanna, 27.6.2007 klo 22.15

  Hyvin olet kuvannut saven kanssa tekemisen ongelmat! ;) V√§h√§n se tuppaa sellaista olemaan, ett√§ jos ei ole juuri jotain tosi hienoa ja erikoista omaa ideaa, mit√§ ei l√∂ydy mist√§√§n kaupasta, niin halvemmalla ja helpommalla p√§√§see valmista ostamalla. Ja toisaalta sitten kyll√§ savella saa n√§tti√§kin aikaiseksi, kuten nuo lehdet. Tuo vasemman puolimmaisin on todella ylikuumennettu, jolloin hopea on sulanut pintaan. N√§in sen oikean paistoet√§isyyden oppii… ;) (nimimerkill√§ Been there, done that…)


 4. Outi, 27.6.2007 klo 22.23

  Jep jep. Sekä vasemmanpuoleisin että tuo perhonen on ylikuumennettu, mutta perhonen ei onneksi yhtä pahasti. :)

  Näin ensimmäistä kertaa yrittäessäni en kyllä uskaltanut edes miettiä, olisiko minulla jotain hienoa erikoista omaa ideaa :D Tokkopa olisi ollut :D


 5. Porkkana, 28.6.2007 klo 1.12

  ….no voi j√∂sses ….mitens sit√§ kysyt√§√§nk√§√§n ….jotain kalliolta ….tai jostain muualta ….per√§ss√§ hypp√§√§misest√§….?? :O
  ….kyll√§ kannustan kokeilemaan, jos vaan on tarpeeksi k√§rsiv√§llisyytt√§ ….mik√§√§n pikatuotos hopeasavi ei ole.

  ….ja kuten Outikin sanoi, on h√§n ylpe√§ aikaansaannoksistaan vaikka t√§m√§ ei H√ĄNEN jutulta tunnukkaan ….ja seuraavat ty√∂t olis varmaan jo aivan toista tasoa. : ) ….lehdet ovat minusta kauniita. : )


 6. inkku, 28.6.2007 klo 10.15

  Lehdet on oikein nättejä, ja tykkään tuosta perhosestakin. :) Raportteja on aina mielenkiintoista lukea!


 7. Helmiliina, 28.6.2007 klo 11.07

  .. oli tosi kivaa lukea raporttiasi.. varsinkin kun mullakin on tuo pussi tuolla odottamassa.. ;-) Klurps.. nyt alkoi jänskättää.. Mutta jutuistasi huolimatta lehdet ovat kauniita! ..


 8. Katri, 28.6.2007 klo 13.00

  Tämä oli tosi mielenkiintoista luettavaa, sillä minuakin houkuttaisi kokeilla.

  Minusta lehdet on hienosti onnistuneita ja perhonen on niin söpö. Sanoisin, ettei huono eka kerta.


 9. Patina, 28.6.2007 klo 15.29

  Mukava lukea kokemuksistasi hopeasaven kanssa. Kuitenkin sait aikaan kauniita riipuksia…pid√§n erityisesti noista lehdist√§, ne on tosi hienoja! :)


 10. Hanna, 28.6.2007 klo 17.41

  Lehdet ovat kauniita ja selostuksesi kerrassaan mielenkiintoinen! Kiitos kun jaoit kokemuksen kanssamme.


 11. Satu-Marja, 28.6.2007 klo 18.58

  Mielenkiintoista lukea ensikokemuksistasi savihommissa, sillä en ole hopeasavesta ennen kuullutkaan.

  Riipuksista tuli oikein kivat !!!


 12. Anu, 28.6.2007 klo 22.16

  Ensikokeiluksihan nää on ihan hyviä! Minä olen taistellut tavan Fimo-massan kanssa, kun se ei tottele yhtään enkä ole saanut niistä sinulta saaduista Swaroista ja massasta tehtyä sellaista kuin piti. Alkaa tosissaan kypsyttää Рja Fimo on sentään halpaa hopeasaveen verrattuna :D


 13. Outi, 28.6.2007 klo 22.29

  Kiitoksia!

  Juu, kyll√§ nuo ensimm√§isiksi aikaansaannoksiksi ovat vallan kelvollisia. En siis sill√§ tavalla ole pettynyt mitenk√§√§n, l√§hinn√§ vain v√§h√§n petyin siihen tunteeseen, ett√§ kun olin i√§t ja ajat tuota halunnut kokeilla eik√§ se sitten ollutkaan niin kivaa :D Pit√§√§ joskus kokeilla uudestaan, jos se vaikka purisi sitten… ;)


 14. vepsuli, 26.1.2008 klo 20.52

  oi ihania helmiä! tilaatko tarvikkeesi muuten netistä????


 15. Outi, 26.1.2008 klo 22.24

  Kiitos, vepsuli. Tilaan oikeastaan kaiken nettikaupoista; vain harvoin ostan mit√§√§n ihan ”oikeista” kaupoista t√§√§ll√§ p√§√§kaupunkiseudulla.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI