Helmihullu 1 – Herringbone 0

30. maaliskuuta 2007 klo 16.43
Luokat: Hopea, Korukivet, Korvakorut, Sormukset

Tänään tartuin vihdoin härkää sarvista ja päätin tehdä herringbone weave -korvakorut. Vaati melkomoisen määrän suunnittelua ja mittailua, että molempiin varmasti tuli yhtä pitkät kierteiset linkit ja että molemmat osat ovat varmasti samankokoiset. Muuten niistä ei sitten erityisen identtiset tullutkaan…

Korvakoruissa on 8 mm:n fancy jasper -kivet, jotka ovat hieman eri väriset. Laskeskelin, että se ei haittaa, koska korvakorut ovat kuitenkin selkeästi pari ja kivet ovat sentään suunnilleen samaan väriperheeseen kuuluvat. Korut näyttivät ihan kivalta valmiina, mutta vasta patinointi toi esiin niiden todellisen kauneuden.

herringbone-kr

Olen hyvin tyytyväinen tuohon valokuvaan. Valkea kahvimuki rauhoittaa kuvaa kummasti ja toimii minusta paremmin korujen taustana kuin aiemmin käyttämäni lasi. Luulen, että kuvaan vastedes enemmän tällä tavalla.

hearts-ox-kr

Sydänkorvakorut jouduin patinoimaan kahteen kertaan. Ensimmäisellä kerralla niihin jäi ruskehtava sävy, joka suoraan sanottuna ällötti minua. Se näytti jotenkin epämääräisen ruosteiselta. Minusta hopeakorun patinointi ei saa olla sävyltään lämmin, mutta tämä on toki vain mielipidekysymys. Toisen patinoinnin jälkeen korvakorut onneksi näyttivät siltä miltä halusinkin.

Korkkasin tänään fasettihiottujen fancy jasper -suorakaiteiden nauhan, jota olen tähän asti tyytynyt vain hypistelemään (hei, ne olivat suht hintavia!). Poimin nauhasta pari erityisen sievää yksilöä ja kieputin ne sormuksiin. Yritin kuvata kyseisiä sormuksia monenlaisilla alustoilla, mutta kuvat näyttivät aina huonoilta ja kivet täysin väärän sävyisiltä. Nämä kuvat onnistuivat parhaiten:

jasper-rectangle-ring02

jasper-rectangle-ring

« Meh.

 

 

Jätetty 8 kommenttia »

 1. Siru, 30.3.2007 klo 16.53

  Oolalaa mitä kaunottaria! Hienot herringbonet olet kietonut! Kyllä valkoinen tausta on vaan paras mun mielestäni, tulee korut paremmin esiin.


 2. Helmeilevä Helise, 30.3.2007 klo 17.44

  Herringbonekorvikset ja alin sormus on niin namit!!! Tosi ihanat!! Herringboneihin sopii todellakin tuo patinointi!! Ja kivet on ihanan väriset :)

  Alimman sormuksen väri- ja muotomaailma todella kaunis!!!


 3. Pape, 30.3.2007 klo 18.10

  Mun valkoinen dippikulho on ollut loistava kuvaustouhuissa, kuva valottuukin sen kanssa ihan toisella lailla. Patina näyttää tosi hyvältä ekoissa.


 4. Satu-Marja, 30.3.2007 klo 19.46

  Herringbone wavet on sairaan hienot!!! Siinä on tosiaan kärsivällisyyttä kysytty – mutta työ tekijäänsä kiittää!


 5. sea, 30.3.2007 klo 21.23

  Hienoa kun olet alkanut kuvaamaan muullakin kun valkoisella taustalla. Minä tykkään kovasti noista missä näkyy muutakin, jotenkin elävämpiä.


 6. Ninde, 30.3.2007 klo 22.09

  Ensimmäiset korvakorut ovat todella kauniit ja patinointi korostaa ihanasti ristiin meneviä hopealankoja.
  Vähän on mieli jäänyt vinksalleen Papen viimeisimmästä postauksesta. Tästäkin mallista tuli mieleen kaikenlaista kypsää ja aikuismaista.

  Pidän erityisesti ensimmäisen kuvan rajauksesta. Se että alhaalla vasemmalla näkyy hieman jotain muutakin kuin valkoista, tekee kuvasta mielenkiintoisen.


 7. Sister Bliss, 31.3.2007 klo 7.44

  Nätit herringbonet! Tein itse just kk:si sitten kuukivestä herringbonella korvikset, ja patinointi sopii mustakin niihin kuin nenä päähän.


 8. mags, 1.4.2007 klo 21.48

  Kyllä ovat kauniit herringbone weave-korvakorut! Selvästi samaa paria ;-D
  Aavistelen, että ylemmän sormuksen värit ovat ainutlaatuiset… liloja ja punaisia, nami!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI