Tuunausta ja tilaustöitä

28. helmikuuta 2007 klo 12.52
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

”Tuunaus” tuntuu olevan muodissa – ei vain ilmi√∂ vaan my√∂s tuo kaamea sana. Toivoisin, ett√§ se korvattaisiin jollain kelvollisella suomalaisella sanalla, mutta sit√§ odotellessani esittelen er√§√§n vanhan koruni uudessa asussaan:

kelttiristi
Tämä kalkkiturkooseja & hopeaa -koru on lojunut laatikossa jo pitkään kauneudestaan huolimatta. Uusin korun ilmettä hieman lisäämällä siihen irrotettavan riipuksen ja otin korusta myös edustavamman kuvan. Melikes.

Seuraavaksi joitain tilaustöitä, osa kuvissa vielä keskeneräisenä (sillä on taottava silloin kun rauta on kuumaa Рeli kuvattava silloin, kun valo on parhaimmillaan):

solmut02
Solmukoru puuvillanauhasta, mustista onyxeista ja vaaleanpunaisista kissansilmähelmistä

solmut03
Solmukoru puuvillanauhasta ja fancy-jaspiksista

pietersiittiriipus03
Toinenkin pietersiittiriipus, kuvassa vielä ilman nauhaansa

twigs-jasper
Twigs-korvakorut ocean- ja fancy-jaspiksesta (koska ocean-jaspista minulla ei ollut tarpeeksi montaa pientä pyöreää helmeä). Nämä onnistuivat toteutuksensa puolesta huomattavasti paremmin (ja vähemmällä tuskailulla) kuin alkuperäiset Twigs-korvikseni.

sinisavyt
Rannekoru lasihelmistä, makeanvedenhelmistä, hopeasta ja Swarovskin kristalleista.

 

 

J√§tetty 12 kommenttia »

 1. Maikki, 28.2.2007 klo 14.08

  Olemme nukkekotiympyröissä tuunaus-sanaa miettineet oikein porukalla ja tulleet siihen tulokseen, että sille on montakin hyvää suomenkielistä vastinetta aina hieman tapauksen mukaan. Uudistaminen tai uudelleen tekeminen, korjaaminen ja parantelu nyt tässä isommin miettimättä tuli mieleen.

  Mutta asiaan, eli koruista: Tykkäsin kyllä jo aiemmistakin Twigs-korviksista, mutta täytyy myöntää, että nämä uudet näyttävät viimeistellymmiltä ja positiivisella tavalla aikuisemmilta.


 2. Outi, 28.2.2007 klo 14.13

  Olen my√∂s n√§hnyt jossain sanan ’muodistaminen’, joka sekin tuntuisi paremmalta vaihtoehdolta kuin tuunaus. Melkein mik√§ tahansa on parempi vaihtoehto kuin tuunaus!

  Kiitokset kehuista :) Noista tuli tosiaan paremmat, kun tajusin tehdä työvaiheet älykkäämmässä järjestyksessä (ensin silmukka, sitten taivutus, sitten helmen pujotus, sitten vasarointi).


 3. Saara, 28.2.2007 klo 14.18

  En nyt tiiä, onko tämä sana yhtään parempi missään mielessä, mutta monet käyttävät myös modata-sanaa. Jonkun pitäisi kysyä kielitoimistosta oikeaa suomenkielistä vastinetta näille sanoille.


 4. Anne, 28.2.2007 klo 15.13

  No eik√∂s s√§√§t√§√§ -sanaa nyky√§√§n k√§ytet√§ suurinpiirtein samassa merkityksess√§ kuin tuota tuunata -sanaa. Eli jos haluaa s√§ilytt√§√§ saman s√§vyn, mutta k√§ytt√§√§ enempi suomenkielist√§ sanaa, niin sitten vaan s√§√§t√§m√§√§n niit√§ koruja ja v√§h√§n kaikkea muutakin… :D


 5. Ansku, 28.2.2007 klo 17.53

  Sulla on ihan mahdoton tahti näiden korujen vääntelyssä ;-)

  Kauniita ovat kaikki ja erityisesti pidän tuunatusta.


 6. Ritutiina, 28.2.2007 klo 18.05

  Hienoja ovat kaikki tyynni, odotan jo innolla uusia korvakorujani sekä riipusta.

  Säätäminen voisi olla ihan kelvollinen korvike tuolle tuunaus-sanalle. Ja käyttipä mitä sanaa tahansa, lopputulos tästä operaatiosta on erinomainen!


 7. Outi, 28.2.2007 klo 22.49

  ”S√§√§t√§√§” on aika hyv√§ ilmaus ;)

  Kiitokset kehuista! Ja Anskulle sanoisin, että jos tällä touhulla yrittää elää, on pakko pitää yllä melko reipasta tahtia :D


 8. Kiisa, 1.3.2007 klo 8.51

  N√§ttej√§ ovat kaikki – pinkki nauhakoru on tosi n√§tti. Meid√§n murkku k√§ytt√§√§ sanaa ”tuunata”, mutta en tied√§ onko se synonyymi sanalle ” s√§√§t√§√§”. Itsell√§ni oli karmea suomenkielen opettaja (onko yhdyssana) lukiossa ja olin viel√§ itsekin tosi surkea , jotenka kiinnostus kielitieteeseen on kyll√§ -10. Oletko ajatellut myyd√§ korujasi esim.myyj√§isiss√§ yms. Luulisin, ett√§ koruillasi saattaisi olla (on jo) kova menekki jos myynti√§ olisi liven√§ ja hinnatkin saattaisivat olla korkeammat. Myynnist√§ tulevat rahat vain pankkiin suoraan tilill√§ ja sielt√§ yhten√§ vietin√§ kirjanpitoon. Ihmiset arvostavat kaikkea k√§dentaitoja nykyisin ihan erilailla kuin esim. 5 vuotta sitten. Mutta t√§m√§n kaikki jo tiesiv√§tkin…


 9. Anu, 1.3.2007 klo 19.34

  Minusta tuunaus on hauska sana, mutta minulla onkin omituinen huumorintaju ;) Twigsit ovat todella viehättävät :)


 10. Tiina, 1.3.2007 klo 22.40

  Kauniita koruja, ihania värejä :) Fancy Jaspis kaulakoru on upea!


 11. Pape, 3.3.2007 klo 0.08

  Tuossa muodossa Fancy Jaspiksesta taidan tykätä nyt minäkin ;)


 12. Kirsi-Marja, 11.1.2010 klo 18.11

  Kertakaikkisen ihania koruja!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI