Briolettikukkia

24. helmikuuta 2007 klo 16.27
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Rohkaistuin vihdoin kokeilemaan sitä toistakin ostamaani Eni Okenin kukkaohjetta (Briolette Flower Pendant), jota Anu oli käyttänyt. Oli positiivinen yllätys tajuta, ettei riipuksen teko loppujen lopuksi ollutkaan niin hankalaa kuin kuvittelin. Jouduin tosin karulla tavalla huomaamaan, että kun Eni korostaa pienten helmien oikean koon olevan ehdottoman tärkeää, hän on tosissaan: yksi riipus meni pilalle vääränkokoisten helmien takia. No, onneksi hopealankaa ei mennyt haaskuun kovin paljoa.

N√§ihin riipuksiin j√§√§ koukkuun ihan k√§sitt√§m√§tt√∂m√§ll√§ tavalla! Mieli tekee vain tehd√§ lis√§√§ ja lis√§√§ – mutta jossain vaiheessa loppuvat brioletit… ja pienet hopeahelmet. Snif.

brioletteflower-squartz
Ensimmäinen versio. Pulleat savukvartsipisarat ja pyöreitä granaatteja.

brioletteflower-squartz03
Toinen versio. Heittäydyin uhkarohkeaksi ja kokeilin viidellä terälehdellä (ja se oli kyllä selkeästi hankalampaa!). Tällä kertaa käytin litteitä särmikkäitä savukvartsibrioletteja, ripustuslenkissä on granaatteja ja keskustana ruusukvartsi.

brioletteflower-fluorite
Läpikuultavat, vihertävät fluoriittipisarat, pieniä peridootteja ja pyöreä keltainen fluoriitti. Tämä kukka on hieman edeltäjiään pienempi.

Lisäksi muutama päivä sitten vääntelin kierteisiä linkkejä Matrixia katsoessani. Tuloksena tällainen kaulakoru:

carnelian-kk

Tavallaan olen t√§st√§ karneolikorusta mahdottoman ylpe√§. Se on periaatteessa ihan peruskamaa: kierteisi√§ linkkej√§, korukivi√§, lukko edess√§, lukossa riipus… mutta minulle itselleni se on taas yksi selke√§ esimerkki siit√§, miten paljon olen kehittynyt. T√§m√§ ei ole mik√§√§n koppava ”olen parempi kuin muut” -harhakuvitelma, vaan iloa siit√§, ett√§ olen parempi kuin min√§ itse vuosi sitten: aikoinaan min√§ inhosin kierteisi√§ linkkej√§, koska niist√§ oli niin vaikea saada tasakokoisia ja siistej√§. Se, ett√§ nyt saan aikaan tasaisia ja kauniita linkkej√§ television √§√§ress√§ elokuvaa katsoessani, on minulle iso ilon aihe :)

Lopuksi vielä toinen versio Love knots -solmukorusta Рtällä kertaa käytin vain pyöreitä helmiä.

loveknots02

 

 

J√§tetty 16 kommenttia »

 1. Tiina, 24.2.2007 klo 16.56

  Upea tuo punainen koru, toki kukkariipuksetkin ovat vallan hienoja! :) Yritin eilen tehd√§ itsekin noita kierteisi√§ lenkkej√§, tosin vain kuparilangasta harjoittelun aikana. En vaan tajua, miten niist√§ saa noin n√§ttej√§… Ehk√§ v√§√§nn√§n lenkki√§ v√§√§r√§ss√§ j√§rjestyksess√§. :(


 2. inkku, 24.2.2007 klo 17.11

  Sieviä ja somia. ;) Kyllä se tiettyä tyydytystä tuo kun näkee oman käden jälkensä parantuneen.


 3. AnneKa, 24.2.2007 klo 19.08

  Huoh… Ihania! Sun kierteiset linkit on kyl nii-in tasaisia, ett√§ ihan voin vaan ihmetell√§ ja ihailla sun taitojas :) Mun mielest√§ voit syyst√§ olla vaikka v√§h√§n koppavakin!


 4. Ellastiina, 24.2.2007 klo 19.08

  Toivotaan, ett√§ min√§kin joskus voin olla kierteisist√§ lenkeist√§ni ylpe√§. On ne nytkin ihan ookoo, mutta en varsinaisesti kylill√§ huutele ett√§ olen ne tehnyt… Harjoitus tekee mestarin, i hope.

  Kivet tulivat muuten turvallisesti perille, kauniita ovat. Kiitoksia vain. :)


 5. Siru, 24.2.2007 klo 19.39

  Kuules Outi, sinä OLET kehittynyt ihan huimasti vuoden aikana joten voit syystä olla ylpeä itsestäsi ja taidoistasi!

  Karneolikoru on kaunis – mutta viel√§ kauniimpi on tuo 5-lehtinen kukka. (Mit√§ maksaisi…?)


 6. Mönki, 24.2.2007 klo 21.29

  Ihanoita kukkasia! Ja Punainen koru kierteisine linkkeine aivan upea. Ihanan herkullisen värinen.


 7. Maria, 24.2.2007 klo 22.56

  Tuo vihertävä kukka on KAUNIS!


 8. Tiina, 25.2.2007 klo 10.33

  Kukat ovat ihania, ei ihme että niitä tulee himo tehdä lisää :)

  Kierteiset linkit punaisessa korussa ovat kauniita ja tasaisia. On aina mukavaa huomata kehittyneensä alkumetreiltä, kun vertailee ensimmäisiä töitään nykyiseen.

  Kyllä sun töillä saa olla rinta rottingilla! :)


 9. Hanna, 25.2.2007 klo 12.56

  Kauniita ovat kaikki.

  Itseasiassa ajattelin juuri pari viikkoa sitten, kuinka valtavasti olet kehittynyt a) korujen tekemisess√§ ja b) niiden esillepanossa t√§ss√§ blogissa. Lueskelin nimitt√§in arkistoja tuolta alusta asti ja t√§ytyy sanoa, ett√§ jotenkin sit√§ toivoisi, ett√§ voisit tehd√§ t√§st√§ harrastuksesta yh√§ enemm√§n ja enemm√§n oikean ty√∂n. Siis tarkoitan sellaista ty√∂t√§, joka el√§tt√§√§ ihmisen nyky-Suomessa (ja varsinkin Espoossa…).

  Vaikeinakin päivinä on aina ihana tulla Helmettiin ja katsoa, olisitko saanut aikaan jotain ihanaa hyvän mielen tuojaa! Ja yleensähän olet :).


 10. Michli, 25.2.2007 klo 16.56

  Kukat on vaan niin päheitä! Oikein voin kuvitella sen innon millä teet niitä ja tippa linssissä kun brioletit tai muut helmet loppuu eikä pysty tekee enää :D


 11. Outi, 25.2.2007 klo 17.06

  Kiitos taas kaikille, aivanhan tässä nolostuu kun ensin itseään kehuu ja sitten muutkin kehuvat :D

  Ihanaa että jokin mitä saan aikaan ilahduttaa myös muita! Ja on tosiaan mahtava tunne kun tajuaa oppineensa uutta tai kehittyneensä jossain tekniikassa paremmaksi Рtällaisen kokemuksen olen saanut paitsi noista kierteisistä linkeistä myös ihan perussormuksista, joiden tekeminen tuntui aluksi aivan hirveän vaikealta.

  Pitäisi varmaan kirjoitella jossain vaiheessa enemmänkin tuosta kierteisestä linkistä. Sinänsä ei ole olemassa oikotietä onneen, eli kauniit linkit tulevat vain ajan kanssa ja paljon tekemällä, mutta joitain pieniä niksejä on, joista on apua :)

  Siru, mitäs maksat? ;) Ei vaineskaan, en ole vielä ehtinyt laskea sen kummemmin, mitä minun noista pitäisi pyytää, että saisi vaivaa ja materiaalit katettua. Palailen privaatisti asiaan :)

  Michli, viel√§ on matskuja j√§ljell√§! :D Vasta noi s√§rmikk√§√§t savukvartsibrioletit loppuivat (tai niit√§kin on j√§ljell√§ NELJ√Ą, juuri sen verran etteiv√§t riit√§, m√∂ks)… ;)


 12. Turkoosi, 25.2.2007 klo 17.16

  Kaunista olet taas saanut aikaan! Tuosta ensimmäisestä tuli mieleen anemone, vaikka en kyllä ikinä ole savukvartsin väristä nähnyt.


 13. Helmeilevä Helise, 26.2.2007 klo 8.48

  Ihania ovat kukkaset!!! Ja kaunis on myös punainen kaulakoru!


 14. kaisa-maisa, 26.2.2007 klo 18.38

  Arvon maisteri, teiltä on livahtanut näppäinhärö *tsot,tsot*
  ”kaulakorssa ” :DD


 15. Outi, 26.2.2007 klo 20.19

  Hei, kiitos kaisa-maisa! Mukavaa, kun ihmiset pitävät silmänsä auki Рomille virheilleen on joskus niin sokea :)


 16. Satu, 2.11.2008 klo 20.14

  Katoin tuosta turkoosista korusta vaaleanpunaista versiota toisessa merkinnässä ja aattelin, että turkoosi olisi kiva. Tässä tämä näköjään sitten olikin.
  Pinkkikin voisi olla mukava..
  Korusi ovat aivan upeita. Kateellinen olen. Itsekin olisin kiinnostunut lähinnä helmeilystä.
  Ei vaan vielä ihan taivu nuo materiaalit minun käsissäni. Kankaissa pysyn ja hiljaa harjoittelen. Ehkä joskus olisin yhtä hyvä, kuin sinä.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI