Lisää kukkasia

22. helmikuuta 2007 klo 13.12
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Eilinen Eni Oken -kukkariipus koukutti minut ihan totaalisesti noihin riipuksiin. Pakko.. saada.. nykertää.. lisää..! Mutta ennen kuin näytän muita kukkia, tarjolla on kuva amatsoniittikukkasen taustapuolesta, AnneKan pyynnöstä:

amatsoniittikukka-tausta

Kuten näkyy, riipuksen taustapuoli on itse asiassa hyvin siisti. Tämä ei tietenkään ole niinkään minun ansiotani kuin Enin, joka on velho alallaan. Kukka on suunniteltu niin hienosti, että juuri missään ei näy ylimääräisiä lankoja. Ainoa poikkeus on keskushelmen alapuolelle jäävä kiinnityslanka, joka jää väkisinkin näkyviin ja jota ei voi edes koristella kierteillä kuten keskushelmen yläpuolelle jäävän langan.

Seuraavaksi tein kukkasen Flower sugilitesta, ja tälläkin kertaa keskushelmenä on fancy jasper, koska se on niitä harvoja kivilajeja, jota minulla on 10 mm:n koossa*. Hopeahelmien sijasta käytin tällä kertaa siemenhelmiä tuomassa lisäväriä, lankana käytin ensimmäisestä kukasta poiketen 0,3 mm:n lankaa Рsillä kukan tekeminen oli helpompaa, mutta lopputulos ei ole yhtä napakka.

flowersugilite-kukka

Sitten kolmas – ja toistaiseksi viimeisin – kukka. Se on n√§ist√§ kolmesta kaikkein onnistunein joka suhteessa, vaikka sen v√§rit eiv√§t ole erityisen… kukkamaiset. Ter√§lehtin√§ on Blue Pearl Larvikitea (jossa n√§kyy sopivasta kulmasta kivoja v√§lk√§hdyksi√§) ja keskustana on labradoriitti.

bluepearl-kukka

Kukkariipuksista toisenlaisiin kukkiin! Minulla ei ole yleens√§ ollut tapana esitell√§ keskener√§isi√§ t√∂it√§, mutta t√§ll√§ kertaa teen poikkeuksen, koska keskener√§isyys on onnettoman sattuman tulosta. Tein seuraavan setin hopeasta ja amatsoniitista, mutta jostain syyst√§ amatsoniittikukkien kiilto k√§rsi selke√§sti patinoinnista. Siisp√§ minun on keksitt√§v√§ jokin keino kiillottaa kivet, tai joudun vaihtamaan niiden tilalle jotain muuta… T√§ss√§ kuitenkin tuo kovan onnen korusetti sellaisena kuin se nyt on:

amazoniteflower-kk

amazoniteflower-kr

Lopuksi vielä aiemmin esittelemäni Fancy jasper -sydänkorvakorut, nyt patinoituna:

jasperhearts-red-ox


* Mikä onni, että yksi niistä harvoista kivilajeista, joita minulla on tuossa koossa, on nimenomaan fancy jasper, jossa on niin paljon eri värisävyjä! Pelastus!

 

 

J√§tetty 14 kommenttia »

 1. inkku, 22.2.2007 klo 13.26

  Lempparini on numero kaksi, lilaaa.. nam. :) Amatsoniittikukat näyttävät hilseilleiltä. :o Toivottavasti jokin keino niiden pelastamiseksi löytyy!


 2. nimata, 22.2.2007 klo 14.04

  Minuun kolahtaa tuo viimeiden tummasävyinen kukka. Kauniita ovat kaikki.


 3. Helmeilevä Helise, 22.2.2007 klo 14.19

  Ai jestas! Tuo lilan sävyinen on paras! Kaikki ovat ihania, mutta tuo lila iski kunnolla!!


 4. Pape, 22.2.2007 klo 14.34

  Riipukset on tosi nättejä, minkä kokoisia ne on?

  Pitää kans ottaa muna käteen ja testata tuota patinointia :)


 5. Maria, 22.2.2007 klo 15.01

  Onpas täällä kauniita juttuja! Ja ihan mielettömän hienosti myös kuvattuja!! Ensimmäistä kertaa poikkesin :)


 6. Tiina, 22.2.2007 klo 15.29

  Tykästyin kolmanteen kukkaan, ihanan värinen!

  Setti on kaunis, toivotaan että saat kivet pelastettua :)


 7. AnneKa, 22.2.2007 klo 16.12

  Juu-u, kyllä on kaunis takaakin tuo kukka. Ja upeita koruja olet taas tehnyt. Toivottavasti amatsoniittikukkiin joku ratkaisu löytyy. Setti näyttää tosi kauniilta vaikka en vihreän ystävä olekaan:D


 8. Anne, 22.2.2007 klo 16.25

  Anneka, en ole kyllä ikinä ajatellut, että amatsoniitti olisi vihreää. Sehän on tuollaista pikemminkin vaaleansinistä jossa on aavistuksen vihertävä sävy. Ei siis mikään vihreän ystävän valinta, mutta nätti setti kuitenkin ;D

  Outi muuten, tuo kukka ei ainakaan tuossa kuvassa nyt kovin pahalta n√§yt√§ – en sitten tied√§ kuinka paljon kuva valehtelee. Mutta patinoitu hopeahan tuo v√§h√§n sellaista ”vanhan ja antiikkisen” fiilist√§, joten helmienk√§√§n ei mielest√§ni silloin tarvitse olla mit√§√§n uuden kiilt√§vi√§.


 9. Petra, 22.2.2007 klo 16.26

  Hienoja ovat! Tuo Blue Pearl Larvikite näyttää ihan mustikalta! :D


 10. Michli, 22.2.2007 klo 17.18

  Selkeesti paremman näköset noi sydän korvikset patinoituina!


 11. Hanna, 22.2.2007 klo 19.54

  Onpa kauniita nuo amatsoniittiruusut, varsinkin korviksissa tosi söötit.


 12. Hanna, 22.2.2007 klo 20.29

  Ja vielä Outi: kiva kun olet päivittänyt nuo helmi/korublogi-linkit! Mahdottoman taitavia ja hienoja ihmisiä on tämä maa täynnä. Upeita koruja kaikissa blogeissa, silmä lepää!


 13. Outi, 23.2.2007 klo 0.28

  Kiitoksia kaikille kommenteista! :)

  Tuota amatsoniittisetti√§ k√§y tosiaan v√§h√§n s√§√§liksi – en sitten tied√§ pit√§isik√∂ pit√§√§ se tuollaisena, mutta mainita ostajalle, ett√§ kukkien kiilto ei ole kovin hyv√§… tai ehk√§ laitan niiden tilalle jotain muuta. Saa n√§hd√§.

  Maria, mukavaa kun löysit tänne Рtervetuloa toistekin! :)

  Pape, riipukset ovat halkaisijaltaan noin kolme senttiä. Pienin oli 2,8 cm, suurin tasan 3 cm, eli vähän noista reunahelmistä riippuen varmaan.


 14. Jenni, 23.2.2007 klo 8.55

  Hei! Ihastuin hirve√§sti tuohon amatsoniittisettiin, enk√§ n√§e siin√§ sellaisia virheit√§, ett√§ se haittaisi k√§ytt√∂√§… Olisitko yst√§v√§llinen ja ilmoittaisit vaikka spostilla hintaa tai sit√§, teetk√∂ mahdollisesti vastaavan eri tekniikalla (jos ammattiylpeys ei anna periksi:))

  Yst. Jenni


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI