Päätöksiä firman sisällä

15. helmikuuta 2007 klo 16.53
Luokat: Helmihulluus, Hopea, Kaulakorut, Ostokset

Firman talousosaston päällikkö (= minä) on nyt vahvasti sitä mieltä, että kaikenlaisten ei-välttämättömien ihanuuksien osteluun on tultava vähäksi aikaa stoppi. Taiteellisen osaston johto (= minä) on asiasta pahoillaan, mutta myöntää toimenpiteen tarpeelliseksi. Tuotantoyksikön johto (= minä) puolestaan lupaa tehdä parhaansa entisten ihanuuksien muuttamiseksi tuottavampaan muotoon.

Tänään tulivat Bali handmade -kimpan ihanuudet, ja pienehkö krapula vaivaa nyt helmihullua. Yksikään näistä ostoksista ei nimittäin ollut järin tarpeellinen (toisin kuin ne puuvillanauhat ja french wiret yms. jotka laskeutuivat tänään kotiin HelmiQ:sta), niin kauniita kuin saamani aarteet ovatkin. Tässä joitain kuvattuna:

balihandmade02

balihandmade01

***

Eilen elämä opetti taas karulla tavalla helmihullulle, että ylpeys useimmiten käy lankeemuksen edellä. Aloin solmia uutta helminauhaa silkkilankaan aikomuksenani selvittää, käykö touhu nyt sukkelammin kuin edellisellä kerralla (jolloin korun valmistuminen vei nelisen tuntia!). Aikaa oli kulunut noin tunti, kun helmihullu ilahtuneena totesi korun olevan jo puolivälissä. Mikroskooppisen hetken ajan ehdin tuntea iloa ja ylpeyttä, kunnes epämääräinen rapina ja kolina palautti minut maanpinnalle. Helminauhan jälkimmäisen puolikkaan helmet olivat juuri pudonneet langasta ja levinneet pitkin lattiaa.

Huokaus.

No, loppujen lopuksi koru valmistui selkeästi edeltäjäänsä nopeammin. Kaipa minä sitten kehityn! Tällä kertaa korun lukko ja riipus -osuus on samanlainen kuin Sirun ihanassa korussa, johon linkkasin jo edellisessä merkinnässä.

knotted-green

 

 

J√§tetty 16 kommenttia »

 1. nimata, 15.2.2007 klo 17.12

  Kaunis helminauha jälleen kerran. Jos yhtiön talouspäällikkö päättää tehdä omaisuuden realisointia taseen parantamiseksi, niin täältä varmaan löytyy innokkaita auttajia osto-puolella.


 2. Hanna, 15.2.2007 klo 17.15

  Upeita nuo Balit. Taiteellinen talousjohtaja miettii varmaan parhaillaan kuumeisesti missä malleissa ihanuudet saavuttavat parhaat tuottosuhteen.


 3. inkku, 15.2.2007 klo 17.51

  Balit ovat iiiiihastuttavia. Harmi, että firman sisäänostaja joutuu sitten hetkeksi aikaa muihin hommiin. ;)


 4. Anu, 15.2.2007 klo 19.42

  Arvaa, tuleeko himo kokeilla helminauhan solmimista, kun katselee näitä korujasi. Että kiitos vaan hullun yllyttämisestä jälleen kerran ;)

  Nuo Balit on tietenkin ihania, etenkin minuun vetoaa nuo sudenkorennot. Jotenkin sympaattisia.


 5. Siru, 15.2.2007 klo 22.33

  Kaunis on tämäkin, ja solmut alkavat näyttää oikean kokoisilta! Nuo Balikukat on aivan ihania (mikähän siinä on että kaikki kukkaset vetoaa minuun ihan suunnattomasti?).

  Toivottavasti yrityksen johtoryhm√§ l√∂yt√§√§ tasapainon hankintojen, suunnittelun ja tuotannon v√§lill√§… ;-)


 6. Outi, 15.2.2007 klo 23.33

  Kiitoksia, rakkaat lukijat :) Nuo Balin hopeat ovat tosiaan aivan mahdottoman kauniita Рniitä voisi hypistellä vaikka kokonaisen päivän :D

  Anu, kokeile ihmeess√§! Mutta suosittelen tosiaan aluksi kokeilemaan kahden langan systeemill√§ sen perustekniikan sijasta – s√§√§styt pahimmilta √§rr√§p√§ilt√§. Min√§ aion pit√§yty√§ t√§ss√§ tekniikassa niin kauan, ett√§ joskus sattumalta opin sen ”oikean”.

  Siru, sinuun vetoavat kukkaset siksi, että olet niin supernaisellinen ja pehmo ;)


 7. mags, 15.2.2007 klo 23.38

  No juu; t√§k√§l√§isen puljun johtoryhm√§ on t√§ysin samoilla linjoilla… Kaiken lis√§ksi artistic designer on meill√§ p√§in ottanut jotain ihan ylim√§√§r√§ist√§ lomaa ??


 8. Siru, 16.2.2007 klo 8.24

  Heh, Outi, olen tunnetusti pehmo. :-) Olisit n√§hnyt minut eilen t√§√§ll√§ t√∂iss√§… siit√§ oli naisellinen pehmeys kaukana!

  Mutta juu, onko nuo kukat helmiä vai korulinkkejä? Tahtoo kans!


 9. Tiina, 16.2.2007 klo 10.59

  Balit ovat kauniita, varsinkin sudenkorennot :)

  Upea kaulakoru, solmimiseen taitaa jäädä koukkuun ;)


 10. Outi, 16.2.2007 klo 14.22

  Siru, en ole ihan varma mitä nuo ovat, mutta monikäyttöisiä ovat varmasti. Ovat toiselta puolelta ihan samanlaisia. Yhden käytinkin jo uusimmassa merkinnässä olevaan kaulakoruun :)

  Tiina, jeps, tuohon solmeiluun j√§√§ koukkuun. Se on siit√§ mukavaa touhua, ett√§ solmittava koru on helppo ottaa mukaan sohvalle television √§√§reen – se on sellaista johdonmukaisesti etenev√§√§ ”rutiinia” kun vauhtiin p√§√§see. :)


 11. Mikael0k, 16.2.2007 klo 14.28

  Muista pitää huoli että et joudu järjestämään YT-neuvotteluja. Mutta terveeltä pohjalta olet aloittanut säästöt henkilöstösi kanssa. ;))


 12. Sanni, 19.2.2007 klo 22.26

  En tiedä koruista mitään, mutta miten nuo helmet kiinnitetään tuohon naruun paikoilleen? Tai miten teit sen, jos siihen saattaa mennä jopa neljä tuntia? Tällä tavalla maallikkona olen kuvitellut, että ne laitetaan vain peräkkäin naruun ja sitten suljetaan päät.


 13. Outi, 19.2.2007 klo 23.12

  Sanni, niitä helmiä ei ainoastaan pujoteta lankaan, vaan ne solmitaan siihen yksi kerrallaan. Kaikkien helmien välissä on pikkuruinen solmu, joka estää helmiä hiertymästä toisiaan vasten ja saa aikaan sen, että jos helminauha joskus katkeaisi, eivät kaikki helmet leviäisi pitkin lattiaa. :)


 14. junipa, 22.2.2007 klo 22.04

  moikka, ostitko ne kukkaset helmiq:sta myös? olen etsinyt niitä sieltä mutta en löytänyt.
  http://farm1.static.flickr.com/150/391135790_f65bb67bf2.jpg?v=0


 15. Outi, 23.2.2007 klo 0.24

  Ei, kun nuo Balin hopeat tulivat kaikki Bali Handmadesta, HelmiQ:sta ostin muita juttuja :)


 16. junipa, 23.2.2007 klo 6.44

  ahaa! niinhän tuossa lukikin, en tajunnut että se oli kaupan nimi. *dorka olo* ;) kiitos.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI