Helmihullun kiireet

18. marraskuuta 2006 klo 13.44
Luokat: Helmihulluus, Hopea

Eilen kuvailin äidille Skype chatissa (jota päivittäin käytämme yhteydenpitoon Рei siis itse Skype-puheluja vaan ohjelman chat-toimintoa) kiireistä päivääni ja valittelin, että ei ole ollut aikaa tehdä koruja, kun aika on kulunut (yhden työprojektin ohella) kaikenlaiseen ylläpitoon: myyntisivuille piti lisätä koruja, uudet ostokset piti lajitella ja lisätä materiaalilaskuriin, kivistä piti karsia pintavirheelliset pois jne.

√Ąiti tiivisti koko touhun yhteen lauseeseen:
”…eli olet huokaillut ja l√§hminyt rakkaita kivi√§ k√§siss√§si :)”

Ei-helmihulluksi äiti tuntee helmihullujen mielenlaadun ja toimintatavat suorastaan huolestuttavan hyvin.

***

Sain kuitenkin eilen tehtyä jotain koruihin liittyvää hyvinkin tarpeellista: vietin kolmisen varttia rakkaan butaanipolttimeni kanssa ja tein 80+ korupiikkiä. Vaikka olen tehnyt niitä itse nyt yhteensä ehkä 120 kappaletta, muistuttavat nuo pahuksen piikit edelleen lähinnä minikokoista golfmailaa. En käsitä, miksi se hopeapallo kiertyy aina vinoon, vaikka kuinka yritän pitää lankaa suorassa (tai ohjata palloa kääntämällä piikkiä sopivasti langan pään sulaessa)! Eikä siitä pallosta sitä paitsi tule edes palloa, vaan pisara.

Minulle opetettiin, että ensin on lämmitettävä koko langanpätkää ja vasta sitten kohdistetaan liekki langan päähän, johon halutaan sulattaa se pallo. Kuitenkin minusta tuntui, kun kokeilin toista tapaa, että piikeistä tuli kauniimpia, kun kohdistin liekin heti suoraan vain langan päähän.

Mites teillä muilla?

headpins

Kuvan piikkejä ei ole vielä rummutettu, joten ne näyttävät vähän oudon värisiltä. Vaikka tuosta pallon vinoudesta marisenkin, olen kuitenkin sitä mieltä, että piikit ovat vallan käyttökelpoisia Рja mikä parasta, ne ovat paitsi täysin itse tehtyjä, myös huomattavasti halvempia kuin valmiina ostetut!

 

 

J√§tetty 10 kommenttia »

 1. Siru, 19.11.2006 klo 11.33

  Kyllähän nuo piikit varmaan ihan käyttökelpoisia ovat vaikka pisarat vähän vinksottaisikin!

  Sinun √§itisi on kyll√§ mainio tapaus – ei ollut ensimm√§inen kerta kun kommentointi on nasevaa ja osunut asian ytimeen… ;-)


 2. Turkoosi, 19.11.2006 klo 12.50

  Noita golfmailan n√§k√∂isi√§ min√§kin usein saan aikaiseksi. En tosiaankaan ole keksinyt miksi joskus piikin p√§√§h√§n syntyy t√§ydellinen pallo ja kun yritt√§√§ toimia ihan samoin seuraavaa piikki√§ tehdess√§ niin tuloksena on golfmailan pienoismalli tai pisara. Varsinkin ”persoonallisen” mallisten mv helmien ja kivien kanssa mielest√§ni ne sopivat ja ovathan ne muutenkin ihan k√§ytt√∂kelpoisia. Min√§ ainakin k√§yt√§n niit√§, eiv√§tk√§ ne valmiissa korussa n√§yt√§ yht√§ vinoilta kuin irrallaan ;-) Toiveajatteluako?


 3. Outi, 19.11.2006 klo 13.39

  √Ąiti on kyll√§ ihana :D

  Hei, Turkoosi, lämmitätkö sinä koko langanpätkän ensin vai kohdistatko liekin suoraan langan päähän?


 4. tiina, 19.11.2006 klo 14.52

  hei Outi

  en tied√§, onko t√§st√§ vinkist√§ kamalasti apua, mutta min√§ ruukaan pihtien avulla hiukan suoristaa sit√§ palloa piikin p√§√§ss√§. ei sit√§ ihan suoraksi saa, mutta pahimmat golfmailat kyll√§ oikenee. niin ja teeth√§n piikkisi ”alasp√§in”, siis siten, ett√§ pallo tulee piikin alap√§√§h√§n, eik√§ yl√∂s, jolloin se kyll√§ keikahtaa.


 5. Tiina, 19.11.2006 klo 14.58

  Minkälaiset tehot vaaditaan tuolta polttimelta? Muistaisin nähneeni edullisen polttimen Ohlsonilla myynnissä.. Jos vaikka jossain vaiheessa itsekin kokeilisi tehdä noita korupiikkejä. :)


 6. Outi, 19.11.2006 klo 15.17

  tiina, totta kai teen piikin pallo alaspäin. Kyllä noita golfmailoja tietysti saa vähän suoristettua pihdeillä, mutta mukavampaa olisi, jos niistä saisi heti kerralla kauniita ;)

  Tiina, tehosta en tiedä, tai siis voin tarkistaa jahka ehdin, mutta toi mun polttimeni on nimenomaan Clas Ohlsonilta, ja se maksoi muistaakseni 23 euroa tai hitusen päälle. Alle 25 euroa kuitenkin.


 7. inkku, 19.11.2006 klo 16.48

  Hauska tuo äitisi. ;) Mielenkiinnolla odotan millaiselta nuo piikit näyttää valmiissa koruissa, minun silmissäni ne eivät kyllä näytä rumilta.


 8. Anne, 19.11.2006 klo 17.03

  Tiina: pikkuisissa kyn√§mallisissa polttimissakin riitt√§√§ teho korupiikkien tekoon. Halvimmat kyn√§polttimet mit√§ olen n√§hnyt, ovat maksaneet 1,5 euroa kodinykk√∂sen alelootassa… Eli ei mik√§√§n kallis investointi ;)


 9. Turkoosi, 19.11.2006 klo 20.38

  :) Piti käydä tekemässä muutama piikki kun en oikein tiedä miten olen lämmittänyt lankaa. En varsinaisesti lämmitä koko pätkää vaan kuljetan liekin nopeasti noin 2/3 korkeudelta alas ja sitten kohdistan liekin langan päähän.
  Usko tai √§l√§ tein kokeeksi 12 piikki√§, yksik√§√§n ei ole mikrogolfmaila! Huomasin ett√§ kun pallo alkaa ”kiivet√§” sivuun niin k√§√§sin tikkua vastakkaiseen suuntaan ihan hetkeksi ja pallo siirtyi langan p√§√§h√§n. Ymm√§sik√∂ tuosta jotain? Kai se t√§ss√§kin harjoittelu auttaa, onnistuneita tulee yh√§ useammin, enk√§ tied√§ onko se tuo langan heilautus mik√§ auttoi mutta testaan menetelm√§√§ seuraavallakin kerralla.


 10. jensu, 2.1.2012 klo 21.05

  Jos yritt√§isi tehd√§ itse tuollaisia pallop√§isis√§ korupiikkej√§ niin millaita hopealankaa siihen olisi suositeltua ? ja mill√§ niit√§ pystyisi helposti tekem√§√§n vaikka kotona ? jos pystyy …

  blogin nimi on sitten ( Jennin Aarteet ) kuulostaa v√§h√§n tyhm√§lt√§ tuo ” jaarteet ” se on lyhenne. :))


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI