Korujen myyminen, osa II: Missä?

25. elokuuta 2006 klo 18.17
Luokat: Yleinen

Koska itse en ole korujani oikeastaan myynyt muualla kuin netissä, kirjoituksenikin koskee lähinnä nettimyyntiä.

Jos haluat myydä koruja netissä, hanki niille hyvä paikka sitä varten. En tuomitse ketään, joka korujaan laittaa myyntiin huuto.netiin, mutta kerron kyllä auliisti, miksi huuto.net ei ole hyvä idea:

1. huuto.netiin mennään sillä asenteella, että mitä sitten ostetaankin, sen pitää irrota halvalla. Harva huuto.netin kävijöistä on kiinnostunut maksamaan työstäsi edes melko kohtuullista korvausta.

2. huuto.netissä työsi hukkuvat massaan. Sivustolla on ihan käsittämätön määrä kohteita huudettavana, joten kovinkaan moni ei viitsi pitkään korusivuja selailla. Tälläkin hetkellä esimerkiksi hopeakorujen kategoriassa on yli tuhat kohdetta, rihkamakoruissa yli 2500. Rihkamakorujen kohteista yli 2000:lla ei ole vielä ensimmäistäkään huutajaa. Haluatko tosiaan helmikorusi myyntiin tuonne?

Bloginsa kautta voi ilman muuta yrittää myydä töitään. Ongelmaksi saattaa muodostua palveluntarjoajan asettamat käyttöehdot: palvelua ei välttämättä saa käyttää kaupallisiin tarkoituksiin. Silloin mahdollisuudeksi jää oikeastaan vain pyytää kiinnostuneita ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Blogin kautta korujen myymisessä on myös se ongelma, että koko valikoimaa on vaikea saada helposti selattavaksi.

Jos teet korujasi varten omat nettisivut, investoi ihan kunnon kotisivutilaan. Ilmaiset nettisivutilat tuppaavat olemaan täynnä mainoksia ja ponnahdusikkunoita sun muuta, mikä luultavasti ärsyttää vierailijoitasi. Tee sivusta selkeät ja tyylikkäät ja varmista, että tuleva ostaja löytää helposti tarvitsemansa tiedot.

 

 

Ei kommentteja »

Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI