Vaarallinen kristalliriippuvuus

19. huhtikuuta 2006 klo 23.07
Luokat: Helmihulluus, Swarovski

Täällä meillä on viime aikoina esiintynyt huolestuttavissa määrin erilaista huokailua ja ihastuneita voihkaisuja neljän eri lajitelmalaatikon äärellä. Mikä sellaista ääntä pitää? Helmihullupa tietysti. Ja mitäkö niissä nimenomaisissa lajitelmalaatikoissa on?

Swarovskin kristalleja.
Kauniita, suloisen säihkyviä, värikkäitä kristalleja.
Kaksoiskartioita, sydämiä, perhosia, pyöreitä, kukkia, brioletteja.

gemshow180406

Olen pohdiskellut taudin etenemistä ja saanut määriteltyä jonkinlaiset eri vaiheet tämän Swarovskin kristalli -riippuvuuden kehittymisessä:

Vaihe 1: Aloitteleva helmiharrastaja tilaa ensimmäiset Swarovskin kristallinsa. Hän valitsee edullisia kristalleja, koska Swarovskien yleinen hintataso tuntuu vielä siinä vaiheessa pöyristyttävältä. Ostoskoriin päättyy todennäköisesti neljän millin kaksoiskartioita muutamaa eri värisävyä, joiden valitsemiseen käytetään paljon aikaa Рostaja haluaa olla varma siitä, että on valinnut kaikkein kauneimmat sävyt.

Kun kristallit lopulta saapuvat, niitä ihastellaan pitkään ja hartaasti. Niitä hypistellään ja tiirataan valoa vasten. Niitä ei viikkokausiin raskita käyttää mihinkään koruprojektiin, koska ne ovat niin ainutlaatuisia.

Vaihe 2. Swarovskien hintataso ei enää vaikuta yhtä pahalta, sillä helmiharrastaja on jo oppinut, mitä maksavat todella hintavat helmet. Kristalleja aletaan varovasti käyttää koruissa ja niitä uskaltaudutaan tilaamaan lisää. Nyt saatetaan tilata jo hieman isompia kristalleja ja kokeilla eri muotoja, mutta edelleen pitäydytään harvoissa ja huolellisesti valitussa värisävyissä.

Vaihe 3. Swarovskia tilataan ihan surutta, jos siltä tuntuu. Valitaan kaikenlaisia kauniita värisävyjä ja käytetään niitä monenlaisissa koruissa. Kristallit ymmärretään muiden helmien tavoin käyttötavaraksi.

Vaihe 4. Helmihullu tajuaa yhtäkkiä, että Swarovskin kristalleja on omistettava mahdollisimman montaa eri värisävyä. Kristallien käytöstä siirrytään keräilyyn, ja ostaminen nopeutuu: enää ei tarvitse pohtia, mitkä värisävyt ovat kaikkein kauneimpia, vaan ostoskoriin mätetään niitä värisävyjä, joita ei vielä kokoelmasta löydy. Kristalleja ei enää oikeastaan haluta käyttää Рellei jonkin tietyn värisävyn kristalleja sitten satu olemaan runsaasti -, koska silloin jokin värisävy saattaisi loppua.

Vaiheessa 4 potilas k√§ytt√§√§ runsaasti aikaa Swarovskiensa lajitteluun ja kaikenlaiseen ihasteluun ja saa monia v√§ris√§vyj√§ katsellessaan pakonomaisia ”n√§it√§ en ikin√§ raski k√§ytt√§√§ mihink√§√§n” -ajatuksia. Kokoelma kattaa jo kymmeni√§ eri v√§rej√§.

Allekirjoittanut on saavuttanut vaiheen 4. En uskalla ajatella, mitä tapahtuu vaiheessa 5. Luultavasti vaihe 5 sisältää muun muassa spontaania kuolausta, jonka aiheuttaa yksinkertaisesti kristallin mainitseminen.

”Pist√§h√§n, Kauko, ne paremmat kristallilasit p√∂yt√§√§n…”

 

 

J√§tetty 15 kommenttia »

 1. sea, 19.4.2006 klo 23.47

  Minä harrastan vain sun töiden ihailua, mutta eka helmitilaus oli Swarovskin kaksi sydäntä. Hypistelen niitä joka päivä kaulaltani. :D


 2. Saara, 20.4.2006 klo 1.22

  Mulla meni ainoat ja ensimm√§iset swarowskit heti kaverin syntt√§rilahjaan. Ihania ovat mutta en jotenkin itse osaa omissa koruissa niit√§ k√§ytt√§√§…ainakaan viel√§ mutta helmiharrastus ei ole VIEL√Ą vienyt mua niin kuin sua.


 3. mags, 20.4.2006 klo 6.53

  Ii-ha-naa luonnehdintaa!!
  Tunnistan saapuneeni vaiheeseen 2 ja ilmeisesti pika-pikaa etenen vaiheeseen 3…
  Vaiheessa 2 lienee myös ominaista mahdollisimman monen tilauksen tekeminen eri helmien välittäjille; ei mitään väliä missä päin maailmaa!


 4. Taika, 20.4.2006 klo 7.14

  Onneksi mä olen vasta jäänyt koukkuun makeanvedenhelmiin ja puolijalokiviin. Mutta mä olenkin niiden kanssa jo vaiheessa viisi: ei käytetä, ei näytetä.


 5. Burana, 20.4.2006 klo 9.48

  *klunk* *klunk* ;-)


 6. Katri, 20.4.2006 klo 9.53

  APUUAAAAAAA!

  Vasta helmihulluuden alkumetreillä oleva ihminen lukee kysesitä kirjoitusta kauhuissaan. Tiedättekö mitä! Tilasin juuri 3 päivää sitten esimmäiset Swarovskini. Eivät ole vielä tulleet, mutta tiedänpä nyt mitä tulevaisuudessa on odotettavissa. Tuun sitten kertomaan, kävikö mulle noin. ;)


 7. joku, 20.4.2006 klo 10.37

  Oisko vaihe 6: yrittäjätunnuksen hankkiminen ja helmien jälleenmyynti.. :O ;)


 8. Helmi, 20.4.2006 klo 18.37

  Eksyin n√§ille sivuille ihan l√§hiaikoina ja helmik√§rp√§nen puraisi v√§litt√∂m√§sti. Nyt on jo postissa muutama helmitilaus :) Olisi kiinnostavaa tiet√§√§ v√§lill√§ my√∂s ostamiesi helmien hintoja, vaikka niit√§ ei mielell√§√§n muistelisikaan…Ihailen t√∂it√§si!


 9. aurajohanna, 20.4.2006 klo 19.11

  Aivan riemastuttavaa luettavaa (: Hypistelen omia kivihelmi√§ni samoin, mutta ehk√§ joku p√§iv√§ raaskin tehd√§ niist√§ tietyist√§ korujakin… Odotan viel√§ milloin Swarot kolahtavat.


 10. Outi, 20.4.2006 klo 20.26

  Hahaa, hyvä nähdä, että täällä on muitakin potilaita ;) Jos vaihe 6 sisältää y-tunnuksen ja kristallien jälleenmyyntiä, tästä keräilyvimmasta pitäisi toipua sen verran, että kestää ajatuksen luopumisesta. Pelottava ajatuskin, että luopuisin Swarovskeistani :O

  Helmi, hintojen kertomisessa on pari huonoa puolta: sek√§ avomies ett√§ √§itini seuraavat t√§t√§ blogia (√§iti tosin v√§hemm√§n aktiivisesti, kai, mutta kuitenkin) ja luultavasti toimittaisivat minut hoitoon, jos kertoisin mit√§ tilaamani helmet ovat maksaneet… :D


 11. Sukkajalka, 21.4.2006 klo 8.05

  Vaihe 2 saavutettu: uusi v√§ri fire opal on aivan mahtava, tuskin maltan siirty√§ peilin edest√§ pois kun ihailen uusia korvakorujani… muutamia tarkoin valittuja v√§rej√§ on odottamassa ett√§ teen niist√§ korvikset. V√§lill√§ on purettava kokoelma p√∂yd√§lle ja istuttava vain ihailemassa niit√§.
  Viimeinen tili tuli t√§n√§√§n, tein heti tilauksen Villihelmeen ja mielest√§ni oikein t√∂rs√§sin…. kerrankos sit√§…. olen nyt siis ty√∂t√∂n…. heipparallaa!


 12. Outi, 21.4.2006 klo 16.10

  Oi, Fire Opal on kyllä kaunis sävy. Mulla on niitä tosin vain pyöreinä, kun missään ei tunnu oleva kuuden millin kaksoiskartioita tuota väriä. Tuossa tämän merkinnän kuvassa on aika lailla keskellä kuvaa myös uusin Opal-sävy: Caribbean Blue Opal, joka on ihan uskomattoman kaunis.


 13. Tuxu, 21.4.2006 klo 20.36

  ehk√§ on parempi ett√§ j√§tt√§√§ hinnat kertomatta. miika pist√§isi helmet myyntiin samantien kun kuulisi pienen helmi kaappini kokonais arvon. itseasiassa en uskalla sit√§ itsekk√§√§n edes laskea… olen itse viel√§ 2 vaiheessa ristallien kanssa ;)


 14. jaana, 22.4.2006 klo 16.44

  Toi on niin totta!!! Aloitin helmity√∂t vasta pari viikkoa sitten ja ensimm√§iset Swarovskini ovat tulleet….yhdess√§ niit√§ 7-vuotiaan tytt√§reni kanssa ihailtiin ja sovittiin ettei isk√§lle kerrota :)


 15. Stello, 23.4.2006 klo 23.47

  Voisin hyvin kuvitella hyppääväni suoraan vaiheeseen 4, eli parempi ehkä kuolata vaan näin virtuaaliversiona.. :D


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI