Kapteeni..tar Koukku

6. huhtikuuta 2006 klo 17.54
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Helmetissä yritetään pontevasti toisinaan myös oppia jotain ihan uutta. Tällä kertaa helmihullu tarttui urheasti virkkuukoukkuun ja 28ga-metallilankaan. Jos osaan auttavasti virkata oikealla langallakin, niin miksen sitten metallilangalla?

Pujotin tietysti helmet valmiiksi odottamaan metallilankaan. Vuorotellen yksi isompi syvän violetti helmi ja kaksi pienempää vaalean lilaa helmeä. Mieluummin liikaa kuin liian vähän, sillä helmien lisääminen kesken kaiken olisi pirullinen urakka.

virkkaus01

Vaikka tuo lanka on tosiaan ohutta, sen virkkaaminen on yllättävän hankalaa. Ja voin vakuuttaa, ettei se tunnu sormissa kauhean kivalta. Tekniikka on vielä hakusessa, mutta kuvassa ollaan parhaillaan kiinnittämässä isompaa helmeä työhön ihan tavallisella ketjusilmukalla.

virkkaus02

Vähän matkaa valmista pötköä. Se on aika löysää, joten tässä vaiheessa onkin hyvä alkaa pohtia, olisiko koukun pitänyt olla puolet pienempi.

virkkaus03

Seuraavaksi mukaan virkataan kaksi pienemp√§√§ helme√§ kerralla… nnnnoin. Pahus, olisi pit√§nyt pest√§ ja leikata kynnet ennen kuvien ottamista.

virkkaus04

Ja valmis lopputulos. Se on oikeasti kauniimpi kuin kuvassa, vaikka lukon viereen syntyikin hieman epämääräinen mytty. Valmiissa korussa on pitkä ketjusilmukkapötkö, joka on taitettu kahtia ja kierretty yhteen.

T√§h√§n p√§√§ttyy t√§m√§nkertainen jaksomme, ”N√§in virkkaat metallilangasta ketjusilmukoita”. L√§hitulevaisuudessa toimitamme my√∂s osat ”N√§in virkkaat metallilangasta muutakin kuin ketjusilmukoita” ja ”N√§in hoidat sormien syvi√§ viiltohaavoja”.

 

 

J√§tetty 8 kommenttia »

 1. sea, 6.4.2006 klo 18.20

  Lopputulos on kyll√§ veike√§. Voin kuvitella milt√§ sormesi n√§ytt√§v√§t tuon j√§lkeen…


 2. siru, 6.4.2006 klo 19.21

  Ai ett√§ – p√§iv√§n parhaat naurut! S√§ olet kyll√§ mainio!!! Odotan mielenkiinnolla jatko-osia alkaneeseen virkkaussaagaan… ; – ) Niin ja korusta tuli oikein n√§tti!


 3. Hanna, 6.4.2006 klo 20.06

  Hyvä Outi! Sinä se osaat ilahduttaa kanssaeläjiäsi! Korukin on mukavan näköinen, täytynee itsekin kokeilla.


 4. Pia, 7.4.2006 klo 12.12

  Tein kerran tommosen korun…sitten hoksasin ett√§ se ei ole mun juttu ja sen j√§lkeen en ole tehnyt mit√§√§n semmosta en√§√§ :)


 5. Anu, 7.4.2006 klo 14.51

  Tosi kaunis koru, tahtoo kokeilla myös (taidan olla masokisti :D) Mittoja utelisin Рminkä kokoinen koukku, miten paksu lanka, minkä kokoisia helmiä :)


 6. Outi, 7.4.2006 klo 16.53

  Kiitoksia :D

  Anu, koukku on … *tarkistaa*… 2.0, mutta kun v√§h√§n my√∂hemmin kokeilin 1.50-koukulla, tuli tiiviimp√§√§ ja ainakin minusta sievemp√§√§ j√§lke√§. Lanka on BeadSmithin 28ga Craft Wirea, jota ostin paikallisesta askarteluliikkeest√§ (Kampissa olevasta Askarellista), eli lienee siis n. 0.3 mm vahvuudeltaan.

  Ostin pari päivää sitten Hobby Pointista myös värillisiä 0.3 mm:n kuparilankoja, mustaa ja turkoosinsinistä, tarkoituksena treenata lisää :D


 7. Outi, 7.4.2006 klo 16.54

  Ai niin joo, helmet unohtuivat! :) Nuo tummemmat ovat 3.5 mm ja pienemmät 2.2 mm, eli pienemmät ovat aika tavallisen kokoisia siemenhelmiä ja nuo isommat ovat vähän erikoisemman kokoisia. Molemmat olen ostanut Hobby Pointista sellaisissa pienissä, pyöreissä (litteissä) rasioissa.

  Kuvista k√§ynee my√∂s ilmi, ett√§ kirjoittaja on vasenk√§tinen… :P


 8. Anu, 8.4.2006 klo 8.35

  Kiitos Outi!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI