Koruaarteita

5. huhtikuuta 2006 klo 20.31
Luokat: Yleinen

Kun yleensä kirjoitan tekemistäni koruista ja korumateriaaleista ja koko koruharrastuksesta ylipäänsä, ajattelin tänään(kin, kuten eilen) tehdä poikkeuksen. Tänään ajattelin esitellä omia koruaarteitani, siis tekemieni korujen sijasta lahjaksi saamiani tai itse ostamiani koruja. Valitsin koko korumäärästäni esiteltäväksi muutamia erityisen tärkeitä tai mieluisia koruja, joista kuvat näette alla.

omat-korut01

Ensimmäisenä vuorossa ovat kultaiset helmikorvakorut, jotka sain Jannelta, kun olimme seurustelleet tasan kolme kuukautta. Huomatkaa, että ne ovat helmikorvakorut РJanne osti minulle sellaiset pahaa aavistamatta muutamia kuukausia ennen helmihulluuteni alkamista.

omat-korut02

Toisena ovat Kalevala Korun Vanamo-sarjan korvakorut ja kolmirivinen rannekoru. Ihan ensimmäiseksi pitää sanoa, että minä kuulun niihin ihmisiin, joiden mielestä Kalevala Korun olisi pitänyt pysyä muinaisissa korumalleissa eikä ryhtyä tekemään moderneja outouksia. Uudemmista koruista ainoastaan Vanamo ja Talon sydän ovat sykähdyttäneet, kun taas vanhasta linjasta lähes kaikki korumallistot olivat upeita.

Kuvan Vanamo-korvakorut sain paikallisen IRC-kanavamme väeltä, kun vietimme läksiäisiäni juuri ennen kuin muutin Oulusta Helsinkiin. Ne ovat minulle rakkaat, koska ne muistuttavat niin monesta minulle tärkeästä ihmisestä. Vanamo-rannekorun olen Рtavallaan Рsaanut äidinpuoleiselta isoäidiltäni, mammalta. Hänellä on tapana muistaa minua syntymäpäivänä tietyllä rahasummalla, ja noilla rahoilla olen aina pyrkinyt ostamaan itselleni jotain pysyvää, joka säilyisi minulla aina.

omat-korut03

Kummitätini antoi minulle monena syntymäpäivänä peräkkäin pikkuisen kultaisen riipuksen. Lopulta riipukset koottiin ranneketjuun, jonka näette yllä. Se on mahdottoman siro ja kaunis, mutta pelkään käyttää sitä, koska olen jo kerran pudottanut sen Рonneksi se sillä kerralla löytyi auton lattialta!

omat-korut04

N√§m√§kin ovat Kalevala Korun tuotteita, mutta en t√§h√§n h√§t√§√§n muista mallin nime√§. Sormuksen sain ylioppilaslahjaksi ”kolmannelta mummoltani” – t√§m√§ ihminen oli ihana persoona ja vuosikymmenien ajan rakas, l√§heinen perheyst√§v√§. Minulle ja sisaruksilleni h√§n oli aina kuin yksi isovanhemmista, vaikkei h√§n meille sukua ollutkaan. Suru oli suuri, kun h√§n nukkui pois syksyll√§ 1999.

Saman sarjan korvakorut sain äidiltäni, joka tosin muisti väärin sormuksen kiven ja siksi korvakoruissa on ametisti eikä vuorikristalli. Molemmat ovat hyvin kauniita, joten väliäkös tuolla.

omat-korut05

Ehkä suurin koruaarteeni on kuitenkin tämä kultainen sormus. Se kuului isänäidilleni, sydämelliselle karjalaiselle kansakoulunopettajalle, jota pitkän välimatkan ja suuren ikäeron vuoksi en oikeastaan koskaan ehtinyt oppia tuntemaan siten kuin sisarukseni. Sormuksessa on kaiverrus 24. 12. 1952 Рmummi oli silloin 49-vuotias. Mummi on ollut poissa jo melkein 14 vuotta, mutta hänen muistonsa on minulle rakas.

 

 

J√§tetty 6 kommenttia »

 1. mags, 5.4.2006 klo 21.24

  Kuule, olen samaa mieltä; tuo kamée-sormus on aarre, hyvin kaunis yksilö.


 2. Stello, 6.4.2006 klo 11.44

  Tämä sopisi meemiksi.. (hmmm.. missäköhän laatikossa mun korurasiat ovat nykyisin..)

  Nuo molemmat sormukset ovat tosi kauniita.


 3. Outi, 6.4.2006 klo 11.49

  Juu! Meemiksi vaan! :D Alkakaahan muutkin esitellä koruaarteitanne :)

  Mags, en uskaltanut kirjoittaa tuosta sormuksesta mikä se on, kun en mistään äkkiä löytänyt varmaan tietoa siitä, miten kamée kirjoitetaan. Kuinka noloa :D


 4. Stello, 6.4.2006 klo 18.59

  Mä ratkaisen yleensä kirjoitusasuongelmat googlettamalla (ristiin tarpeeksi usein, että voin olla suhteellisen varma oikeasta kirjoitusasusta) =D


 5. Hanna, 6.4.2006 klo 20.09

  Hei minä olen mennyt naimisiin noilla vuorikristallia sisältävillä korvakoruilla ja sormuksella!! Ne on kauniit, enkä minäkään muista niiden nimeä. Ja tummuneet pirullisesti, pitäisi varmaan viedä kultasepälle kiillotettavaksi. Voisi sitten hääpäivänä fiilistellä.


 6. mags, 6.4.2006 klo 20.26

  Hui- minä vetäisen oikeinkirjoitus-empimiset ihan korvakuulolta; caméen kanssakin voi halutessaan hienostella ;-) Koruthan täällä on pääosissa, juukos!


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI