Piinaa kerrakseen

26. maaliskuuta 2006 klo 23.10
Luokat: Hopea, Ketjut, Korvakorut, Swarovski

Tänään minulla oli tarkoituksena tarjoilla rakkaille lukijoilleni verta, hikeä ja hopeapölyä tihkuvia kuvia siitä, miten kovalla työllä sahasin tänään ison kasan hopearenkaita niin 0.8 millimetrin kuin 1.0 millimetrinkin langasta.

Kuvia työvaiheista ei kuitenkaan ole tarjolla, sillä kamerankutjakkeeni oli taas sitä mieltä, että akku on tyhjä. Sanon taas, koska latasin akun juuri pari päivää sitten. Saa nähdä, onko akku kuolemassa kokonaan. Mur.

Tänään minulla oli myös tarkoituksena saada aikaan vaikka mitä korujuttuja, joita voisin sitten täällä blogissani esitellä kuin ylpeä äiti. Vaan toisin kävi Рsiitä piti huolen Jens Pind -ketjumalli, joka Suomessa kulkeekin osuvalla nimellä piina.

Olin ihmetellyt, miksi joidenkin ihmisten oli niin hankalaa hahmottaa Jens Pind -ketjun rakentumista. Sehän on helppo kuin mikä! Tyytyväisenä vihellellen rupesin punomaan ketjua ihan sitä varten tehdyistä renkaista. Vai muka vaikeaa. Hah!

Puolen tunnin p√§√§st√§ hymy oli hyytynyt, kun tajusin tehneeni virheen ketjussa. Tai ehk√§ kaksikin. Kolmekaan ei ole mahdoton ajatus. Purin ketjun ja aloitin alusta. T√§ll√§ kertaa tarkistin huolellisesti ohjeista, miten renkaat on sijoitettava. Kaikki sujui hienosti… kunnes tajusin, ett√§ ketjusta ei viel√§k√§√§n tule oikeanlaista.

Tässä vaiheessa olin tuhertanut ketjua yhteensä jo useita tunteja, kärsin melkoisesta nälkäkiukusta ja olin muutenkin tappiomielialalla. Vaan eipä hätää: rakas avopuolisoni ruokki minut kuhafileellä, siitakesienillä ja riisillä, ja ruokaa saatuani purin ketjun. Taas. Ja aloitin alusta. Taas.

Lopussa kiitos seisoo. Ketjua ei ole vielä kovin pitkästi, mutta ainakin se näyttää kauniilta ja tasaiselta.

jenspind

Tässä myös näyte toisesta keskeneräisestä ketjusta, jota teen ohuemmilla renkailla (0.8 mm:n lanka, renkaiden sisähalkaisija 3 mm):

verkkoketju

Lopuksi vielä muutama pienempi viikonlopun aikana valmistunut työ:

wrapped-amethyst
Todellisuudessa kovasti kaunis ametistikoru, jolle kuva ei tee oikeutta. Kivet näyttävät kauhean tummilta kuvassa.

hearts-siam
Korvakorut muinaisketjunp√§tk√§st√§ ja Swarovskin syd√§mist√§…

hearts-indicolite
…ja toiset samanlaiset, mutta erilaisin syd√§min.

 

 

J√§tetty 5 kommenttia »

 1. mags, 27.3.2006 klo 7.05

  Tuo ametisti-rannekoru on too-del-la kaunis! Aah, odottelen hamaa tulevaisuutta, jolloin uskallan ruveta ajattelemaan linkityksi√§… Liityin muuten foorumiinkin, kun kehotit :-)


 2. siru, 27.3.2006 klo 9.06

  Piina on kyll√§ osuvin nimi ikin√§! Min√§kin olen tuskastunut noin ziljoona kertaa – ja toistaiseksi haudannut haaveet kokonaisesta Piinasta…
  Ametistikoru on kaunis, juhlava!


 3. Anu, 27.3.2006 klo 10.56

  Ihana tuo ametistikoru! Ja kauniita on ketjutkin. Vielä minäkin joskus (lue: kunhan tenavat kasvaa) haluan kokeilla ketjun tekoa itse; tällä hetkellä kärsivällisyys on muutenkin niin vähissä ettei pysty :D


 4. Outi, 27.3.2006 klo 12.25

  Kiitoksia :D Harmittaa, kun tuosta ametistikorusta ei tahdo saada kunnollista kuvaa – sellaista, miss√§ ne kivet kuultaisivat kauniisti l√§pi… Samankaltaisia rannekoruja on suunnitteilla my√∂s muista korukivist√§, eli vaihteeksi jotain muutakin kuin Swarovskin kristalleja ;)

  Piinakin valmistui tänä aamuna: kuva on esillä seuraavassa merkinnässä. Olipahan työtä!


 5. Tiia, 27.3.2006 klo 22.42

  Voi eiiii.. En edes ole kummoinen koruihminen, mutta nyt tekee kyll√§ mieli ripustella nuo kaikki kauloihin ranteisiin korviin. Yhyy mie tahon….

  :)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI