Oodi Sirulle

23. maaliskuuta 2006 klo 22.18
Luokat: Korukivet, Ostokset

Lupasin kirjoittaa tänne Helmettiin ylistyslaulun ystävälleni Sirulle, mutta koska runoratsullani ei ole koskaan ollut kolmea toimivaa jalkaa enempää, jätän oodin kirjoittamisen väliin ja ylistän Sirua muuten vain.

Siru ansaitsee ylistystä monestakin syystä, mutta tällä kertaa keskitymme vain kahteen niistä.

1. Viime sunnuntaina pääsin Sirun vieraana osallistumaan GSW-messuille. Nämä Kello- ja kulta-alan ammattimessut eivät ole suurelle yleisölle avoimet, vaan sinne pääsee ainoastaan, jos joku armollisista oikeutetuista (= ammattilaisista) ottaa sinut mukaansa. Helmihullua kohtasi siis harvinaislaatuinen onni.

Kevään messut ovat kuulemani mukaan selvästi syksyn messuja pienemmät, mutta jo pelkästään Suomen jalokivituotteen myyntipiste olisi riittänyt pyhiinvaelluskohteeksi. Sirulle riitti minusta varmasti hupia pitkäksi aikaa: oli varmasti mielenkiintoista seurata ensikertalaisen ihmetystä ja onnea Рja ennen kaikkea sitä lähestulkoon hysteriaa lähennellyttä ihastusta, jonka SJT Gemsin mahtava korukivivalikoima sai aikaan.

Rahaa paloi siinä määrin, että minun olisi luultavasti syytä elää kaurapuurolla muutama viikko.

gsw-pink
Vaaleanpunaisia makeanvedenhelmi√§! Pakkohan niit√§ oli ostaa…

gsw-monivari
V√§rikk√§it√§ makeanvedenhelmi√§ ei ole koskaan liikaa. Ei edes silloin, kun niit√§ on jo kaksi pient√§ lokerikkoa t√§ynn√§. Ei, vaikka et raskisi k√§ytt√§√§ entisi√§k√§√§n. (Kyll√§ t√§m√§ on oikeasti melkoista hulluutta…)

gsw-serpentiini
Serpentiiniäkin oli pakko saada. Ihan pakko. Katsokaa nyt, miten kauniin värisiä kiviä!

gsw-ruusukvartsi
…ja kuka muka voisi olla pit√§m√§tt√§ ruusukvartsista?

gsw-fluoriitti-n
Tarjolla oli myös monen muotoisia, erittäin kauniita fluoriittihelmiä. Voiko minua syyttää siitä, että sorruin ostamaan nauhallisen näin kauniita nugetteja?

gsw-fluoriitti-p
…tai siit√§, ett√§ ostin my√∂s py√∂reit√§ fluoriitteja?

gsw-akaatti
Minulla ei myöskään ollut itsehillintää vastustaa näitä kaunokaisia. Vasta kotona tajusin, etten itse asiassa tiedä, mitä kiviä nuo ovat. Punaista akaattia vai karneolia? Kas siinäpä pulma. Apua?

En ole tainnut koskaan tilata nettikaupoista yht√§ kalliita korukivihelmi√§ kuin n√§m√§ messuilta ostamani, vaikka n√§m√§k√§√§n eiv√§t olleet kohtuuttoman kalliita (varsinkaan, kun ottaa huomioon, ett√§ messuilla oli tarjolla my√∂s 110 euron turmaliininauhoja…). N√§iden kivien ostaminen oli kuitenkin ihan erilainen kokemus kuin netist√§ tilaaminen: kerrankin sai ensin itse tutkia kivinauhoja, hypistell√§ niit√§ kaikessa rauhassa ja lopulta valita mieleisens√§.

2. Sirua on kiittäminen toisestakin asiasta: hän kertoi minulle Kellonosat-nimisestä liikkeestä Helsingissä ja neuvoi etsimään sieltä kunnollisia pihtejä.

pliers
Nyt minulla on vihdoinkin, vihdoinkin kunnolliset lattapihdit. Tai siis tietysti kahdet Рeiväthän yhdet ole tarpeeksi, kun on kyse hopearenkaiden sulkemisesta. Kokeilin pihtejä vasta pikaisesti, mutta olen lumoutunut. Enää ei pihteihin uponnut rahasumma kirpaise yhtään. Ei sitten yhtään!

Ja vielä lopuksi on kerrottava suorastaan paholaismaisen nerokkaasta suunnitelmasta vaikeuttaa tämän freelancer-paran työntekoa. Katsokaa, mitä postimies toi tänään juuri, kun epätoivoisesti yritin kirjoittaa seuraavaa artikkeliani:

beadworkmagazine
Ei vain yhtä Beadwork-lehteä vaan kaksi: sain sekä uusimman numeron että joulu/tammikuun lehden, joka minulle jäi aiemmin jostain syystä tulematta ja joka lähetettiin minulle uudestaan.

Vaan uskokaa tai älkää Рuusin numero on vieläkin muovipussissaan. Ei tosin enää kovin montaa minuuttia.

*viuh*

 

 

J√§tetty 21 kommenttia »

 1. mags, 23.3.2006 klo 22.25

  Ei ole viel√§ omaa sivua…
  Olen tajuttoman kateellinen kivist√§si…
  Miten tuon lehden saisi käsiinsä? Myydäänkö jossain irtonumeroita?
  kyselee ihan aloittelija


 2. Anna, 23.3.2006 klo 22.32

  Hyv√§ kirjoitus, mutta tuli mieleeni… Olikohan sinun nyt ihan viisasta k√§yd√§ noilla messuilla Sirun mukana? Toisaalta onhan kaurapuuro ihan hyv√§√§, kerran p√§iv√§ss√§ sy√∂tyn√§ :P hmm…klonkku…klonkku… ;)


 3. utelo, 23.3.2006 klo 22.36

  Hei, nyth√§n on hyv√§ aika – tai oikeastaan viimeinen mahdollinen hetki – aloittaa ”kes√§ksi kuntoon kampanja”. Helmihullu toteuttanee siit√§ t√§n√§ vuonna version ”kaurapuurolla solakaksi 30 p√§iv√§ss√§”. *virn*

  Aivan ihania helmiä olet kotiisi raahannut.

  Ei voi mitään, minä aina piristyn käydessäni blogissasi. =)


 4. sea, 23.3.2006 klo 22.45

  Sä oot niin ihana noiden helmien suhteen! :D

  Mun silmään nuo näyttäisi karneolille? Mutta mä en tiiä mitää, paitsi et nuo ruusukvartsit on iiihania.


 5. Outi, 23.3.2006 klo 22.51

  mags, täällä pk-seudulla tuota Beadwork-lehteä saa ainakin Stockmannilta ja Akateemisesta kirjakaupasta :) Tilaaminenkaan ei ole kauhean kallista, muistaakseni silloin, kun itse tilasin lehden, vuosikerta maksoi postikuluineen $29.90 (6 numeroa).

  Anna, ei tietenk√§√§n ollut viisasta.. mutta kaikki mukavahan ei tunnetusti ole viisasta :D Ja sit√§ paitsi tuo utelon ”kaurapuurolla solakaksi 30 p√§iv√§ss√§” on ihan loistava idea ;)

  sea, sitähän minäkin Рeihän ruusukvartsista voi olla pitämättä. PAKKOHAN minun oli ne pelastaa sieltä SJT Gemsin myyntipisteestä ;)


 6. Anne, 23.3.2006 klo 23.08

  Voi kääk. :)
  Onko tuo SJT gems, jolta nuo ihanuudet ostit, sama kuin Suomen Jalokivituote? siis se jonka toimipiste sijaitsee t√§√§ll√§ Oulussa? Siis se, jossa en ole viel√§ k√§ynyt, kun olen ajatellut ettei siell√§ mit√§√§n kivaa kuitenkaan ole… *valmistautuu paukuttamaan p√§√§t√§√§n sein√§√§n*


 7. Outi, 23.3.2006 klo 23.24

  Anne, luultavasti. Tosin mulla on se käsitys, että SJT Gems myy ainoastaan messuilla..?


 8. Anne, 24.3.2006 klo 0.04

  Lainauksia Suomen Jalokivituotteen (http://www.sjtgem.com/) sivuilta:
  ”T√§m√§ sivu on tarkoitettu l√§hinn√§ korunvalmistajille, emme toimita korunosia, puolivalmisteita tai muita tarvikkeita pienerin√§. N√§iden tuotteiden v√§hitt√§ismyynti tapahtuu messuilla ja liikkeess√§mme.”
  ”Yrityksen toimipaikkana on Oulu, jossa sijaitsevat tuotantotilamme, keskusvarasto, tukkumyynti sek√§ v√§hitt√§ismyynti. ”
  … eli ymm√§rt√§isin, ett√§ myyv√§t siis t√§√§ll√§ Oulun toimipisteess√§.
  *l√§htee paukuttamaan p√§√§t√§√§n sein√§√§n* … vai l√§htisk√∂ sittenkin huomenna vaikka ostoksille.. ? :D


 9. Stello, 24.3.2006 klo 2.12

  Kauniita värejä! *lääh* Kahteen ylimpään kuvaan en ollut ihan hulluna (tosin ihan kivoja nekin), mutta kaikki sen jälkeen oli todella, todella kaunista =D


 10. Heta, 24.3.2006 klo 8.10

  T√§t√§ lukiessa muistuu mieleen oma joulukuussa tekem√§ni Kiinan reissu ja siell√§ helmien shoppailu. =D Tunsin itseni siell√§ pikkutyt√∂ksi karkkikaupassa! Kokonainen ostoskeskuksen kerros pelkki√§ helmi√§ ja koruja. Ja kauhea vaikeus valita mit√§ ottaa…

  Helmiä oli liikkeissä ihan tajuttomia määriä! Ja nähtiin mm. kuinka mies toi yhteen liikkeeseen helmiä säkeissä työntämällä kukkuraista kuormaa kottikärryillä!! Pakko myöntää että jo pelkästään helminauhan solmimista oli ilo seurata. Mieletöntä sorminäppäryyttä!


 11. pagisija, 24.3.2006 klo 9.42

  Sama havainto hyvistä lattapihdeistä Рitketti maksaa niistä se nimeltä mainitsematon summa käsityömessuilla, mutta itku vaihtui iloksi ensimmäisten niillä suljettujen hopearenkaiden myötä. Edelliset pihtini taisivat olla made in Hong Kong, hinta kaksi euroa.


 12. Siru, 24.3.2006 klo 11.33

  No huh huh – t√§ss√§ kyll√§ tuli sellainen pl√§j√§ys ett√§ melkein kyynel tirahtaa silm√§kulmaani… Mutta hei, oli kiva saada innostunut vieras mukaan messuille! Ja hienoa ett√§ uudet pihdit ovat lunastaneet lupauksensa!

  Stj:n kivi√§ saa ostaa Oulusta… sinne vaan. Kannattaa ehk√§ ensin k√§yd√§ marketista hakemassa muutama pakki kaurahiutaleita…

  Outi, kyll√§ kielt√§m√§tt√§ oli hauska seurata sun reaktioitasi… ; – )


 13. Pia, 24.3.2006 klo 11.38

  En ole ikinä tavannut Sirua mutta olen saanut muutenkin semmonen kuvaa hänestä että hän on hauska ja ihana ihminen :)


 14. siru, 24.3.2006 klo 12.52

  Kiitos Pia – kauniisti kirjoitettu. (kohta alan oikeesti parkumaan…)


 15. Ulla, 24.3.2006 klo 14.39

  Voin vahvistaa arviot Sirusta hänet kaksi kertaa tavanneena! :)

  Ja muistan minäkin, mikä kokemus oli ensi kertaa nähdä oikeita kunnollisia korukivihelmiä livenä Рsiinä oli mennä tolkku kokonaan!


 16. siru, 24.3.2006 klo 15.20

  Kiitos Ulla – te olette kaikki liikuttavan ihania ja kauniit sananne ovat saaneet auringon paistamaan!!!


 17. Outi, 24.3.2006 klo 15.25

  Minä istun täällä haaveilemassa siitä, että itsekin saisin kottikärryillä työntää lisää helmiä sisään asuntoon ;)

  Lienemme nyt kaikki yhtä mieltä siitä, että Siru on kerta kaikkiaan ihana, ja että hyvät työkalut ovat tarpeellisia. *nyökyttelyä* :D

  Anne, k√§y ihmeess√§ katsomassa, mit√§ siell√§ SJT Gemsin liikkeess√§ on tarjolla. Tosin kuten Siru ehdotti, kannattaa ensin hakea niit√§ kaurahiutaleita…


 18. santtu, 24.3.2006 klo 15.27

  Uutena OULULAISENA helmiin hurahtaneena en ole tiennytk√§√§n tuollaisesta paikasta…Sinne ja √§kki√§ ;)


 19. Sari, 24.3.2006 klo 18.17

  Voi herttinen aika sun kanssas Outi!!!! Olen pitkään jo seurannut sivujasi kommentoimatta pitkään aikaa, olevinaan kauhea kiire että ehtii vain pikasesti vilasemaan mitä ihanuuksia olet jälleen tehnyt ja nuo mahottoman kauniit tarvikkeet.


 20. Sari, 24.3.2006 klo 18.22

  Lisäystä tuohon lehti juttuun kun vallan häkeltysin noista helmistä:) niin tuo on itelleni aivan uusi lehti, olen ainoastaan ostanut Bead Style sekä Bead and Buttonia ärrälle tilattuna.


 21. Outi, 24.3.2006 klo 18.38

  Beadwork sijoittuu haastavuudessaan Bead Stylen ja Bead & Buttonin v√§limaastoon. Bead Style√§ en ole koskaan ostanut, kun sen projektit tuntuvat liian usein olevan tasoa ”pujota helmet nauhaan, kiinnit√§ lukko ja valmista tuli”, Bead & Buttonissa taas on usein todella hurjann√§k√∂isi√§ juttuja, joiden tekeminen vaatisi noin kuukauden.

  Beadwork-lehdessä on aina joitakin helpompia ja joitakin haastavampia projekteja, joten se on juuri minun makuuni :)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI