Sveitsin armeijan kaulakoru

21. maaliskuuta 2006 klo 19.29
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Korumaailmassa tänään valmistunut Suerte(1 on varsinainen Sveitsin armeijan linkkuveitsi: sillä on monta eri käyttötapaa. Olen itse asiassa älyttömän tyytyväinen kehittelemääni kaulakoruun, vaikkakin myönnän, että ideassa on vielä vähän hiomista.

suerte

Korulla on kokonaisuudessaan pituutta hieman yli 93 senttiä. Pohjana käytin ohutta SoftFlexiä, sillä halusin jotain niin kestävää, ettei koru vahingossakaan leviäisi kesken käytön Рsiinä kun on helmi poikineen!

Helminä käytin kolmea eri värisävyä siemenhelmiä, kahta eri värisävyä 4 mm:n pyöreitä lasihelmiä, kahta eri värisävyä Swarovskin 4 mm:n kaksoiskartioita (tosin vain muutamia), peridoottisiruja ja vihreitä makeanvedenhelmiä. Korun riipuksessa on upea avocadon värinen lamppuhelmisydän, jonka sisällä on hopeafolio, sekä hopealangasta tehty spiraali.

suerte01

Korua voi käyttää sellaisenaan, pitkänä helminauhana, joko riipuksen kanssa tai ilman. Riipus kiinnitetään korun lukkoon, joten jos riipusta haluaa käyttää, on lukko-osan oltava etupuolella.

suerte02

Keskellä korua olevan pienen hopeisen lukon vastakappaleen ansiosta korun saa kätevästi kaulaan kaksin kerroin niin, että molemmat kiepit pysyvät kiltisti yhtä pitkinä (toisin kuin jos koru olisi yksinkertaisesti vain kierretty kaulan ympärille kaksin kerroin: tällöin korun toinen kierros todennäköisesti roikkuisi löysempänä ja toinen olisi liiankin tiukka).

suerte03

Seuraavaksi tietysti kaksin kerroin riipuksen kera…

suerte04

Ja mikä ehkä kaikkein mukavinta: koru on juuri sen mittainen, että keskivertoranteeseen(2 se kiertyy ihanasti myös rannekoruksi ilman riipusta (tai ehkä jopa sen kanssa Рen ole testannut)!

Otsikko tuli yst√§v√§lt√§ni Mikalta, joka hihkaisi ”Sveitsin armeijan kaulakoru!”, kun kehua retostelin luomuksellani. Helmihullu kiitt√§√§.

—–

1) Koru sai nimekseen Suerte, koska kuuntelin sen tekemisen aikana Shakiran kappaleen Suerte noin kahdeksankymmentä kertaa.
2) Noin puolentoista hennon naisen kokoisena olen silti sitä mieltä, että juuri minun ranteeni on keskivertoranteen kokoinen (karvan verran yli 16 cm).

 

 

J√§tetty 9 kommenttia »

 1. sea, 21.3.2006 klo 20.04

  Näpsäkkä! Vaikken ole vihreän kaveri niin tuo on silti kaunis. :)


 2. Lyllertäjä, 21.3.2006 klo 21.11

  tuo koru toi hyvän mielen vihreän ystävälle:)


 3. rannetta 13,5 cm, 21.3.2006 klo 21.12

  Kiva koru! Mun ranteeseen pitäis varmaan sipaista yks ylimääräinen kierros :) Minäkään en mikään vihreän ystävä ole, mutta tuon jos saisin en sitä vaihtaisi.


 4. Annukka, 21.3.2006 klo 21.46

  iih, mink√§k√∂h√§n muun v√§risen√§ noita ”saisi” :)


 5. Outi, 21.3.2006 klo 22.45

  Kiitoksia ;) Suunnitteilla on toinenkin kappale, mutta lähinnä violetin sävyissä (mulla on nimittäin myös samanlainen violetti lamppuhelmi :)


 6. Anne, 22.3.2006 klo 3.42

  Kaunis koru ja hauska ”monik√§ytt√∂isyys” idea. Tosin t√§ytyy my√∂skin sanoa, ett√§ v√§rin valintakin on eritt√§in onnistunut: eikai kukaan voi v√§itt√§√§ etteik√∂ tuollainen vihre√§, josta tulee mieleen ihanaiset mets√§n sammalet ja kes√§, olisi maailma kaunein v√§ri ;)


 7. Jelena, 22.3.2006 klo 10.38

  Herkullisen näköinen koru, joka runsaudellaan (niin helmien kuin käyttömahdollisuuksiensa osalta) on lumoava.

  J√§√§mme vain odottamaan violettia samantyylist√§ luomusta…:)


 8. Taika, 22.3.2006 klo 12.02

  √Ąltsin k√§ih√§. Mulla on just meneill√§√§n vihre√§ kausi, violetti onkin se pitk√§aikainen normaalitila.

  Mun ranteenympärys on 11 cm, mutta keskiarvosta poikkean muutenkin. Ei ehkä ihme että sopivia valmiskoruja ei löydy.


 9. Outi, 24.3.2006 klo 11.37

  Kiitos :D Taika, olen suorastaan hämmentynyt ranteesi pienuudesta. O_o Katselen omaa rannettani, ja yritän ymmärtää, että jollakulla voi olla viisi senttiä pienempi ranne :D

  Anne, minustakin nuo värit ovat oikein kauniit. En toisaalta ole kauhean kranttu värien suhteen muutenkaan. Jelena, violetti koru on vieläkin vasta suunnittelun asteella Рpahus kun muu elämä tuntuu välillä haittaavan harrastamista ;)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI