eBay-ostoksia

2. joulukuuta 2005 klo 0.37
Luokat: Korukivet, Ostokset

Vaihteeksi ostoskatsaus. Sain tänään eBaysta huutamani korukivet, ja olen suhteellisen tyytyväinen. Kivet ovat pienempiä kuin oletin, mutta se on toisaalta ihan oma vikani Рkyllä niissä kuvauksissa oli koot mainittu. Sitä vain on kuvasta hankala jotenkin hahmottaa, vaikka millit tietäisikin. Laadultaan kivet ovat mielestäni huomattavasti parempia kuin Sarda Importsilta ostamani.

Kuvassa ylhäältä alaspäin:
Рmoniväristä turmaliinia siruina (oih, kauniita ovat, vaikka vain siruja!)
– kuukivinappeja
Рuseiden korukivien lajitelma, pakko tunnustaa, etten enää tiedä, mitä ne kaikki ovat. Violetti ametistia, keltainen sitriiniä, vihreä peridoottia.. mutta mitä tuo yksi on?
Рtoinen lajitelma: granaattia, sitriiniä, peridoottia, ioliittia ja jotain muuta
– karneolipisaroita
– ioliittinappeja
– karneolinappeja
– ametistirenkuloita

ebay

 

 

J√§tetty 6 kommenttia »

 1. Taika, 2.12.2005 klo 9.06

  Musta se ylempi tuntematon ja läpinäkyvä näyttäisi läpinäkyvältä kvartsilta (vuorikristalli), mutta vaikea sanoa pelkän kuvan perusteella. Jos se on luonnossa kirkasta ja lasimaista ja taittaa valoa jonkin verran, niin se on melko varmasti kvartsia.


 2. Outi, 2.12.2005 klo 10.27

  Luulen, että olet oikeassa. Se nimittäin ei ole noin sinertävää kuin kuvassa, vaan lähinnä kirkasta. Tuo violetihko ongelmatapaus tuossa toisessa kuvassa on itse asiassa enemmän vaaleanpunaista kuin violettia, joten lienee sitten varmaan ruusukvartsia :) Kauniita ovat kuitenkin!


 3. Ulla, 2.12.2005 klo 23.47

  Noissa monen korukiven lajiltelmissä on hyvin usein akvamariinia ja se voi olla hyvinkin hennon sinistä. Iolite on muuten suomeksi kordieriitti! :)


 4. Outi, 3.12.2005 klo 1.00

  L√∂ysin samalta myyj√§lt√§ eBaysta t√§n√§√§n suunnilleen vastaavia nauhoja, ja niiden kuvauksessa oli ”crystal”, eli kaiketi siis on vuorikristallia. Akvamariini olisi ollut kyll√§ my√∂s ihan mahdollinen vaihtoehto.

  Mutta.. Ulla.. KORDIERIITTI? Miten hemmetiss√§ iolite voi k√§√§nty√§ kordieriitiksi??? Min√§ sanon, ett√§ jos kerran rhodonite = rodoniitti, niin hitto soikoon iolite = ioliitti! :) (Ai ei vai…? Pahus.)


 5. Ulla, 3.12.2005 klo 21.16

  Googlasin juuri vähän ja löysin sivun, jonka mukaan ioliitti (iolite) on kordieriitin (cordierite) jalokivimuoto, siis jalokivitasoista kordieriittia (samoin kuin esim. peridootti on oliviinin jalokivimuoto). En ole koskaan kuullut enkä nähnyt ioliitti-nimeä käytettävän suomeksi. Muistelen, että kordieriitti liittyy jotenkin johonkin herra Kordieriin tai Cordieriin tms.


 6. Taika, 5.12.2005 klo 12.47

  Haalean akvamariinin ja sameahkon vuorikristallin erottaa niiden tavasta taittaa valoa, samoin kirkkaan sitriinin ja sameahkon vuorikristallin. Sitä on tosi vaikeaa selittää sanoin, mutta testatkaa joskus jos sattuu olemaan molempia käsillä, esim. pitämällä molempia valkoisen A4sen ja kirkkaan valonlähteen välissä ja tulkitsemalla kiven heittämää varjoa. Valontaittotavan ero johtuu erilaisesta kiderakenteesta.


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI