Verta ja hikeä

25. elokuuta 2005 klo 13.14
Luokat: Hopea, Ketjut, Rannekorut

Ensimmäinen hopeaketjuni on valmis. Sen eteen vuodatettiin sekä hikeä että verta Рjälkimmäistä sen vuoksi, että sahasin itseäni sormeen yrittäessäni saada aikaiseksi noita isompia renkaita. Luulen, että langasta kierretty spiraali oli liian löysä, sillä isompien renkaiden sahaaminen oli ihan selkeästi vaikeampaa kuin pienempien.

Joka tapauksessa, ensimm√§inen ketju on vihdoin valmis. Jousilukkoa lukuunottamatta tein kaiken itse. Halkean ylpeydest√§. Mallin n√§in Ullan sivuilla, kuulemma niit√§ saa tehd√§ kun ovat ihan yleisi√§ ketjumalleja. (Skannaus ei kyll√§ tee korulle oikeutta, sanon min√§…)

chain

 

 

J√§tetty 4 kommenttia »

 1. pagisija, 25.8.2005 klo 13.52

  Tuon nimi taisi olla ruori- eli viikinkiketju? En ole saanut selville, miten se nimenomaan viikinkeihin liittyy, kun nuo vanhat ketjumallit ovat olleet aika laajalle levinneitä.

  Tein muuten samaisen ketjun viime jouluna siskolleni lahjaksi. Kunhan illat pimenev√§t, palaan min√§kin hopearenkaiden pariin…


 2. pikkusisko, 25.8.2005 klo 15.48

  Heippa! Olen lueskellut blogiasi ja ihaillut tekemi√§si koruja. Itsekin korut√∂ist√§ innostuneena, olen yritt√§nyt muutamia ”r√§pellyksi√§”. Ajattelin kys√§ist√§ muutamaa asiaa! Kun pujotat langan neulansilm√§√§n, onko sinulla se ”apuri” k√§yt√∂ss√§ vai miten ihmeess√§ saat langan pujotettua? Itse rikoin yhden apurin ja katkaisin toisen neulan…sen j√§lkeen olen sarhannut langan ilman apuja neulansilm√§st√§. Ainakin Sinooperista ostettujen neulojen silm√§t ovat niin kapeita ettei apurilla saa lankaa pujotettua. Lanka on my√∂s helmit√∂ihin ostettua (Sinooperista). Solmusuojat ovat my√∂s olleet hankalia saada. Sinooperissa ei kuulema ollut ollenkaan moisia. Ompeluliikkeest√§ l√∂ytyi kultaisen v√§risi√§, mutta tarvitsisin hopeisia my√∂s. Ilmeisesti t√§ytyisi tilata netin kautta siis…? Jos sinulla on muita vinkkej√§ koruntekoon niin otan kaiken tiedon kiitollisena vastaan!

  -Reeta-


 3. Outi, 25.8.2005 klo 23.47

  pagisija: Juu, ruoriketju on :) Tai yrittää olla, nuo isot renkaat kun ovat vähän mitä ovat.. mutta ensimmäiseksi ketjuksi ihan hyvä varmaan :)

  pikkusisko: En yleensä käytä sitä apuria, vaan työnnän kärsivällisesti langan neulansilmään ihan sellaisenaan. Mulla on ollut sekä Sinooperin helmityöneuloja Рniitä jotka ovat neljän paketeissa Рettä Sinooperin helmityölankaa, ja yleensä on onnistunut suht kivuttomasti. Nykyään ostan langan sieltä, missä kulloinkin satun olemaan, mutta sellaista olen ollut huomaavinani, että valkea lanka on joskus ohuempaa kuin musta, vaikka ovat olevinaan samaa vahvuutta.

  Mulla on sellainen mielikuva, että ainakin täällä pääkaupunkiseudulla ois Sinoopereissakin ollut solmusuojia, mutta en käy vannomaan. Hobby Pointissa ainakin on, mutta se ei varmasti sinua lohduta, jos asut jossain muualla kuin Helsingissä. Netistä tilaamalla saa tietysti, esimerkiksi VilliHelmestä (linkki sivupalkissa) saa laskun kera eli ei tarvitse edes luottokorttia. Ulkomailta saa vielä edullisemmin, mutta sitten on hyvä olla Visa käytössä. :)


 4. pikkusisko, 26.8.2005 klo 9.57

  Kiitos tiedoistasi! Asun Porissa, joten Hobby Point ei ainakaan sano mitään. Yhdestä ompeluliikkeestä taisi poikaystäväni bongata solmusuojia, olivat vaan aika hintavia. Itse olen aika usein kirpparilta ostanut koruja, rikkonut ja ottanut helmet talteen. Kierrätystä :)


Kommenttisi

Voit käyttää kommentissasi näitä koodeja:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Tämän merkinnän kommenttien RSS-syöte | TrackBack URI