Ei vain kynsille vaan myös kaulaan

28. marraskuuta 2011 klo 15.38
Luokat: Kaulakorut

Kynsilakka, nimittäin.

Viimeaikaisissa korukokeiluissa olen päässyt tekemään tuttavuutta ihan uuden materiaalin kanssa, sillä sain juuri valmiiksi erän kynsilakkariipuksia. Idea ei ole sinänsä oma, sillä amerikkalaiset ovat tämänkin erikoisuuden takana, mutta sikäli kun tiedän, kynsilakkariipuksia ei Suomessa vielä kukaan tee. Yksivärisiä lakkasormuksia olen nähnyt jossakin kynsiblogissa.

Minua ei kuitenkaan kiinnostanut tehdä yksivärisiä lakkariipuksia, vaikka vessan peilikaapista joitakin mykistävän kauniita lakkayksilöitä löytyykin. Halusin käyttää enemmän värejä ja erilaisia lakkoja sekä kokeilla erilaisia tapoja kuviointiin, jotta lopputulos olisi varmasti uniikki – jotain, mistä en edes itse pystyisi tuottamaan kopiota. On ihanaa voida tarjota ostettavaksi koru, jollaista ei taatusti löydy mistään muualta maailmasta. :)

Muun muassa tällaisia on syntynyt:

Nail polish pendants (4)
Hanami

Nail polish pendants (3)
Venus

Nail polish pendants (2)
Syvyyksissä

Nail polish pendants (1)
Galaksien halki

Jokaiseen koruun on käytetty 3-7 eri lakkasävyä. Halvaksi riipusten tekeminen ei kyllä tule, jos erikseen niitä varten rupeaa ostamaan kynsilakkoja, mutta jos lakkapulloja omistaa valmiiksi ison määrän, tilanne on tietysti toinen.

Ensimmäistä riipusta aloittaessani kuvittelin, että homma olisi hyvinkin helppoa ja hauskaa, mutta luulo ei ollut tiedon väärti. Hauskaa ja innostavaa puuhaa se ehdottomasti on, mutta erilaisia sudenkuoppia on paljon. Erilaiset lakat käyttäytyvät eri tavalla, niillä on erilainen viskositeetti ja ne eivät välttämättä sekoitu siten kuin olit toivonut. Välillä lopputulosta ei voi lainkaan ennustaa, joskus kaikki menee juuri kuten suunnitteli.

Lasin liimaus on ainakin toistaiseksi ollut kaikkein ongelmallisinta. Liimoja on hirveästi erilaisia eivätkä kaikki sovellu lasille ja metallille. Lopulta päädyin testaamaan valitsemaani liimaa tiputtamalla riipuksia julmasti keittiön kovalle laminaattilattialle nähdäkseni, irtoaako lasi. Lisäksi olen tähän mennessä oppinut, että liima voi tuhota lakkauksen kuvioinnin, jos työvaiheita ei tee juuri oikein.

Mutta yhtä kaikki: kivaa puuhaa ja valmiit riipukset ovat ainakin omasta mielestäni todella kauniita. :)

Sneak peek

23. marraskuuta 2011 klo 15.32
Luokat: Kaulakorut

Pikainen kurkistus uusiin juttuihin. Hopean hinnan ollessa suorastaan pilvissä tekee mieli tutustua muihinkin materiaaleihin. Ja tällaista on nyt työn alla:

Pendant sneak peek

Riipuksia on tulossa enemmänkin, mutta vasta tämä on niin valmis, että on saatu kuvattuakin pikaisesti. Tämä jos mikä on ainakin taatusti uniikki.