Helmiharmitus

4. tammikuuta 2010 klo 19.29
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Aina välillä tällaista helmihullua harmittaa ihan älyttömästi se, miten vaikeaa on saada käsiinsä tietynlaisia materiaaleja. Tässä tapauksessa kyse on makeanvedenhelmistä – lähinnä värillisistä sellaisista. Värjättyjä makeanvedenhelmiä toki löytyy joka paikasta, mutta jostain syystä värivalikoima tuntuu enimmäkseen olevan melko suppea (tai sitten helmet ovat huonolaatuisia).

Joistakin väreistä on monesti lähes ylitarjontaa (erilaiset ruskeat, malvat, violetit), joitakin ei tunnu löytyvän mistään. Kaikkein työläimmäksi on osoittautunut punaisten makeanvedenhelmien metsästys. Onnistuin yhden ainoan kerran saamaan käsiini täydellisen punaisia helmiä, jotka olivat lisäksi vielä aivan upeaa laatua, mutta sen jälkeen niitä ei ole löytynyt enää mistään. Olen kurkkuani myöten täynnä erilaisia fuksianpunaisia ja oranssinpunaisia helmiä – minä haluan rehellistä punaista! Upeaa, tummaa verenpunaista! Mutta kun ei niin ei.

Toinen ongelma ovat sekoitusnauhat. Kauniit – siis sekä kaunislaatuiset että väreiltään kauniit – sekoitusnauhat ovat kiven alla. Silloin harvoin kun niitä jostain löytää, on viisainta toimia nopeasti. Siispä kun rakas ystäväiseni vinkkasi minulle kauniista sekoitusnauhoista, ostin saman tien kaikki loput, mitä putiikissa oli (valitettavasti vain kolme nauhaa, mutta kuitenkin). Laatu ei ole ihan täydellisen priimaa, joten nauhoista joutunee karsimaan viitisen helmeä per nauha, mutta ehdottoman tyytyväinen olen hankintaani, siitä ei ole epäilystäkään! Slurrrrppppssss!

Freshwater pearls