Aarteita ja alakuloa

12. syyskuuta 2008 klo 18.50
Luokat: Korukivet, Ostokset

Sanonpa ihan rehellisesti: nyt mättää.

Syysloma on ohi, ja vaikka ajatus töistä ei tunnu lainkaan kurjalta, oli taas kerran surkeaa jättää taakse pohjoiset maisemat ja palata pääkaupunkiseudulle. Pidän kyllä kovasti omasta kodistani, mutta silti tänne palaaminen tuntuu joka kerta vaikealta. Olen niin pahuksen kaukana synnyinseudultani. Alakuloa lisää väsymys huonosti nukutun junayön jäljiltä sekä ikävä omaa rakasta miestä, joka on vielä työmatkalla.

Kotona ison postikasan keskellä minua odotti kuitenkin pieni pullea kuori. Harvoin on helmihullu niin alakuloinen, etteivät uudet helmet piristäisi edes vähän. Niinpä tälläkin kertaa elämä alkoi näyttää himpun verran valoisammalta, kun olin tutustunut kuoren sisältöön.

Porcelain jasper
Ihania 30 mm:n posliinijaspiskolikoita. Niistä kuvassa alimpana olevassa on minusta aivan upea Lapin kaamosmaisema, mutta valitettavasti kiven poraussuunta on maiseman kannalta ihan pielessä. Snif.

Apatite
8 mm:n apatiitteja

Ocean jasper
Kauniskiiltoisia ja ihastuttavan värisiä 6 mm:n valtamerijaspiksia.

Näiden lisäksi sain nauhan 8 mm:n pyöreitä unikkojaspiksia, mutta se jäi kuvaamatta. Jahka tästä vähän väsymys ja alakulo hellittävät, pääsen kokeilemaan, mitä näistä uusista aarteista syntyy. Ellei sitten jo varovaisesti huuliaan nuoleskeleva NERIK-laatikkoni ahmaise noita posliinijaspiksia ennen sitä…