Ankea paluu

20. heinäkuuta 2007 klo 22.59
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Yleinen

Lomaviikko Lapissa oli viileä mutta ihanan rentouttava, ja helmihullu triplasi vatsamakkaransa paksuuden – kiitos tästä kuuluu helmihullun äidin tekemille herkuille ja toivottomalle itsehillinnän puutteelle. Kotiinpaluu oli kuitenkin todella karu, sillä hyvin pian kotiutumisen jälkeen havaitsimme, että käytävän pieni lipasto/kaappi kuhisi mustia ötököitä.

Jo jonkin aikaa on asunnossa silloin tällöin näkynyt pikkiriikkisiä mustia kuoriaisia. Yritin etsiä niitä ympäristökeskuksen sivuilta, mutta ne eivät tuntuneet täsmäävän oikein mihinkään sivuilla esiteltyyn tuholaiseen. Ajattelin, että ehkä ne ovat jotain kesän mukanaan tuomia öttiäisiä, jotka häviävät viimeistään siinä vaiheessa, kun ilmat viilenevät.

No, karu totuus oli kuitenkin se, että ötökät olivat tulleet hiirenruoan kylkiäisenä, ja ne olivat saaneet rauhassa lisääntyä kaapissa, koska sinne kaapille oli harvoin asiaa. Seuraus: ötököitä oli hirveästi ja Outi oli saada hermoromahduksen.

Tänään olisi pitänyt ehtiä pakata ja postittaa kaikki loman aikana tulleet ja maksetut tilaukset, mutta ötökkäkatastrofi vaati niin kipeästi välittömiä toimenpiteitä, että korujen postitus jäi maanantaille. Pahoitteluni niille, jotka kärsimättömästi odottavat ostoksiaan! Nyt on myrkytetty, imuroitu, myrkytetty hieman lisää, pyyhitty toluliuoksella, liiskattu ötököitä ja myrkytetty vielä hieman lisää. Lopuksi myrkytin koko pahuksen asunnon Raidilla ja evakuoin itseni ja hiiret alakertaan kahvittelemaan pariksi tunniksi. Sen jälkeen vietin puolitoista tuntia imuroiden ja nyt olen aivan naatti.

Että tervetuloa kotiin vaan.

Mukana lomalla oli hyvin rajallinen määrä korutarvikkeita, joten loman aikana syntyi ainoastaan erilaisia riipuksia. Olkaapas hyvät:

treependant-noleaves
Patinoitu, lehdetön puu. Hieman laiha mutta silti sievä.

oceanjasper-pendant
Iso ocean jasper -möllykkä, jonka ostin Jumbon Jalokivigalleriasta. Luultavasti kallein ostamani yksittäinen kivi.

multi-fjasper-pendant
4 mm:n fancy jasper -helmiä ja hopeaa

fossil-coral-pendant
Kapussiriipus fossiilikorallista (tms.)

flat-fjasper-pendant
Riipus isosta litteästä fancy jasper -helmestä (joka siis ei ole kapussi, vaikka kuvasta voisi niin luulla)

fjasper-cabochon
20 mm:n pyöreä fancy jasper -kapussi

carnelian-pendant
30 x 22 mm:n karneolikapussi

amethyst-pendant
Vaaleita ametisteja ja hopeaa

amazonite-kht-pendant
Amatsoniittia, hopeaa ja Karen Hill Tribe -hopeaa