Kieputtelua

4. heinäkuuta 2007 klo 21.31
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Tänään olin ilmeisesti kieputustuulella, kun sain eilen Gemshow-onlinelta puoli unssia 0,3 mm:n hopealankaa. Jeeee! Siispä Magdalena Borejkon töiden inspiroimana kyhäsin riipuksen ja korvarenkaat hopeasta ja Hill Tribe -helmistä (riipuksessa on toki myös granaatteja).

borejko-garnet

hoops

Korvarenkaille ei kuva tee yhtään oikeutta, mutta kamerasta loppui akku kesken kuvaamisen. Kehtasikin!

Seitsemän

4. heinäkuuta 2007 klo 12.01
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Kännykkäkorut, Korukivet, Lasihelmet

Seitsemän faktan nakki naukaisi tämänkin helmihullun suuntaan, joten kai tässä on jotain keksittävä. Olen blogannut jo niin monta vuotta, että toisen blogini lukijoille tässä ei välttämättä tule kauheasti yllätyksiä.

1. Vuosia jatkuneiden toistuvien painajaisten takia kärsin voimakkaasta karhufobiasta. Voin katsella kiinnostuneena luonto-ohjelmia karhuista, mutta metsään minua ei tahdo enää saada. Kesämökillä säikähdän huussimatkalla jokaista risahdusta etenkin myöhään illalla ja hyvin varhain aamulla ja pälyilen jatkuvasti ympärilleni.

2. Minä jumaloin Harry Belafontea ja töitä tehdessäni kuuntelen hyvin usein hänen levyjään – enimmäkseen varhaistuotantoa, mutta myös uudempaa materiaalia. Suuri osa koruistani on syntynyt 1950–1960-luvun calypson soidessa.

3. Kuorsaan. Pahasti.

4. Sukunimeni on vaihtunut kahdesti, toinen nimeni kerran ja kolmanneni etunimen olen ottanut itse itselleni.

5. En jaksa lukea sanomalehtiä tai katsoa televisiosta ns. vakavia ohjelmia. Sen vuoksi olen usein masentavan tietämätön maailman tapahtumien suhteen. Viime viikolla äiti lähetti tekstiviestin ja kehotti katsomaan Punaista lankaa. Yritin, mutta ensimmäisten parin minuutin jälkeen kyllästyin. En taida olla vielä tarpeeksi aikuinen.

6. Olen toivoton karkki- ja pullahiiri. Rakastan useimpia makeita asioita: karkkia, jäätelöä, leivonnaisia, suklaata, keksejä… ja se valitettavasti näkyy! Hämmentävä piirre tässä makeariippuvuudessa on kuitenkin se, että vaikka en voi olla ostamatta herkkuja, pystyn kyllä olemaan syömättä niitä: jos kaapissa on keksipaketti, se ei katoa yhdessä illassa, vaan voi säilyä siellä useita viikkoja. Sama pätee karkkiin. Ilmeisesti minua rauhoittaa jo se tieto, että kaapissa on karkkia, mikäli iskee oikein tuskaisa makeannälkä.

7. Kirjahyllystäni löytyy Henning Mankellin koko Wallander-sarja. Luen paljon, mutta enimmäkseen lähinnä dekkareita ja fantasiakirjallisuutta.

Melkein kaikki on jo haastettu mukaan tähän meemiin, joten haastan itse ovelasti kaikki ne helmihullut, joita kukaan muu ei ole vielä haastanut.

Lopuksi muutama kuvantapainen:

berries
Berries: makeanvedenhelmiä, vuorikristalleja, hopeaa

shanghai
Shanghai: mustaa onyxia, karneoleja, hopeaa, organzanauhaa ja puuvillanauhaa

enkeli-vsin
Enkelikoru, joita on tehnyt jokainen ja jokaisen kummi, serkku, isoäiti ja naapuri. Tein niitä itse eilen ensimmäistä kertaa, sillä löysin sattumalta metallisia enkelinsiipiä edullisesti. Lasisia en ole koskaan harkinnutkaan käyttäväni, koska jostain syystä en erityisemmin pidä niistä.

kanny88
Tein eilen ison kasan muitakin kännykkäkoruja, joista tässä on yksi.