Helmihullu testaa

27. kesäkuuta 2007 klo 21.11
Luokat: Hopea, Ostokset

Hopeasavi on houkutellut jo pitkään – oikeastaan siitä asti, kun siitä ensi kertaa kuulin joskus vuosi, puolitoista sitten. Haaveilin ostavani Englannista kunnon aloituspakkauksen työkaluineen sun muineen, mutta koskaan ei tuntunut olevan sen vertaa löysää rahaa, että olisin saanut itseni investoimaan johonkin niin hintavaan.

Lopulta annoin periksi ja tilasin itselleni ainoastaan 10 grammaa hopeasavea enkä mitään muuta. Päätin, että taloudesta löytyy jo kaikki tarpeelliset työkalut jossain muodossa. Tänään pikkuinen savimötikkä putosi postiluukusta sisään ja minä olin tikahtua innostukseeni.

Ihan ensimmäiseksi totesin, että 10 grammaa hopeasavea on todella pieni palanen. Se näytti aivan mitättömältä määrältä. Koottuani kaiken tarvittavan keittiön pöydälle rupesin tuhertamaan saven kanssa vain todetakseni, ettei se ole lainkaan niin helppoa, kuin miltä se videolla näyttää. Leimasimella ei tuntunut millään saavan aikaan siistiä jälkeä saveen, eikä kovin montaa kertaa voinut aloittaa alusta edes käyttämäni Slow dry -saven kanssa, sillä se pahuksen tavara rupesi kuivumaan sangen sukkelasti! Kun savi oli hieman päässyt kuivumaan, siitä ei enää tahtonut saada kaulittua yhtään mitään kelvollista.

Käytettyäni kaiken saven olin saanut aikaan kuusi pientä riipusta / maskottia. Ensimmäisen niistä pilasin polttovaiheessa, kun poltin ilmeisesti liian kuumalla liekillä. Toisenkaan polttaminen ei onnistunut kunnolla, mutta siitä tuli sentään käyttökelpoinen. Loput neljä olisivat polton puolesta olleet täydellisiä, vaan yhdestä niistä lohkesi palanen jo ennen polttoa.

Lopullinen saldo on siis neljä suurin piirtein kelvollista maskottia, yksi itsellä välttävä ja yksi käyttökelvoton. Kappalehinnaksi tulee siis jo pelkästään saven puolesta 4,20 euroa. Tämä ei siis todellakaan ole halpaa lystiä. Oli mielenkiintoista kokeilla hopeasavea, mutta en usko, että se on minun juttuni.

Minä ja pankkitilini tuumaamme nyt, että kareneilta saa paremmat riipukset ja maskotit huomattavasti halvemmalla…

pmc-kaikki

Oikeanpuoleisin lehti on 25 mm korkea, joten siitä voi päätellä vähän muidenkin kokoa.