Preciousss…

8. kesäkuuta 2007 klo 15.41
Luokat: Korvakorut, Ostokset

Vieläkään ei ole koruja esiteltävänä (eilen tein kyllä yhden, mutta se lähti uudelle omistajalleen kaksi minuuttia valmistumisensa jälkeen), mutta koska tänään oli helmihullun näkökulmasta Todella Erinomainen Postipäivä, ajattelin sentään esitellä uusia helmihankintoja. Yhtä vaille kaikki ennen taas yhtä lakkoyritystä tehdyt tilaukset ovat nyt kotiutuneet, ja se viimeinen laskeutunee ensi viikolla. Siinä vaiheessa lakkoyritys käy taas piinalliseksi, kun ei ole enää mitään kivaa tiedossa.

Tänään sain aivan upean kasan helmiä, joten olen ollut – kuten tavallista tällaisille päiville – aivan tohkeissani. Helmet herättivät ihastusta myös alakerran rouvassa ja kolmivuotiaassa, jolle piti sovitella erilaisia kivi- ja makeanvedenhelminauhoja ranteeseen. Helmikrapulaa olen torjunut sillä, että myin osan nauhoista pois foorumin kanssaharakoille.

Mutta pitemmittä puheitta:

0806-nauhat01
Aivan uskomattoman hienon värisiä tummia syvän violetteja isoja makeanvedenhelmiä (joiden värisävylle kuva ei vähimmässäkään määrin tee oikeutta), fuksianpunaisia helmiä, ”turkoosia” (liekö värjättyä howliittia vai kalkkiturkoosia?), oletettavasti serpentiiniä, mustaa onyxia ja larvikiittia. Koon hahmottamisessa auttanee tieto, että turkoosit, onyxit ja larvikiitit ovat 8 mm.

0806-nauhat02
Mustaa onyxia, valkeita mv-helmiä, ”valkeaa” pitsiakaattia, ruusukvartseja, malvanvärisiä mv-helmiä, amatsoniittia (8 mm), kaksi nauhaa ”turkoosia”, lisää valkeaa pitsiakaattia ja vuorikristallia.

Minua harmitti aikoinaan hirveästi, että ostin taannoin vain kaksi nauhaa kiviä, joista tein Lohikäärmeen aika -sormukset, rannekorun ja kaulakorun. Sen koommin en nimittäin kyseisiä kiviä ole nähnyt myynnissä. Loput kivistä päätyivät siis NERIK-laatikkoon – kuinkas muuten! Kuukausien kaihoisan etsiskelyn jälkeen onni vihdoin potkaisi pari viikkoa sitten ja myyjälle oli ilmaantunut taas pieni erä noita nauhoja.

Ostin viisi.

0806-pietersiitit

Edelleenkään en ole täysin varma siitä, mikä kivi on kyseessä, mutta nähtyäni Satuhelmen uutuudet alan kallistua sille kannalle, että ne todellakin ovat pietersiittejä, joka on ollut vahvin ehdokas alusta asti (lähinnä siksi, että joissain helmissä näkyy pieni häivähdys tiikerinsilmää).

Nämä viisi nauhaa eivät ole kokonaisuudessaan kauhean hyvälaatuisia (seassa on niin pintavirheisiä kuin vinoon porattujakin kiviä), mutta seassa on niin paljon suorastaan uskomattoman kauniita kiviä, ettei tulisi mieleenkään marista asiasta.

My preciousss…!