Nyt alkaa lakko!

8. maaliskuuta 2007 klo 0.49
Luokat: Helmihulluus, Korukivet, Korvakorut, Ostokset

Helmihullu aikoo nyt ihan tosissaan alkaa helmilakkoon. Sallittujen ostosten listalla ovat ainoastaan
– välttämättömät koruosat (lukot, kiinnityshelmet ynnä muut korun valmistumisen kannalta kriittisen tärkeät asiat)
– pujotusmateriaalit ja langat (koruvaijerit, puuvillanauhat, hopealanka – ja nämäkin vain, jos on pakko)
– tilaustöiden vaatimat materiaalit (mutta tätäkin pyritään välttämään, eli vältetään ottamasta tilaustöitä, jotka edellyttävät lisämateriaalien hankkimista)

Ylimääräisiä turhia ihanuuksia ei saa nyt vähään aikaan ostaa ollenkaan. Tämä koskee erityisesti korukiviä, joita täällä pursuaa jo nyt joka paikasta. Ja jos joku minua yrittää houkutella mukaan kimppatilauksiin tai muuhun vastaavaan syntiin, ei sille ihmiselle kunnian kukko laula (yritän tässä nyt kuulostaa ankaralta, hah)!

Jos kaikesta huolimatta kävisi niin surkeasti, että jokin saisi minut lankeamaan, on välittömänä katumusharjoituksena myytävä varastosta helmiä vähintään samalla summalla, kuin minkä on sortunut käyttämään turhuuksiin. Ensimmäisenä etappina on maaliskuun loppu. Jos kestän sinne asti, mietin jatkoa.

Ja nyt kun on pyhästi luvattu alkaa lakkoon, voidaankin siirtyä katsomaan kuvia uusista aarteistani (*yskähdys*):

brioletit-onyx-rquartz
Mustaa onyxia ja ruusukvartsia

brioletit-glass
Tansaniittia ja ametis… no ette te kuitenkaan uskoisi. Okei, ihan vaan lasia. Mutta kaunista sellaista!

brioletit-candy
Niin karkkivärisiä brioletteja, että melkein pahaa tekee. Etummaisena synteettistä akvamariinia, jonka kauneutta varjostaa ainoastaan tietoisuus siitä, ettei kyse ole aidosta asiasta. Karkkiväriset pisarat / brioletit ovat värjättyä ”jadea”, eli varmaankin oikeasti serpentiiniä. Pitänee testata muutenkin karsittavilla yksilöillä, uskaltaako noita rummuttaa ihan pikaisesti.

bluepearl-pendant
Uskomattoman kaunis Blue Pearl -riipus. Tälle ei kuva tee oikeutta, vaikka kääntelin riipusta parhaani mukaan saadakseni kuvaan sen sinisen välkkeen. Tämä riipus pääsi ostoskoriini ainoastaan siksi, että muista tuotteista ei ihan tulliraja tullut vastaan, ja tilaa oli vielä jollekin pienelle ostokselle. Voi pojat, että olen tyytyväinen tähän heräteostokseen.

angie-earrings02
Angie Simonsenin tekemät korvakorut, joille ei kyllä kuva tee oikeutta – nämä ovat aivan ihanat.

Lopuksi vielä pari omaa luomusta, jotka valmistuivat jo viikonloppuna:

carnelian-pear-kr
Raskin lopultakin käyttää karneolibrioletit, jotka ostin ajat sitten Ullalta. Näihin korvakoruihin olen älyttömän tyytyväinen: niissä ei ole mitään erityistä puutetta tai virhettä, ja tekijänsä mielestä ne näyttävät juuri sopivalla tavalla käsintehdyiltä. Erityisen onnellinen olin siitä, miten kauniit vasaroidut elementit sain itse juottamistani renkaista – niistä ei mistään näe, että ne eivät ole alun perin olleet umpinaiset. Kivoja vasaroituja renkaita on näkynyt myös Sirpaleita-blogissa viime aikoina; käykäähän katsomassa!

bluequartz-kr
Minä en todellakaan suunnitellut tekeväni tällaisia korvakoruja. Alkuperäinen ideani oli jotain IHAN muuta, mutta homma jotenkin karkasi käsistä. Jouduin tekemään useamman ”äh, tämä ei toimi, täytyy tehdä jotenkin toisin” -ratkaisun matkan varrella, ja lopulta pitelin käsissäni näitä todella kummallisen näköisiä koruja… Omituista. Nämä korut tekivät siis itse itsensä. Lienevätkö noidutut?