Briolettikukkia

24. helmikuuta 2007 klo 16.27
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet

Rohkaistuin vihdoin kokeilemaan sitä toistakin ostamaani Eni Okenin kukkaohjetta (Briolette Flower Pendant), jota Anu oli käyttänyt. Oli positiivinen yllätys tajuta, ettei riipuksen teko loppujen lopuksi ollutkaan niin hankalaa kuin kuvittelin. Jouduin tosin karulla tavalla huomaamaan, että kun Eni korostaa pienten helmien oikean koon olevan ehdottoman tärkeää, hän on tosissaan: yksi riipus meni pilalle vääränkokoisten helmien takia. No, onneksi hopealankaa ei mennyt haaskuun kovin paljoa.

Näihin riipuksiin jää koukkuun ihan käsittämättömällä tavalla! Mieli tekee vain tehdä lisää ja lisää – mutta jossain vaiheessa loppuvat brioletit… ja pienet hopeahelmet. Snif.

brioletteflower-squartz
Ensimmäinen versio. Pulleat savukvartsipisarat ja pyöreitä granaatteja.

brioletteflower-squartz03
Toinen versio. Heittäydyin uhkarohkeaksi ja kokeilin viidellä terälehdellä (ja se oli kyllä selkeästi hankalampaa!). Tällä kertaa käytin litteitä särmikkäitä savukvartsibrioletteja, ripustuslenkissä on granaatteja ja keskustana ruusukvartsi.

brioletteflower-fluorite
Läpikuultavat, vihertävät fluoriittipisarat, pieniä peridootteja ja pyöreä keltainen fluoriitti. Tämä kukka on hieman edeltäjiään pienempi.

Lisäksi muutama päivä sitten vääntelin kierteisiä linkkejä Matrixia katsoessani. Tuloksena tällainen kaulakoru:

carnelian-kk

Tavallaan olen tästä karneolikorusta mahdottoman ylpeä. Se on periaatteessa ihan peruskamaa: kierteisiä linkkejä, korukiviä, lukko edessä, lukossa riipus… mutta minulle itselleni se on taas yksi selkeä esimerkki siitä, miten paljon olen kehittynyt. Tämä ei ole mikään koppava ”olen parempi kuin muut” -harhakuvitelma, vaan iloa siitä, että olen parempi kuin minä itse vuosi sitten: aikoinaan minä inhosin kierteisiä linkkejä, koska niistä oli niin vaikea saada tasakokoisia ja siistejä. Se, että nyt saan aikaan tasaisia ja kauniita linkkejä television ääressä elokuvaa katsoessani, on minulle iso ilon aihe :)

Lopuksi vielä toinen versio Love knots -solmukorusta – tällä kertaa käytin vain pyöreitä helmiä.

loveknots02