Lisää kukkasia

22. helmikuuta 2007 klo 13.12
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut

Eilinen Eni Oken -kukkariipus koukutti minut ihan totaalisesti noihin riipuksiin. Pakko.. saada.. nykertää.. lisää..! Mutta ennen kuin näytän muita kukkia, tarjolla on kuva amatsoniittikukkasen taustapuolesta, AnneKan pyynnöstä:

amatsoniittikukka-tausta

Kuten näkyy, riipuksen taustapuoli on itse asiassa hyvin siisti. Tämä ei tietenkään ole niinkään minun ansiotani kuin Enin, joka on velho alallaan. Kukka on suunniteltu niin hienosti, että juuri missään ei näy ylimääräisiä lankoja. Ainoa poikkeus on keskushelmen alapuolelle jäävä kiinnityslanka, joka jää väkisinkin näkyviin ja jota ei voi edes koristella kierteillä kuten keskushelmen yläpuolelle jäävän langan.

Seuraavaksi tein kukkasen Flower sugilitesta, ja tälläkin kertaa keskushelmenä on fancy jasper, koska se on niitä harvoja kivilajeja, jota minulla on 10 mm:n koossa*. Hopeahelmien sijasta käytin tällä kertaa siemenhelmiä tuomassa lisäväriä, lankana käytin ensimmäisestä kukasta poiketen 0,3 mm:n lankaa – sillä kukan tekeminen oli helpompaa, mutta lopputulos ei ole yhtä napakka.

flowersugilite-kukka

Sitten kolmas – ja toistaiseksi viimeisin – kukka. Se on näistä kolmesta kaikkein onnistunein joka suhteessa, vaikka sen värit eivät ole erityisen… kukkamaiset. Terälehtinä on Blue Pearl Larvikitea (jossa näkyy sopivasta kulmasta kivoja välkähdyksiä) ja keskustana on labradoriitti.

bluepearl-kukka

Kukkariipuksista toisenlaisiin kukkiin! Minulla ei ole yleensä ollut tapana esitellä keskeneräisiä töitä, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen, koska keskeneräisyys on onnettoman sattuman tulosta. Tein seuraavan setin hopeasta ja amatsoniitista, mutta jostain syystä amatsoniittikukkien kiilto kärsi selkeästi patinoinnista. Siispä minun on keksittävä jokin keino kiillottaa kivet, tai joudun vaihtamaan niiden tilalle jotain muuta… Tässä kuitenkin tuo kovan onnen korusetti sellaisena kuin se nyt on:

amazoniteflower-kk

amazoniteflower-kr

Lopuksi vielä aiemmin esittelemäni Fancy jasper -sydänkorvakorut, nyt patinoituna:

jasperhearts-red-ox


* Mikä onni, että yksi niistä harvoista kivilajeista, joita minulla on tuossa koossa, on nimenomaan fancy jasper, jossa on niin paljon eri värisävyjä! Pelastus!