Päätöksiä firman sisällä

15. helmikuuta 2007 klo 16.53
Luokat: Helmihulluus, Hopea, Kaulakorut, Ostokset

Firman talousosaston päällikkö (= minä) on nyt vahvasti sitä mieltä, että kaikenlaisten ei-välttämättömien ihanuuksien osteluun on tultava vähäksi aikaa stoppi. Taiteellisen osaston johto (= minä) on asiasta pahoillaan, mutta myöntää toimenpiteen tarpeelliseksi. Tuotantoyksikön johto (= minä) puolestaan lupaa tehdä parhaansa entisten ihanuuksien muuttamiseksi tuottavampaan muotoon.

Tänään tulivat Bali handmade -kimpan ihanuudet, ja pienehkö krapula vaivaa nyt helmihullua. Yksikään näistä ostoksista ei nimittäin ollut järin tarpeellinen (toisin kuin ne puuvillanauhat ja french wiret yms. jotka laskeutuivat tänään kotiin HelmiQ:sta), niin kauniita kuin saamani aarteet ovatkin. Tässä joitain kuvattuna:

balihandmade02

balihandmade01

***

Eilen elämä opetti taas karulla tavalla helmihullulle, että ylpeys useimmiten käy lankeemuksen edellä. Aloin solmia uutta helminauhaa silkkilankaan aikomuksenani selvittää, käykö touhu nyt sukkelammin kuin edellisellä kerralla (jolloin korun valmistuminen vei nelisen tuntia!). Aikaa oli kulunut noin tunti, kun helmihullu ilahtuneena totesi korun olevan jo puolivälissä. Mikroskooppisen hetken ajan ehdin tuntea iloa ja ylpeyttä, kunnes epämääräinen rapina ja kolina palautti minut maanpinnalle. Helminauhan jälkimmäisen puolikkaan helmet olivat juuri pudonneet langasta ja levinneet pitkin lattiaa.

Huokaus.

No, loppujen lopuksi koru valmistui selkeästi edeltäjäänsä nopeammin. Kaipa minä sitten kehityn! Tällä kertaa korun lukko ja riipus -osuus on samanlainen kuin Sirun ihanassa korussa, johon linkkasin jo edellisessä merkinnässä.

knotted-green