Solmittu helminauha

9. helmikuuta 2007 klo 11.38
Luokat: Kaulakorut

Jo pitkään on ollut tarkoitus yrittää ihan oikeaa, helmisilkkiin solmittua helminauhaa. French wire ostettiin ajat sitten, ja helmisilkkiäkin oli jo montaa väriä odottamassa. Eilen pistin lopultakin toimeksi, ja tässä on tulos:

knotted

Hankalaahan se oli, se myönnettäköön. Tässäkin asiassa kuitenkin varmasti harjoitus tekee mestarin, joten seuraavan aloitan heti, kun saan kasaan sopivan helmikeon sitä varten. Kaikkein ikävin osuus korussa oli päättely, johon en ole täysin tyytyväinen tässä ensimmäisessä korussa. Se on kyllä suht siisti, mutta perfektionistia häiritsevät nuo vähän isommat, möykkyiset solmut…

knotted-end

Korun keskellä on french wire -pätkän päälle Hill Tribe -sydänriipus.

Muokkaus: Pia huomautti, että koru muistuttaa aika paljon hänen Simplicity-sarjaansa, joten tässäpä linkki yhteen hänen kauniista koruistaan. Toki koruissa on yhtäläisyyksiä (se, että ne ovat solmittuja ja se, että niissä on riipus), mutta tekniikat lienevät yhteisiä. :)

Muokkaus II: Nähtyäni Pian uusimman blogimerkinnän on pakko kommentoida myös täällä.

Millä muulla tavalla voi tehdä solmitun helminauhan, jossa on riipus, kuin tällä tekemälläni tavalla (ja tavalla, jota Pia on käyttänyt), jos riipusta ei kiinnitä lukkoon? Minusta on ikävää, että Pia ilmeisesti kokee minun varastaneen jonkin omista kantavista ideoistaan, kun kyse on tilanteesta, jossa ei minusta oikeastaan edes ole muuta toteutusvaihtoehtoa.

Jos olisin selkeästi ottanut inspiraationi Pian korusta, olisin sen varmasti myös muistanut mainita, mutta omaa koruani lähdin itse asiassa tekemään nähtyäni Sirun helminauhan ja puhuttuani sen jälkeen Sirun kanssa helminauhojen solmimisesta. Ainoa syy siihen, että en kiinnittänyt riipusta korun lukkoon kuten Siru oli se, että olin niin tyytymätön korun aloitukseen – jos olisin laittanut riipuksen lukkoon, olisi se korun aloitusosa tullut korun eteen ja näkynyt selvemmin.

Olen pahoillani siitä, että aiheutin ilmeisesti tahtomattani Pialle mielipahaa, mutta kuten jo aiemmassa kopiointikeskustelussakin puhuttiin, tulee samoja tekniikoita käyttämällä välillä väkisinkin samanlaista jälkeä, vaikka ei tarkoitus olisikaan. :/