Muhkeaa

6. helmikuuta 2007 klo 22.31
Luokat: 14KGF, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Laitetaanpas nyt vielä muutama korukuva lisää, kun olen ilmeisesti taas päässyt vauhtiin.

Kahdet 14K gold filled -korvakorut: ensimmäisissä siamin punaiset kristallisydämet, toisissa ihanat violetit bling bling -sydämet (Vitrail Light).

14kgf-siam-hearts

14kgf-vitraillight-hearts

Lisäksi rannekoru, jossa on käytetty noin oluttynnyrin kokoisia punaisia akaatteja (tai lienevätkö karneoleja?). Ostin kivet varmaan vuosi sitten, enkä ollut niitä vielä tähän mennessä käyttänyt mihinkään. Oli jo siis korkea aikakin keksiä niille jotain käyttöä!

redagate-r

Korusta tuli todella muhkea noiden isojen kivien ansiosta. Rakas avomieheni katsoi korua ja totesi: ”On se kyllä aika jykevä… No, sitä voi aina käyttää pizzalähetin kolkkaamiseen!” Vähänkö minulla on ihana mies :D

Lohikäärmeen aika

6. helmikuuta 2007 klo 13.52
Luokat: Korukivet, Sormukset

Kuten useimmat ovat varmasti huomanneet, käytän aniharvoin mitään erityisiä taustoja tai ylipäänsä mitään ylimääräistä kuvausrekvisiittaa kuvissani. Syitä on monia: laiskuus, sopivien materiaalien puute, pyrkimys esittää itse koru mahdollisimman selkeästi ilman häiritseviä taustoja…

Tällä kertaa teen poikkeuksen. Tein neljän sormuksen sarjan, joka sai nimekseen Lohikäärmeen aika. Nämä sormukset kerta kaikkiaan vaativat kuvaan muutakin kuin valkean paperin, joten oli pakko improvisoida.

Vaikka nämä neljä sormusta ovat rakenteeltaan ihan tavallisia perussormuksia, sanon tekijän ylpeydellä, että ne kuuluvat kauneimpien tekemieni sormusten joukkoon. Tämä on oikeastaan täysin sormuksissa käytettyjen kivien ansiota, sillä ne ovat aivan uskomattoman kauniita siitäkin huolimatta, että niiden reiät eivät ole välttämättä ihan täydellisen suoraan porattu eikä helmen muotokaan välttämättä ole sataprosenttisen pyöreä.

Yritin epätoivoisesti saada käsiini lisää kyseisiä kiviä, mutta niitä ei myyjälläkään enää ole. Minulla ei ole aavistustakaan siitä, mitä kivet ovat, elleivät ne sitten tosiaan osoittaudu jonkinlaisiksi pietersiiteiksi, sillä muutamasta on löydettävissä tiikerinsilmämäistä hohdetta. Kiitos näiden kivien, tämän sarjan sormukset ovat täydellisen uniikkeja.

velhonsydan
Velhon sydän

haltiakuningas
Haltiakuningas

lohikaarmevuori
Lohikäärmevuori

halkirameen
Halki rämeen

Perussormusten tekeminen loppuu toistaiseksi tähän, sillä vaikka minulla on kahdestakin eri paikasta tilattua 0.8 mm:n pehmeää hopealankaa, ovat langat melkein käyttökelvottomia sormusten tekemiseen. Dead soft on tällä kertaa jotakin Dead softin ja Half hardin puolivälistä, siis Half dead… Lanka on ihan liian jäykkää, että siitä saisi kauniita sormuksia tuskattomasti aikaan. Sormenpäät ovat aivan hellinä näiden neljän sormuksen vääntelystä. Mur.