Tammikuun ostoksia

4. helmikuuta 2007 klo 13.53
Luokat: Korukivet, Ostokset

Melkeinpä kaikki tammikuun aikana tekemäni helmiostokset ovat yhä lajittelematta ja lisäämättä materiaalilaskuriin. Syynä tähän on se, että halusin saada toiminimeni kirjanpidon ja muut käytännön asiat kuntoon, ennen kuin lisään tammikuun helmiaarteet varastooni. Nyt onnellinen helmihullu pääsee vihdoin hypistelemään aarteitaan, sillä kirjanpitoasiat alkavat olla kunnossa!

Kuvasin suuren osan ostamistani kivistä, jotta voisin esitellä hankintojani muillekin. Tässäpä niitä siis tulee, pienten kommenttien kera:

2007-01-unknown
Täysin outo kivilaji, mutta sieviä kiviä ovat. Nämäkin myytiin Ocean jasperina, hah!

2007-01-smokyquartz
Pulleita savukvartsipisaroita. Näihin olin oikein tyytyväinen, sillä helmet ovat kauniita, tasakokoisia ja kirkkaita.

2007-01-pietersite
Isoja pietersiittilaattoja. Todella kaunis kiilto ja upeat kuviot, mutta valitettavasti useimmissa helmissä on jotain pieniä pintavirheitä ainakin toisella puolella. Olen vähän kahden vaiheilla, annanko noiden pintavirheiden häiritä. Toisaalta kivet ovat minusta niin kauniita, että kelpaisivat hyvin myytäviinkin koruihin, mutta toisaalta nipo minussa ärsyyntyy niistä pienistä vähemmän kiiltävistä kohdista. Mur. Nämä kivet olivat kalliita (maksoin nauhasta muistaakseni $15, enkä ole ihan varma siitä, olenko tyytyväinen hinta-laatu -suhteeseen*)

2007-01-oceanjasper
Ovaaleja ocean jasper -helmiä. Kauniit värit ja kuviointi, suht onneton pinta. Alan olla vähitellen sillä kannalla, että luovutan koko tämän kivilajin suhteen. Olen ostanut sitä monista paikoista monilla hinnoilla, ja melkein aina olen saanut korkeintaan kelvollisia kiviä. On surullista, että korukivien maailman yksi kiistattomista kaunottarista on näin ongelmallinen pintansa suhteen. Minä olen kuitenkin kyllästynyt maksamaan kuoppaisista kivistä, joita en myytäviin koruihini kelpuuttaisi.

2007-01-muscovite
Kimaltelevaa muskoviittia. Nämä kivet olivat kalliita, mutta pidän niistä kovasti. Kivien kimaltelu ei ollut vain turhaa myyntipuhetta, vaan näissä kivissä voi tosiaan nähdä kimmellystä. Todellisuudessa kivet ovat aika hailakan marjapuuronvärisiä, eivätkä niin voimakkaan värisiä kuin kuvassa. Muskoviitin Mohs-arvo on hurjan alhainen, joten näiden kivien käyttö tulee olemaan hieman ongelmallisia, koska rumpuun ei ole asiaa.

2007-01-kambabajasper
Kambabajaspislehtiä, joista kuvan yksilö näyttää hauskan sattuman ansiosta ihan papukaijalta. Nämä lehdet ovat aika vinkeitä, mutta eivät ihan sitä, mitä odotin. Käyttöä niille varmaan löytyy siitä huolimatta.

2007-01-fluoritecube
En ole ostanut fluoriittia aikoihin, koska se kestää vain varovaisen rummutuksen, ja ostan mieluiten kiviä, joiden ei tarvitse pelätä kärsivän rummussa. Sateenkaarifluoriitti on kuitenkin niin kaunista, että sorruin pitkästä aikaa. Nämä kuutiot ovat ihan nättejä…

2007-01-fluoriitit
…mutta nämä kukkaset ovat todella ihastuttavia! Oli niiden hintakin kyllä toisaalta kuutioihin verrattuna yli kaksinkertainen…

2007-01-fancyjasper02
Fancy jasper on se yksittäinen kivilaji, jota minun varastoistani löytyy kaikkein eniten. En kerta kaikkiaan saa siitä tarpeekseni. Tässä on pieniä fasettihiottuja suorakaiteita…

2007-01-fancyjasper
…ja tässä supersuloisia pieniä sydämiä!

2007-01-apachesagejasper
Viimeisenä Apache Sage Jasper -kiviä, joita jokainen nettikauppa tuntuu kutsuvan eri nimellä. Nämä ostin samasta paikasta kuin pietersiitit ja muskoviitit, mutta näihin en ole kauhean ihastunut. Pitää miettiä, onko minulla näille ylipäänsä käyttöä vai myynkö eteenpäin, jos joku kiinnostuu.

Tällaisia tuli siis hankittua tammikuussa. Nyt kaikki nauhat (myös ne muutamat, jotka jäivät kuvaamatta) pitäisi käydä läpi, jotta huonot kivet tulee karsittua pois. Kaikki ostokset pitäisi myös lisätä materiaalilaskuriin, joten siinäpä tämä sunnuntai sitten taitaa kuluakin…


* Järkytys: olen suomen kielen maisteri mutta en ole varma, miten tuo termi pitäisi kirjoittaa!