Uusi ulkoasu

7. marraskuuta 2006 klo 21.01
Luokat: Yleinen

Suuresta varovaisuudestani huolimatta jotkut ehtivät jo viilauksen aikana nähdä Helmetin uuden ulkoasun, joten ehkäpä minä nyt sitten luovutan ja julkistan sen ihan virallisestikin. Loput bugit voin kyllä korjata vaikka ulkoasu olisikin jo käytössä.

Entinen vaaleanpunainen ilme ehti tympiä minua jo pitemmän aikaa, sillä en kokenut sitä mitenkään erityisen kauniiksi blogin ulkoasuksi ja tiesin pystyväni parempaankin. Uuden ilmeen pohjaksi valitsin WordPressin Calla Grafixx -teeman (napsauttakaa ”Test run”, jos haluatte nähdä sen paremmin), sillä noin viidestäkymmenestä sivullisesta WordPress-teemoja se viehätti minua kaikkein eniten.

Hautajaiskukista oli kuitenkin päästävä eroon ja tilalle oli saatava jotain helmihullulle sopivampaa. Vietin siis tovin jos toisenkin kuvan parissa: ensin editoin kukat pois, sen jälkeen otin pari tusinaa kuvaa Swarovskin kristalleista ja sen jälkeen etsin niistä parhaimman, muokkasin sen sopivaksi ja liitin alkuperäiseen kuvaan. Puuh! Tämän jälkeen lisäilin kuvaan vielä muutamia ”mausteita” eli hennosti erottuvan tekstin ja perhosen sekä blogin nimen.

Suurin työ oli kuitenkin varsinaisen teeman rakenteen ja css:n muokkaamisessa, ja melkein kaksi päivää kului kaikenlaisessa pienten viilausten tekemisessä ja erilaisten ongelmien korjailussa. Koruille en ole ehtinyt suoda montakaan ajatusta tämän ulkoasuprojektin vuoksi.

Nyt blogin ilme alkaa kuitenkin olla ainakin minulle itselleni mieleinen. Toivottavasti lukijatkin viihtyvät.