Erilaisia tilaajalahjoja

18. huhtikuuta 2006 klo 20.47
Luokat: Ostokset

Tänään tutustumme kiitoslahjoihin. Helmihullu on kroonisen helmisairautensa aikana ehtinyt tilata helmiä monenlaisista nettikaupoista, ja postiluukusta sisään kopsahtavan tilauksen mukana on usein jonkinlainen pieni lahja tilaajalle.

Loogisia lahjavaihtoehtoja ovat erilaiset tuotenäytteet, joita saadessaan asiakkaan voi kuvitella kiinnostuvan kyseisen kaupan muustakin helmivalikoimasta:

kiitos-misc

Ensimmäisessä kuvassa onkin erilaisia helmiä, joita on siunaantunut tilaajalahjoina eri paikoista. Helmet ovat tervetullut kiitoslahja, sillä jos joku tilaa helmiä, hän luultavasti ilahtuu saadessaan ilmaiseksi hieman lisää helmiä.

Helmiä ja koruosia tilaavat ihmiset ovat yleisesti ottaen kiinnostuneita koruista. Joskus kiitoslahjana saattaakin olla kokonainen valmis koru. En ole ihan varma, millä logiikalla helmimyyjä ajattelee asiakkaan haluavan tilaajalahjana valmiin korun – helmiä tilaava kun luultavasti haluaa tehdä korunsa itse -, mutta onhan silläkin lahjalla sentään jotain tekemistä korujen kanssa…

kiitos-fmg

…vaikka se olisikin susiruma ja tehty omituisen värisistä puuhelmistä.

Ymmärrän myös sellaiset tilaajalahjat, jotka mainostavat jollakin tavalla kyseistä yritystä. Siksipä minusta on ihan mukavaa, että Gemshow-online lähettää tilauksen mukana mainoskynän…

kiitos-gso

…mutta minua ei lainkaan haittaisi, jos he lakkaisivat lähettämästä kynän lisäksi karmeita sokerinmakuisia thank you -tikkareitaan, jotka minulla jäävät poikkeuksetta syömättä. Ja miten niin teen usein tilauksia Gemshow-onlineen?

Käsittämättömimpien tilaajalahjojen palkinnon voittaa kuitenkin ylivoimaisella äänivyöryllä Beadbabe:

kiitos-bb

MITÄ nuo ovat? MIHIN niitä on tarkoitus käyttää? Ja ennen kaikkea: ovatko ne kirottuja?