Häkkejä opetellaan täälläkin

27. lokakuuta 2005 klo 12.29
Luokat: Hopea, Korvakorut

Kuten toisaalla, myös täällä Helmetissä opetellaan metallihäkkien tekoa helmille. Vaikka tekniikka sinänsä on yksinkertainen, on toteutus välillä yllättävänkin hankalaa. Vaikeinta on onnistua arvioimaan oikein tarvittava hopealangan määrä, että helmi mahtuisi korin sisään.

Ohjeissa sanottiin 10 mm:n helmien tarvitsevan n. 15 cm:n pätkän 0.8 mm:n lankaa. No, tuostahan minä matematiikkanerona laskin, että vastaavasti 8 mm:n helmi tarvitsee 12 cm lankaa. Sepä ei mennytkään niin, vaan 12 cm riitti ainoastaan 7 mm:n helmelle. Turkoosit korvakorut syntyivät siis täysin vahingossa, kun todellisuudessa yritin tehdä sopivaa häkkiä noille vihreille helmille. Mur.


Häkit
    Granny Smith

Tuollaisista häkeistä olisi kiva koota vaikka ranne- tai kaulakorukin, mutta kun yksi helmi vaatii 13.5 cm hopealankaa, sitä menisi rannekoruun metrin verran – ja kaulakoruun varmaan kolme metriä. Sen jälkeen korun myymisestä olisi ihan turha haaveilla. Tietysti itselleen voisi joskus tehdä, tai lahjaksi. Ei kuitenkaan vielä, sillä hopealankavarastoni alkavat ehtyä. Täytyy tilata lisää.