Jotain muuta kuin hopeaa

31. lokakuuta 2005 klo 1.25
Luokat: Kännykkäkorut, Lasihelmet, Rannekorut

Pitipä välillä tehdä linkitetty koru ihan normaalista metallilangasta (= hopeoidusta kuparilangasta) – siitäkin kun tulee ihan kauniita koruja, vaikka nykyään enimmäkseen käytänkin vain sterlinghopealankaa. Helmet ovat Sayilasta, ja mielestäni niistä tuli jotenkin herkullisen värikäs kokonaisuus.


karamelli

Tuon värikkään korun lisäksi näpertelin tylsyyksissäni myös muutamia kännykkäkoruja lisää.


Lisää kännykkäkoruja

Kännykkäkoruja vaihteeksi

29. lokakuuta 2005 klo 23.46
Luokat: Kännykkäkorut, Lasihelmet

Eilen tuli taas tehtyä lisää kännykkäkoruja. Ne ovat mukavia pikku projekteja ja kaikessa nopeudessaan sangen palkitsevia.


kännykkäkoruja

Olen vihdoin oppinut tekemään kauniita lenkkejä, siis noita mitkä noissa kännykkäkoruissa on aina helmien molemmin puolin. Valitettavasti tämä uusi tekniikka myös haaskaa lankaa – jokaista silmukkaa kohti lankaa tuhlaantuu vähintään 1.5 cm. Sille ei kuitenkaan voi mitään – mieluummin uhraan lankaa kauniin lopputuloksen eteen kuin katselen rumia silmukoita.

Pari rannekorua lisää

28. lokakuuta 2005 klo 15.21
Luokat: Hopea, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Tällaiset rannekorut syntyivät eilisen ja tämän iltapäivän aikana. Epämääräiset koukerot on tehty ihan pihdeillä ilman jigiä (ai miten niin sen huomaa?), sinisen korun 8-linkit on tietysti jigillä tehdyt.

Wiggly    Sky blue

Vaaleansiniset helmet ovat Swarovskin kristalleja. Niille ei skannaus koskaan tee oikeutta. Joka kerta, kun käytän niitä töissäni, lumoudun aina uudestaan niiden säihkeestä. Kristallit ovat tosiaan maineensa veroiset, niin kauniita ne ovat. Kalliitahan nuo tuppaavat valitettavasti olemaan, mutta joskus niitä on silti pakko saada.

Häkkejä opetellaan täälläkin

27. lokakuuta 2005 klo 12.29
Luokat: Hopea, Korvakorut

Kuten toisaalla, myös täällä Helmetissä opetellaan metallihäkkien tekoa helmille. Vaikka tekniikka sinänsä on yksinkertainen, on toteutus välillä yllättävänkin hankalaa. Vaikeinta on onnistua arvioimaan oikein tarvittava hopealangan määrä, että helmi mahtuisi korin sisään.

Ohjeissa sanottiin 10 mm:n helmien tarvitsevan n. 15 cm:n pätkän 0.8 mm:n lankaa. No, tuostahan minä matematiikkanerona laskin, että vastaavasti 8 mm:n helmi tarvitsee 12 cm lankaa. Sepä ei mennytkään niin, vaan 12 cm riitti ainoastaan 7 mm:n helmelle. Turkoosit korvakorut syntyivät siis täysin vahingossa, kun todellisuudessa yritin tehdä sopivaa häkkiä noille vihreille helmille. Mur.


Häkit
    Granny Smith

Tuollaisista häkeistä olisi kiva koota vaikka ranne- tai kaulakorukin, mutta kun yksi helmi vaatii 13.5 cm hopealankaa, sitä menisi rannekoruun metrin verran – ja kaulakoruun varmaan kolme metriä. Sen jälkeen korun myymisestä olisi ihan turha haaveilla. Tietysti itselleen voisi joskus tehdä, tai lahjaksi. Ei kuitenkaan vielä, sillä hopealankavarastoni alkavat ehtyä. Täytyy tilata lisää.

Massiivinen korupäivitys

25. lokakuuta 2005 klo 0.06
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Kännykkäkorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Päivitys: vaihdoin osan kuvista skannauksista valokuviin, sillä varsinkin hopeakorujen ollessa kyseessä valokuvat tuntuvat tekevän koruille enemmän oikeutta kuin skannaus. Tumma ametisti -korukin näyttää nyt paremmalta.

Pitkä odotus (niin mikä?) palkitaan, sillä tämä on massiivinen korupäivitys. Itse asiassa tämä on niin massiivinen päivitys, etten edes jaksa kyhätä kaikille koruille omaa pikku kuvaansa tähän merkintään – ainoastaan linkit.

Sillä aikaa, kun tietokoneparkani kärsi ongelmista koko viime viikon, ehdin tehdä yhtä jos toistakin korurintamalla. Ja nyt kun kone vihdoin toimii, pääsin skannaamaan tuotoksia.

Siispä:

1. Uusia sterlinghopeisia koruja:
– tummia ametisteja ja hopearenkaita kauniina rannekoruna (Tumma ametisti). Ainoa hienoinen harmin aihe on se, että pihdeistä jäi joihinkin kohtiin langassa hentoja jälkiä. Tympeää. Voi kun oppisin välttämään sen. Kaiken kaikkiaan yksi hienoimmista tekemistäni koruista joka tapauksessa – mikä ei todellakaan näy kuvassa… :/
– sterling-versio jo aiemmin tekemästäni Golden Brown -korusta, jossa on siis linkitetty toisiinsa erilaisia kelta- ja ruskeasävyisiä helmiä (Golden Brown SS)
– Väkkyräranneketju hopealangasta ja Ullalta ostetuista sinisistä onyx-kivistä. Vihdoinkin hopealangan vasarointi alkaa sujua! (Onyx)
– Yksinkertainen hopeaketju vasaroiduista jigillä tehdyistä elementeistä (Eyelet chain).
– Ei täydellisen identtiset mutta silti aika nätit nelikulmaiset spiraalikorvakorut (Squares).

2. Muita rannekoruja:
– Kaunis ja pirteä rannekoru, johon kokosin yllättävän paljon erilaisia vähän arvokkaampia materiaaleja: korukivisiruja, Bali-hopeahelmiä, Swarovskin kristalleja, aitoja makeanvedenhelmiä ja lisäksi tavallisia lasihelmiä (Sirut / peridootti)
– Vastaava rannekoru, mutta peridoottisirujen sijasta karneolisiruja (Sirut / karneoli 1).
– Toinen karneolisiruista tehty rannekoru, mutta lasihelmet ovat tällä kertaa puna- ja violettisävyisiä marmorihelmiä (Sirut / karneoli 2).

3. Kaulakoruja
– Yksinkertainen kaulakoru, jossa nauhaan on pujotettu metallihelmiä ja iso käsintehty kohokuvioitu lamppuhelmi. Kaikessa yksinkertaisuudessaan vekkuli. (Vihreä silmä)
– Samantyylinen kaulakoru, jossa yhden ison helmen sijasta kaksi mustaa kaunotarta (Unity).
– Ensimmäinen tekemäni lariat-kaulakoru. Nahkanauha ja iso, upea korukivihelmi (kivi on nimeltään prehnite – onko se suomeksi preniitti?). Nahkanauhassa takaosassa hopealenkki, joka antaa periksi, jos korua kiskaisee – tällä tavalla koru on turvallinen, eikä siihen voi kuristua (toisin kuin moniin näkemiini lariat-koruihin, minkä vuoksi en ole tätä korutyyppiä aiemmin itse tehnyt). Lopputulos on mielestäni veikeä. (Prehnite)

4. Kännykkäkoruja
Leppäkerttu
Punasävyinen, sinisävyinen ja vihersävyinen perhoskoru.

Phew. Siinä taisi vihdoin olla kaikki!

Pari projektia päätökseen

15. lokakuuta 2005 klo 0.34
Luokat: Hopea, Ketjut, Korukivet, Rannekorut

Minulla on harvoin useampia koruja samanaikaisesti kesken. Pyrin tekemään aina yhden loppuun, ennen kuin aloitan uuden. Kaikkein työläimmät helmityöt ovat toisinaan poikkeus.

Tänään valmistuneet kaksi korua ovat jo useita päiviä olleet kesken, mutta nyt molemmat projektit on saatu onnellisesti päätökseen. Hopeaketjusta olen oikeastaan aika ylpeä, sillä se oli ensimmäinen vaativampi ketjuni. Lienee siis hyväkin, etten voi myydä sitä (siinä on hopeaa selvästi enemmän kuin 10 grammaa, joten sitä ei saa myydä, ellei sitä ole leimattu…) – jospa se jäisi minulle itselleni muistuttamaan ajasta, jolloin aloittelin ketjunpunontaa.

Full Persian 4:1    Kurpitsa

Aitoja helmiä vaihteeksi

13. lokakuuta 2005 klo 23.36
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korvakorut

FireMountain Gemsille tekemäni tilauksen yhteydessä tuli tilattua myös lisää makeanvedenhelmiä, ja tänä iltana häpeäkseni tajusin, että edellisistäkin on aika paljon vielä käyttämättä. Oli siis pakko tarttua toimeen ja tehdä jotain.

Pearls    Pearls 2

Ruori-kaulaketju

11. lokakuuta 2005 klo 14.06
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut

Annoin aiemmin tekemäni ruori-ranneketjun äidille, koska hän piti ketjusta kovasti. Nyt valmistui vihdoin rannekorun seuraksi pitkään tekeillä ollut kaulakorukin – phew! En ole ihan varma siitä, olenko tyytyväinen siihen, miten koru laskeutuu kaulalla, mutta pääasia, että se on vihdoin valmis. Jospa seuraavaksi pääsisin jatkamaan kesken olevaa kuningasketjun muunnosta…


ruori

ametisteja

10. lokakuuta 2005 klo 12.34
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut

Tiikerinsilmien sijasta ametisteja tällä kertaa. Kivet eivät häikäisseet laadullaan, mutta onneksi joukossa oli tarpeeksi kelvollisia kiviä, että niistä sai tehtyä nätin rannekorun.

ametisti

Muokkaus: Nämä kivet ovat siis Sarda Importsilta, eivätkä missään nimessä Ullalta, kuten nuo edellisen merkinnän jumalaisen kauniit tiikerinsilmät!

Tiikerinsilmiä

5. lokakuuta 2005 klo 23.33
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut

Ullan alennusmyynnistä ostetut kivihelmet suorastaan huusivat pääsyä osaksi korua. Siispä tänään syntyi tämä rannekoru, joka onnistui yllättävän hyvin.

Tiikerinsilmä

Kävin tänään läpi koko helmivalikoimani. Minulla on pitkästi yli neljäsataa lajia helmiä. Neljäsataa. Tarvitsen terapiaa. Pian.

Havainnostani tyrmistyneenä rupesin sentään seulomaan helmiäni läpi ja pistin joitakin myyntiin Helmetin foorumipuolelle…