Kädentaito 2005 -messut

4. syyskuuta 2005 klo 22.35
Luokat: Hopea, Ostokset, Rannekorut, Swarovski

Pitihän sitten tietysti minunkin päästä Kädentaito 2005 -messuille, kun Ulla sattui niistä sähköpostitse mainitsemaan. Taivas, miten paljon ihania asioita saman katon alla! Onneksi Janne toimi kassalippaan avaimenhaltijana ja esti siten minua tuhlaamasta koko omaisuuttani.

Jos minulla olisi ollut käytössäni muutama satanen ylimääräistä, mukaan olisi tarttunut useita helmityökirjoja, Nalle Puh -ristipistotöitä, lankoja, helmikorutarvikkeita… mutta koska budjetti oli rajattu noin kahteenkymppiin, piti olla valikoiva. Loppujen lopuksi ostin ainoastaan Ullan pöydästä neljä metriä 0.6 mm:n hopealankaa sekä kaipaamani työkalun, jolla voi hioa ja tarvittaessa suurentaa helmien reikiä.

Oli mahtavaa päästä näkemään suuri(n?) osa Ullan koruarsenaalista! Minä olen kyllä ihan aloittelija, niin määrällisesti kuin laadullisestikin – se kävi kyllä selväksi, kun tutki todellisen koruvelhon aikaansaannoksia. Mutta minulla on aikaa kehittyä, hehee!

Tein tänään yhden kauneimmista rannekoruistani tähän mennessä. Siinä käytetyt Sayilasta tilatut Mother of pearl -helmet (Mitä se muuten on? Helmiäistä?) olivat kyllä aiheuttaa harmaita hiuksia: ostin niitä tietyn määrän kappalehintaan, ja sitten siitä vähästä määrästä neljä helmeä oli kokonaan reiättömiä ja suunnilleen yhtä monessa reikä oli liian pieni, että siitä olisi saanut hopealangan läpi. (No, niihin pääsee testaamaan sitä tänään hankittua työkalua…)

Mutta pitemmittä puheitta, tässä se on – vaikkei skannaus sille oikeutta teekään:

Mother of Pearl