ihmettelenpä vain

26. toukokuuta 2005 klo 23.20
Luokat: Yleinen

Luulin löytäneeni mielenkiintoisen foorumin, mutta tämän päivän jälkeen minulla ei tee kyllä erityisemmin mieli osallistua paikan toimintaan.

Ymmärrän, että selkeä mainostus on kielletty. En ymmärrä, miksei saa kertoa, jos löytää mielenkiintoisen tarjouksen tai jotain, minkä perään joku toinen on kysellyt. Kun yritin tehdä asian kiertoteitse sanoen ”mainostaminen on kielletty, mutta googlaa näillä sanoilla niin löydät perille”, siirrettiin koko viestiketju eri foorumiin linkkivinkkinä, vaikka se olisi palvellut tarkoitustaan paremmin foorumissa, johon se alun perin postitettiin.

Ketjun siirtäminen paikan käytännön mukaisesti olisi vielä ollut minusta ihan suht ok, vaikkei mielestäni kyse mainonnasta ollutkaan, mutta kun uskalsin olla niin julkea, että kommentoin ketjun siirtoa sanoen ”Tuo nyt oli kyllä jo aika masentavaa” (tjsp), oli vastauksena koko ketjun poisto täysin.

Ylläpito toteaa toisaalla (kun puhe on samasta asiasta eli ”mainonnasta”) seuraavaa:

”Näiden kaupallisten toimijoiden epärehellisyyden takia tulen siirtämään jatkossakin nämä ”ihanaa roinaa” ketjut joko roskikseen tai linkkeihin, riippuen siitä vaikuttaako kehu tehtaillulta vai ei.”

Minun ketjuni päätyi roskikseen, joten eikö minun ole ymmärrettävä tämä niin, että kehu vaikutti tehtaillulta? Kuitenkin kyseessä on yritys, jonka kanssa en ennen toissapäivää ollut koskaan ollut tekemisissä ja johon minulla ei ole minkäänlaista yhteyttä. Jaoin kokemukseni iloisena siitä, että olin löytänyt jotain etsimääni edullisesti – jotain sellaista, millä varmasti muillakin olisi ollut käyttöä. Nyt – ehkä koska uskalsin ilmaista pettymykseni ketjun siirrosta – viestistä ei ole enää iloa kenellekään, koska sitä ei enää ole.

Enkä minä edes maininnut koko hemmetin yritystä nimeltä, vaan ainoastaan opastin oikeaan suuntaan. En voi sille mitään, mutta minulle jäi tästä todella tympeä maku suuhun. Suhtaudun muutenkin varauksella paikkoihin, joissa viestit yksinkertaisesti katoavat – etenkin nyt, kun katoava ketju oli sellainen, jossa ilmaistiin jossain määrin kielteinen mielipide.