helmihullun onnea!

9. toukokuuta 2005 klo 23.09
Luokat: Ostokset

Kiitos Ihan itse -foorumissa olleen vinkin, päädyin tänään asematunnelin EuroIhme-kauppaan. Siellä todellakin oli siemenhelmiä, kuten foorumilla kerrottiin. Ja mikä hinta! Paketti, jossa oli vähintään neljää erilaista helmeä – jokaista pieni pussi – maksoi ainoastaan euron. Ja paljonko niitä helmiä sitten oli? Suurimmissa pakkauksissa (joissa oli neljää väriä opaakkeja siemenhelmiä) oli lähes 70 grammaa!!! Ja tätä hintaa voidaan nyt verrata siihen, että Sinooperista saa jotakuinkin viidentoista gramman rasian hintaan 1,70e.

Tunnustan. Rohmusin peräti kuusi helmipakkausta. Joissakin oli kuutta eri lajia, joissakin vain neljää. Yhtä kaikki, tuli hankittua kerralla ainakin pariakymmentä helmilaatua – ja rahaa meni vain 6 euroa!

Ja teille muille tiedoksi: SINNE JÄI VIELä!

RAW-ranneke

9. toukokuuta 2005 klo 14.58
Luokat: Lasihelmet, Rannekorut

Beading Bees -sivuilta läytyi japanilaisen RAW-rannekkeen ohje. Koru tehdään koko ajan kahdella neulalla, mikä oli välillä vähän ärsyttävää. Muistaakseni VilliHelmen Vera-Aleksa on tehnyt RAW-rannekkeelle yhden neulan mallin, mutta ajattelin kokeilla kahdella neulalla, kun se malli oli helppo hahmottaa. Kolmirivisen lukon kiinnittäminen on yksi tympeimpiä hommia, mitä helmitöiden parissa olen joutunut kohtaamaan. *MUR* Loppujen lopuksi tuon lukon kiinnitys ei ole erityisen kaunis (mikä ei onneksi näy kuvassa), mutta saa kelvata.

japanilaista

9. toukokuuta 2005 klo 2.20
Luokat: Korvakorut, Lasihelmet

Koska Janne on Japanissa, tuntui sopivalta näperrellä japanilaisen mallin mukaiset korvakorut. Yritin ensin harmaanmustilla ja kullanvärisillä helmillä, mutta tulos ei ollut järin hieno. Vaihdoin pienet helmet vähän pienempiin ja keskimmäisen helmen hieman suurempaan, ja johan onnistui.