Meta


Suerten pojan koston paluu, osa IX

28. maaliskuuta 2008 klo 11.02
Luokat: Kaulakorut, Lasihelmet

Siitä saakka, kun tein ensimmäisen Suerteni, olen rakastanut kyseistä korumallia. Se on monikäyttöinen ja mukavan piristävä koru, joka sopii monenlaisiin asukokonaisuuksiin. (*Nuuh, nuuh* Mikäs täällä tuoksuu? Ai, omakehuhan se vain…) En kuitenkaan ole vähään aikaan tehnyt Suerteja oikeastaan muuta kuin tilauksesta, sillä niin kovasti kuin niistä pidänkin, niiden tekeminen on minusta viheliäistä ja hidasta.

Tulin kuitenkin hetken mielijohteesta hankkineeksi itselleni puisen Beadalonin Spin’n'Bead Bead Loader -työkalun, joka tunnetaan nimellä Bead Spinner. Vekotin oli kertaostoksena hieman kallis, ja sen käyttö vaatii jonkin verran harjoittelua, mutta kaiken kaikkiaan olen hyvin tyytyväinen hankintaani.

Suerten teko vie edelleen oman aikansa, mutta nyt työ on sentään mukavaa!

Suerte: On the Beach

Suerte: Honey & Chocolate

Suerte: Rain maker

Suerte: Seduction

Se aika vuodesta

26. maaliskuuta 2008 klo 16.51
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Helmihullu on viime aikoina ollut melko hiljaa. Syynä tähän oli paitsi pääsiäisloma, myös se karu tosiasia, että nyt on se aika vuodesta, kun ihmispolot väsäävät veroilmoituksiaan. Jo toiminimen perustaessani päätin selvitä korkeimman omakätisesti niin kirjanpidosta kuin veroilmoituksestanikin, mutta vaikka kirjanpito osoittautui sangen inhimilliseksi työksi, oli viime viikolla usko pahasti horjua, mitä tulee veroilmoituksen täyttämiseen.

Jätin veroasiat hautumaan pääsiäisloman ajaksi ja rentouduin parhaani mukaan anopin lihapatojen äärellä. Kun sitten eilen vihdoin päätin rutistaa ilmoituksen valmiiksi, se kävikin loppujen lopuksi sangen tuskattomasti. Ilmeisesti oli hyvä päätös jättää alitajunta työskentelemään keskenään vähäksi aikaa. Täytettyäni paperit soitin vielä yritysten veroneuvontaan ja kävin ilmoituksen läpi asioista paremmin ymmärtävän tahon kanssa, joka oli sitä mieltä, että olen täyttänyt paperin ihan oikein. Jippii! Olin haljeta euforiasta.

Jotta merkinnästä ei tulisi vallan kuvaton, tässäpä joitakin koruja – osa ihan uusia, osa jo hieman vanhempia:

Early shadows
Varhaiset varjot: makeanvedenhelmiä, Balin hopeaa, Swarovskin kristalleja ja Karen Hill Tribe -sudenkorento.

Squares
Neliöt: hopealankaa ja mustia onyxeja. Alkuperäinen malli (ilman kieputteluja) on peräisin wigjig.comista.

Heart of the Ocean
Meren sydän: aivan ihanan sävyisiä makeanvedenhelmiä, hopeaa ja Balin hopeaa.

Ja lopuksi, kun tuo sääkin on niin kovin keväinen (lue: jumalaton lumipyry…), muutama kevätkoru:

Towards the spring
Kohti kevättä: Balin hopeaa, makeanvedenhelmiä ja hopeaketjunpätkät

Suerte: Rose garden
Ehkä hempein Suerteni ikinä: Ruusutarha. Siemenhelmien lisäksi korussa on helmiäislasihelmiä, hennon vaaleanpunaisia kiinalaisia kristalleja sekä ruusukvartsia.

HANKKIA SE KAS NOIN

18. maaliskuuta 2008 klo 12.36
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Ostin eBaysta 8/0-kokoisia siemenhelmiä, sillä sorruin tilaamaan itselleni ihan aidon puisen Beadalonin Spin-n-beadin. Tänään helmien saavuttua piti hieraista silmiään pari kertaa, kun kuitissa luki (and I quote): “Kiittää te ajaksi ammatti! Iloita sinun helminauha!” Helmihullu tirskui hetken ja katsoi sitten muita papereita. Tilauksen mukana oli tullut ylimääräinen paperi, joka skannattuna näytti tältä (Flickrin puolelta löytyy isompi versio, jos ette saa tässä koossa tekstistä selvää):

Käännös

Repesin ihan täysin lukiessani tuota paperia. Myyjän avuliaisuus on suorastaan liikuttavaa! Kuinka moni muu vaivautuu tarjoamaan ulkomaisille asiakkailleen käännöksen uutiskirjeestään? Henkilökohtainen suosikkini uutiskirjeestä on

enemmän monesti te kohta HANKKIA SE KAS NOIN ostaa ja enemmän te hankkia, enemmän satunnainen te jälkisäädös hankkia jotta voitto ainoa eli enemmän -lta kuukautinen kammeta.*

Myyjä on kuitenkin oivaltanut jotain olennaista helmihullujen käyttäytymisestä, päätellen tuosta “enemmän te hankkia” -kohdasta. Sitähän me teemme: hankimme enemmän ja enemmän.

Ainakin minä.

Lisäys: Minäkin toki toivon, että rakkaat lukijani kotoisineen hankkia ihmeellinen Pääsiäinen Juhlapäivä! ;)


* The more often you place BUY IT NOW purchases and the more you purchase, the more chances you will have to win one or more of the monthly prizes.

Sanakorut

14. maaliskuuta 2008 klo 11.55
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

Kuluneella viikolla siivosin vaihteeksi kivivarastojani ja myin pois kaikkea turhaksi tai ei-inspiroivaksi kokemaani. Siivouksen aikana törmäsin myös kahteen akaattipussiin: toisessa oli vihreitä nugetteja, toisessa monenvärisiä. Olin jo laitamassa niitä myytävien kasaan, kun huomasin, että kivissä oli mukavan isot reiät. Ne olivat kuin luodut nyörikoruihin!

Päätin tehdä piiiiiiiiiiiitkät nyörikorut ja niille kertyikin pituutta hieman yli puolitoista metriä. Viimeiseksi olin aikeissa kiinnittää nyöriin lukon, mutta päätin testata korua kaulaani ilman lukkoa ensin. Ja kas – koru ei edes kaivannut mitään lukkoa: sen sai kieputettua kaulaan useammallakin eri tavalla, ja kun nyörin päät solmi yhdellä löysällä solmulla yhteen, kivet estivät näppärästi solmua aukeamasta itsekseen. Ihastuin. Nyt harmittelen, kun minulla ei ole enempää moisia kiviä…

Agate necklace

Green agate necklace

Jos olisin vähän parempi kuvaamaan itseäni (ja omistaisin esimerkiksi hyvännäköisen poolopuseron), ottaisin vielä erikseen kuvat näistä koruista kaulassa, sillä tällainen pöytäkuva ei tee niille oikeutta.

Tarvikelaatikoita penkoessani törmäsin pitkästä aikaa aakkoshelmiin, jotka ostin ajat sitten. Päätin kokeilla, saisinko niistä jotain aikaiseksi, ja tuloksena ovat nämä kaksi rannekorua, joista pidän kovasti:

Joy bracelet

Care bracelet

Molemmissa granaattikiekkoja ja hopeaa, toisessa lisäksi Swarovskin helmiä ja toisessa kaiverrettuja vuorikristalleja.

Aina silloin tällöin olen törmännyt mielipiteisiin, joiden mukaan tällaisissa koruissa olisi kiva nähdä suomenkielisiä sanoja englanninkielisten sijaan. Suomen kielen koulutuksen saaneena ymmärrän toisaalta nämä toiveet. Samaan aikaan tiedostan kuitenkin keskeisen käytännön ongelman: suomen kielen sanat ovat yleisesti ottaen pitempiä kuin englannin, ja kun yksi ainoa tuollainen aakkoshelmi maksaa yli euron, ei niistä tee mieli muotoilla kovin pitkiä sanoja. Äkkiseltään tulee mieleen oikeastaan vain kaksi lyhyttä suomenkielistä sanaa, jotka sopisivat moiseen koruun: ilo ja onni. Vaan verratkaapas vaikkapa sanoja rakkaus (lähemmäs 8 euroa) ja love (reilut 4 euroa)…

Muoks: Kun nyt tutkin sanariipusvalikoimaa Fire Mountain Gemsillä, niin täytyy todeta, että jotkut sanat olisivat kyllä suomeksi lyhyempiä kuin englanniksi. Toimivia sanoja on muitakin kuin ilo ja onni. Mutta silti:
trust – luottamus
dedication – omistautuminen
achieve – saavuttaa
caring – välittäminen (ei edes onnistuisi, koska ääkkösiä noissa kuutiohelmissä ei ole)
wisdom – viisaus
dream – unelma / unelmoi (monimerkityksisyys katoaa, jos sana käännetään suomeksi)
patience – kärsivällisyys
gratitude – kiitollisuus
wish – toive
life – elämä
truth – totuus
angel – enkeli
hero – sankari

Laura

4. maaliskuuta 2008 klo 15.55
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korvakorut

Bloggasin aiemmin Kara-riipuksesta, johon sain inspiraationi Galactican Starbuckista. Riipus oli kulmikas, melko maskuliininen ja armeijahenkinen, ja siksi sopi minusta ideatasolla mainiosti rämäpäiselle taistelulentäjälle.

Toinen ehdottomista suosikkihahmoistani Galacticassa on presidentti Laura Roslin, joka on jumalaisen upea nainen. Roslin on älykäs, erittäin viehättävä ja pukeutumisessaan aina yksinkertaisen tyylikäs ilman liikaa koreilua.

Siispä Laura Roslinin innoittamana yksinkertainen, siro ja tyylikäs korusetti… nimeltään – tietysti – Laura:

Laura (set)

Laura (necklace)

Kiillotin nuo erikokoiset, taotut renkaat huolellisesti vahalla ja kiillotuslaikalla, joten renkaiden heilahdellessa koru välkehtii valoa todella kauniisti. Valitettavasti tätä välkettä oli turha kuvitellakaan saavansa kuvaan.