Kun mopo käsistä lähti

15. lokakuuta 2009 klo 16.02
Luokat: Korukivet, Ostokset

Jotta rakas lapsonen saisi oman huoneen, on äidin ja isän luovuttava työhuoneestaan. Tästä syystä meneillään on armoton uudelleenjärjestely, jotta Joksulle saataisi tyhjä huone ja vastaavasti täpötäyden ex-työhuoneen kamat löytäisivät paikkansa muualta asunnosta. Korutarvikkeet ovat siksi tällä hetkellä pitkin ja poikin, eikä korujen tekoon ole oikein mahdollisuuksia.

Ja siksipä esittelenkin tällä kertaa ainoastaan ihanuuksia, joita maailmalta saapui tänään. Tämä kuuluu ehdottomasti sarjaan “hups, vähän lipsahti…”

Gemstone strands 1

Gemstone strands 2

Gemstone strands 3

Gemstone strands 4

Gemstone strands 5

Gemstone strands 6

Kiviaarteita

6. marraskuuta 2008 klo 12.41
Luokat: Korukivet, Ostokset

Eilen tuli piipahdettua tullissa noutamassa uusia aarteita. Ah ja voi, mitä ihanuuksia!

Gemstone strands (dark)

Gemstone strands (red)

Gemstone strands (green)

Nyt onkin sitten syytä pistää luottokortti kuivumaan hetkeksi, ainakin mitä tulee kiviin…

Syysloman jälkeen

18. syyskuuta 2008 klo 22.46
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Ostokset

Näin syysloman jälkeen olen taas yrittänyt virittäytyä koruiluun. Tuntuu, ettei tällä viikolla ole syntynyt niin paljon uutta kuin olisi pitänyt syntyä, mutta hiljaa hyvä tulee…

Olen purkanut tilaustyöjonoa, mistä tuloksena nämä kaksi korua:

Custom made pearl necklace
Asiakkaan susirum persoonallisista isoista violeteista makeanvedenhelmistä ja kolmenlaisista pienemmistä helmistä tehty kaulakoru.

rosary
Montako rukousnauhaa on kuvassa? Yksi? Ei, vaan kaksi: ensimmäinen koskaan tekemäni ja samoin viimeinen… Lupauduin tekemään tämän tilaustyönä, enkä etukäteen aavistanut, miten isotöinen koru lopulta olisi. Puh. Onneksi se on nyt tehty. Materiaaleiltaan luultavasti kallein tekemäni koru, eikä painossakaan ole moittimista – koru nimittäin painaa noin 65 grammaa!

Purin kaksi vanhempaa korua ja käytin niiden ketjuosat uudelleen. Sain aikaan kaksi korua, jotka molemmat ovat selvästi kauniimpia kuin edeltäjänsä.

Ensilumi
Tämä koru sai nimekseen Ensilumi, sillä tuo savukvartsilehti yhdistettynä puhtaanvalkoisiin makeanvedenhelmiin sai minut ajattelemaan sitä, miten uskomattoman valkoista on ensilumi, joka sataa rapaisen ja loskaisen maiseman päälle.

Koralliriutalla
Koralliriutalla-koru puolestaan on tehty ihanista valtamerijaspiksista, joiden värit ja kuviot jaksavat lumota minut kerran toisensa jälkeen.

Bali silver and Swarovski crystal earrings
Syksyn lehdet -korvakoruja tein kolme erilaista paria. Tässä parissa olen käyttänyt 8 mm:n pyöreitä Swarovskin peridot satin -kristalleja.

Crystal quartz earrings
Fasettihiottuja vuorikristalleja korvakoruissa, jotka muistuttavat minusta jollakin tavalla putoavia vesipisaroita.

Viimeiseksi kuva aarteista, jotka posti toi tiistaina: ihania isoja fasettihiottuja ruusukvartsi- ja savukvartsipisaroita!

Smoky and rose quartz drops

Aarteita ja alakuloa

12. syyskuuta 2008 klo 18.50
Luokat: Korukivet, Ostokset

Sanonpa ihan rehellisesti: nyt mättää.

Syysloma on ohi, ja vaikka ajatus töistä ei tunnu lainkaan kurjalta, oli taas kerran surkeaa jättää taakse pohjoiset maisemat ja palata pääkaupunkiseudulle. Pidän kyllä kovasti omasta kodistani, mutta silti tänne palaaminen tuntuu joka kerta vaikealta. Olen niin pahuksen kaukana synnyinseudultani. Alakuloa lisää väsymys huonosti nukutun junayön jäljiltä sekä ikävä omaa rakasta miestä, joka on vielä työmatkalla.

Kotona ison postikasan keskellä minua odotti kuitenkin pieni pullea kuori. Harvoin on helmihullu niin alakuloinen, etteivät uudet helmet piristäisi edes vähän. Niinpä tälläkin kertaa elämä alkoi näyttää himpun verran valoisammalta, kun olin tutustunut kuoren sisältöön.

Porcelain jasper
Ihania 30 mm:n posliinijaspiskolikoita. Niistä kuvassa alimpana olevassa on minusta aivan upea Lapin kaamosmaisema, mutta valitettavasti kiven poraussuunta on maiseman kannalta ihan pielessä. Snif.

Apatite
8 mm:n apatiitteja

Ocean jasper
Kauniskiiltoisia ja ihastuttavan värisiä 6 mm:n valtamerijaspiksia.

Näiden lisäksi sain nauhan 8 mm:n pyöreitä unikkojaspiksia, mutta se jäi kuvaamatta. Jahka tästä vähän väsymys ja alakulo hellittävät, pääsen kokeilemaan, mitä näistä uusista aarteista syntyy. Ellei sitten jo varovaisesti huuliaan nuoleskeleva NERIK-laatikkoni ahmaise noita posliinijaspiksia ennen sitä…

Kun halvalla sai…

13. kesäkuuta 2008 klo 12.06
Luokat: Ostokset

Teinpä sitten vuoden Sulo Vilénit.

Freshwater pearl strands

Eikä edes hävetä. Paitsi vähän.

Tehtyä ja ostettua

12. kesäkuuta 2008 klo 15.32
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korukivet, Ostokset, Rannekorut, Swarovski

Kaiken flunssan ja väsymyksen keskellä näkyy vierähtäneen mitä melkoisin tovi edellisestä merkinnästä. Pahoittelut! Tässä tulee kuvapläjäys viimeaikaisista koruista ja hankinnoista:

Keskiyön tulet
Keskiyön tulet

Oli pakko päästä kokeilemaan taas yhtä Eni Okenin tutorialia. Tuo kapussiriipus onnistui ensimmäiseksi yritykseksi ihan kivasti, mutta pahuksen kova työ siinä on. Veikkaisin, että tuon riipuksen tekeminen vei kaiken kaikkiaan reilut kolme tuntia.

Sirius (kupari)
Sirius (kupari)

Sirius-sarjaa tein neljä erilaista korua, kaikki samalla reseptillä mutta hieman helmien väriä vaihtamalla. Niistä tuli ihania keveitä kesäkoruja vaikka itse sanonkin. Black swan -kiviä, fasettihiottuja vuorikristallikukkia ja Swarovskin helmiä hopeaketjuun kiinnitettynä.

Ennen iltaa

Ennen iltaa on taas niitä koruja, jotka eivät kuvassa näytä oikeastaan miltään. Tämä kaulakoru on luonnossa minusta todella ihastuttava. Violetit makeanvedenhelmet ovat saaneet seurakseen hopeaa ja Jet-sävyisiä Swarovskin kristalleja. Jos vaatekaapistani löytyisi jotain vähänkään violettia, tämä kullanmuru jäisi varmaan minulle itselleni.

Ruoste (rannekoru)

Ruoste (kaulakoru)

Ruoste-setti kuuluu sarjaan “happy accidents”. Onnistuin poimimaan materiaalit, jotka istuivat yhteen ihan täydellisesti. Olin jo alkanut ajatella, etten ikinä keksisi mitään käyttöä Maroon-sävyisille Swarovskin helmille – ne kun ovat mielestäni melko hirveän värisiä, paitsi nyt vihdoin oikeaan seuraan päästessään.

Fancy jasper stretch bracelet

Viimeisenä onkin ostettu eikä itse tehty koru. Ostin kuvan muhkean Fancy jasper -rannekorun Fire Mountain Gemsiltä naurettavaan alle viiden dollarin hintaan ja olen aivan ihastuksissani. Kivet ovat todella kauniita ja koru on mukava ranteessa. Pujottelin sen tosin itse uusiksi joustolankaan, sillä alkuperäinen koru oli hieman liian suuri. Jätin siitä yhden kiven pois ja nyt se on täydellinen.

Harakan uudet aarteet

11. huhtikuuta 2008 klo 20.10
Luokat: Kaulakorut, Korukivet, Korvakorut, Ostokset

Helmien osto on nykyään jo sen verran rutiinia, etteivät kaikki saapuvat lähetykset aiheuta enää harakkakohtauksia. Osaan jo katsella uusia aarteitani sangen rauhallisesti ilman sen kummempaa pihinää tai kiljahtelua.

Tämänpäiväiset aarteet olivat poikkeus. Niitä piti hypistellä melkein sormet täristen ja kuola suupielistä valuen…

Olen jo pitkään harmitellut, kun en omista fasettihiottuja vuorikristalleja. Ei ole aiemmin tullut tilattua. Nyt korjasin tämän puutteen kertaheitolla:

crystalquartz

Siinä niitä nyt on – pienimmät ovat 6×4 mm:n rondelleja, suurimmat pyöreät kymmenmillisiä. Takimmaisen nauhan kukkasista piti heti väkertää korvakorut:

kristallikukat

Tänään valmistui myös vihertävänsininen pari aiemmalle Lempi-korulle. Tämä sai nimekseen Kaiho:

kaiho

HANKKIA SE KAS NOIN

18. maaliskuuta 2008 klo 12.36
Luokat: Helmihulluus, Ostokset

Ostin eBaysta 8/0-kokoisia siemenhelmiä, sillä sorruin tilaamaan itselleni ihan aidon puisen Beadalonin Spin-n-beadin. Tänään helmien saavuttua piti hieraista silmiään pari kertaa, kun kuitissa luki (and I quote): “Kiittää te ajaksi ammatti! Iloita sinun helminauha!” Helmihullu tirskui hetken ja katsoi sitten muita papereita. Tilauksen mukana oli tullut ylimääräinen paperi, joka skannattuna näytti tältä (Flickrin puolelta löytyy isompi versio, jos ette saa tässä koossa tekstistä selvää):

Käännös

Repesin ihan täysin lukiessani tuota paperia. Myyjän avuliaisuus on suorastaan liikuttavaa! Kuinka moni muu vaivautuu tarjoamaan ulkomaisille asiakkailleen käännöksen uutiskirjeestään? Henkilökohtainen suosikkini uutiskirjeestä on

enemmän monesti te kohta HANKKIA SE KAS NOIN ostaa ja enemmän te hankkia, enemmän satunnainen te jälkisäädös hankkia jotta voitto ainoa eli enemmän -lta kuukautinen kammeta.*

Myyjä on kuitenkin oivaltanut jotain olennaista helmihullujen käyttäytymisestä, päätellen tuosta “enemmän te hankkia” -kohdasta. Sitähän me teemme: hankimme enemmän ja enemmän.

Ainakin minä.

Lisäys: Minäkin toki toivon, että rakkaat lukijani kotoisineen hankkia ihmeellinen Pääsiäinen Juhlapäivä! ;)


* The more often you place BUY IT NOW purchases and the more you purchase, the more chances you will have to win one or more of the monthly prizes.

Ketjukoruja

5. tammikuuta 2008 klo 14.01
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ostokset

Kerrankin varastossa on hopeaketjua sen verran, ettei sen käytössä tarvi kauheasti kitsastella. On jo pitkään tehnyt mieli tehdä ihan yksinkertaisia hopeisia kaulakoruja, joissa on lähinnä ketjua ja jokin pieni juttu (kuten joulun alla tehdyt Juliet ja Willow). Eilisen näpertelyn tuloksena ovat Natalia, Sonia ja Minea:

natalia
Natalia

sonia
Sonia – harjatun Balin sydämen lisäksi ihana fasettihiottu ametisti

minea
Minea – Balin hopeaa ja suloinen valkea makeanvedenhelminappi

Tällä viikolla tuli piipahdettua ensimmäistä kertaa helmikauppa NaNan liikkeessä. Rahaa paloi alle 15 euroa, joten aika maltillisesti tein ostoksia. Lasihelmiä käyttävälle liikkeellä on luultavasti enemmän tarjottavaa kuin minulle, mutta oli siellä tarjolla myös kauniita korukiviä ja makeanvedenhelmiä, joista ainakin osa oli juuri nyt puoleen hintaan. Mineassa käytetty helminappi on näitä tarjoushelmiä.