Meta


Helmitiistai

28. helmikuuta 2006 klo 17.09
Luokat: Helmihulluus, Hopea, Ostokset, Swarovski

Tänään on käsittääkseni laskiaistiistai, mutta täällä helmihullun kotikolossa on vietetty lähinnä helmitiistaita.

Aamupäivällä rappukäytävästä kuului lupaavia ääniä. Postiluukku kolisi. Kolinaa seurasi vaimea läpsähdys. Helmihullu höristi korviaan. Vain läps? Ei kops tai peräti klonk? VAIN LÄPS? Läps tarkoittaa tylsää postia: laskuja, mainoskirjeitä ja sen sellaista.

Kuului lisää ääntä. Postipoika työnsi lisää postia luukusta. KOPS!
Helmihullu juoksi eteiseen. Odotetun Maarian korupajasta tulleen lähetyksen lisäksi eteisen lattialla oli kuin olikin lentopostipakkaus Gemshow-onlinesta. Siunattu kopsahdus!

Ullalta tuli siis kasa kauniita kristalleja, jotka näkyvät kuvassa. Värisävyt ovat sapphire, light peach, fuchsia, citrine, sun ja green tourmaline. Kaikki ovat kuuden millin kaksoiskartioita, jotka luultavasti päätyvät rannekoruiksi.

Maarian korupaja 28-02-06

Gemshow-onlinen paketissa oli mukana ensikertalaisia, jotka saatiin hetken maanittelun jälkeen esiintymään ryhmäkuvassa. Kukkaset ovat väreiltään violet ja jonquil, ja niiden elämäntehtävä on päästä osaksi korvakoruja. Pikkuiset kuutiot ovat ensimmäiset koskaan omistamani Swarovskin kristallikuutiot, värisävynä alexandrite. Pyöreät kristallit ovat ensikertalaisia sekä muotonsa että värinsä puolesta: halusin vihdoinkin nähdä ihan omin silmin tuliopaali-värisävyn (fire opal).

Gemshow-online 28-02-06, 01

Gemshow-onlinesta saapui helmihullun luokse myös muodoltaan tutumpia kristalleja, jotka poseeraavat tottuneesti kuvaajalle. Sydänriipukset ovat väreiltään aquamarine ja rose, isommat kaksoiskartiot puolestaan topaz, white opal ja alexandrite. Pienimmäiset kaksoiskartiot ovat väriltään sävyä erinite.

Gemshow-online 28-02-06, 02

Viimeisessä kuvassa esiintyvät tilauksen hopeajäsenet. Korupiikkien kuultiin rehvastelevan, että koko tilaus oli itse asiassa heidän ansiotaan. Tämän helmihullu myöntää todeksi, sillä helmihullun äidin korvakorujen korjaukseen tarvitaan pitkiä korupiikkejä, joita omista varastoista ei löytynyt. Myös Balin helmille on käyttötarkoitus tiedossa, sillä mustan kissan ostaja kaipailee rannekoruun sopivaa kaulakorua.

Gemshow-online 28-02-06, 03

Hopeakiemuroita

27. helmikuuta 2006 klo 21.52
Luokat: Hopea, Rannekorut

Pelkkää hopeaa tällä kertaa. Tähän koruun minulla oli tarkoitus laittaa joko pikkuisia helmiriipuksia tai kristalliriipuksia roikkumaan hopeakiemuroita yhdistäviin välirenkaisiin, mutta päätin sitten kuitenkin jättää riipukset pois ja kokeilla, miltä koru näyttäisi ilman niitä. Ajattelin seuraavaksi tehdä toisen samanlaisen, johon laitan helmiä koristeeksi.

Silver swirls

Edit: Vaihdoin kuvan parvekkeella otettuun, joka mielestäni tekee korulle enemmän oikeutta.

Jos saan itse sanoa…

24. helmikuuta 2006 klo 12.26
Luokat: Hopea, Korvakorut, Swarovski

- ja vaikka en saisikaan -, näistä korvakoruista tuli todella kauniit. Koruissa on käytetty montana-sävyisiä (Montanan sinisiä, sanoo Ullan värisivu. Lunttasin.) Swarovskin kristalleja ja hopeisia chandelier-korvakoruelementtejä.

Montana

Stressinlievitystä

23. helmikuuta 2006 klo 22.54
Luokat: Hopea, Korukivet, Rannekorut, Swarovski

Allergia on äitynyt aika pahaksi: tänä aamuna köhin ja niiskutin ja pärskin niin, että harmitus pukkasi kyyneliä silmiin. Muuttofirma onneksi vihdoin haki tyhjät laatikot, joten kohta on teoreettiset mahdollisuudet päästä siivoamaan remontti- ja muuttopölyjä pois. Kaoottisen sekavan asunnon ja allergian aiheuttamaa stressiä lievitti onneksi mukavasti puuhastelu korujen parissa, mistä tuloksena nämä kolme rannekorua:

Tanzanite    Black diamond    Kalkkiturkoosi

Kierteisten linkkien teko alkaa sujua jo melko mallikkaasti. Tulokset ovat suhteellisen tasakokoisia ja kauniita, eikä niiden tekemiseen mene enää kohtuuttomasti aikaa. Eläköön edistys!

Kuten tämän blogin viimeaikaisista merkinnöistä voi huomata, olen nyt innostunut tekemään hopeisia kristallirannekoruja. Valitettavasti kristallivarastostani ei löydy likimainkaan tarpeeksi värisävyjä noihin koruihin, sillä monia värisävyjä on ainoastaan vääränkokoisia helmiä. Siksi minun oli tänään ihan pakko tilata hieman lisää kristalleja. Ihan muutamia vain.. eikä edes kovin montaa sävyä…

Värinvaihtajat

22. helmikuuta 2006 klo 21.23
Luokat: Hopea, Rannekorut, Swarovski

Muistan hyvin, miten hämmästyin hypistellessäni Sirun Ullalta ostamia cantaloupe-sävyisiä Swarovskin kristalleja. Istuimme kolmestaan Wayne’s Coffeessa ja Siru kertoi ihastuneensa juuri noihin cantaloupe-kristalleihin. Nappasin pussin ja katselin punertavansävyisiä kristalleja. “Mulla on tällaisia myös, mutta ne on vihreitä”, sanoin.

En ollut tajunnut, että nuo nimenomaiset kristallit vaihtavat väriä valaistuksen mukaan. Vieläkin tuntuu hullulta, että sama kristalli voi olla sekä punertava että vihreä, mutta pakko se on uskoa. Kotona en ole nähnyt kertaakaan sitä samaa punertavaa sävyä, minkä siellä kahvilassa näin, mutta kauniita nuo cantaloupet ovat vihreinäkin!

Cantaloupe

Talviaamu

22. helmikuuta 2006 klo 16.03
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Korvakorut, Swarovski

En kovin usein tilaa helmiä ihan jotakin tiettyä koruideaa varten, mutta eilen Ullalta saaduille Swarovskin kristalleille oli käyttötarkoitus jo mielessä. Light Amethyst -sävyisistä bicone-helmistä ja sydänriipuksista syntyi Talviaamu-setti, jossa on sekä kaulakoru että korvakorut. Kuvissa korvakorut näyttävät eri sävyisiltä, mutta sydämet ovat kyllä oikeasti ihan samaa sävyä kuin kaulakorun riipuskin.

Talviaamu-kaulakoru    Talviaamu-korvakorut

Pakkoloman päätös?

21. helmikuuta 2006 klo 12.29
Luokat: Ostokset, Swarovski

Pahin muuttokiire lienee ohi, kun minulta liikeni aikaa helmien tilaamiseen. Sain tänään Ullalta tilaamani ihanuudet, ja täytyy sanoa, että Swarovskin kristallien kauneus jaksaa ihastuttaa yhä edelleen. Kuva ei oikein tee kristalleille ja helmille oikeutta, mutta en voi olla näyttämättä niitä joka tapauksessa!

Maarian korupaja 21-02-06

Päivän kuuma kysymys onkin nyt seuraava: alanko heti nykertää saamistani helmistä jotain kivaa, vai järjestelenkö asuntoa tahi alan kirjoittaa jompaakumpaa roikkuvista artikkeleista? En millään malttaisi odottaa, että saan tehdä noista helmistä jotain, kun olen jo ainakin kaksi viikkoa ollut helmipakkolomalla…

Velvollisuudentuntoinen puoleni huomauttaa topakalla äänensävyllä, että helmitöitä voi tehdä ihan hyvin illallakin, mutta esimerkiksi mattojen tamppaus ei voi odottaa iltaan asti. Millähän tuon äänen saisi vaiennettua?

Tauon paikka

6. helmikuuta 2006 klo 12.35
Luokat: Hopea, Lasihelmet, Rannekorut

Tämänkertainen rannekoru (jonka itse asiassa tein jo puolitoista viikkoa sitten) syntyi sinertävänmustista kissansilmälasihelmistä, syvän violeteista isoista lasihelmistä ja Balin hopeasta.

Musta kissa

Helmetti sanoo nyt näkemiin vähäksi aikaa, sillä ensimmäiset muuttolaatikot saapuvat tänään, eikä koruasioille tule olemaan aikaa seuraavien parin viikon aikana. Tämä viikko kuluu pakatessa ja ensi viikko purkaessa, joten päivitystaukoa tulee vähintään kaksi viikkoa. Snif.