Meta


Uusia rannekoruja

9. huhtikuuta 2010 klo 12.48
Luokat: Ketjut, Korukivet, Rannekorut

Koko viikko on kärsitty karmeasta räkätaudista, joka edelleen piinaa niin minua kuin junioria. Siispä nyt on luvassa vain kuvia ilman sen kummempaa loruilua – muuhun ei riitä energia:

Botswana agate & Swarovski pearl bracelet
Botswanan akaattia, Swarovskin helmiä, Balin hopeaa

Jens Pind Linkage & a flower charm
Siro piina 0,8 mm:n langasta

Banded jasper bracelet
Raidallista jaspista, mustaa onyxia, Karen Hill Tribe -hopeaa ja Balin hopeaa

Black heart
Lähes mustia makeanvedenhelmiä, hopeaa ja Balin hopeaa

Takaisin pyörän selkään

5. huhtikuuta 2009 klo 14.30
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet

Melkein kolmen kuukauden tauon jälkeen tartuin vihdoin taas pihteihin, helmiin ja hopeaan. Rakas mieheni pakkasi pikkuisen vaunuihin ja lähti lenkille, ja minä sain jäädä kotiin helmipöydän ääreen. Jei!

Oli huojentavaa huomata, että hopealanka yhä totteli näitä kätösiä, jotka ovat viime aikoina lähinnä vaihtaneet, pesseet ja silittäneet vaippoja ja pesseet kakkapyllyä :D Kamera ei sitten toisaalta oikein suostunut yhteistyöhön, joten kuva ei tee tämänpäiväiselle riipukselle lainkaan oikeutta:

Garnet & silver pendant

Teen riipukselle jonkin paremman ketjun tai muun kunhan ehdin, nahkanauha otettiin vain kuvausta varten käyttöön.

Tässä on vielä kuva käärmeketjusta, joka valmistui joskus äitiysloman alkupuolella – kuitenkin ennen Joukan syntymää. Sen tarkemmin ei dementiapääni muista… Ketju valmistui yllättävän nopeasti ja vähällä vaivalla, vaikka malli kulkeekin nimellä Tuska.

Half Persian 4-1 bracelet

Nyt jos olen oikein sukkela, ehdin vielä juoda teetä MeNaisten äärellä, ennen kuin parvekkeelta kuuluu kitinää. *viuh*

Ketjutuulella

18. marraskuuta 2008 klo 22.47
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Rannekorut

Nyt on vaihteeksi meneillään se vaihe, kun ketjuttaa ja kovasti. Tein viimeisenä virallisena (okei, pari “pientä epävirallista” on vielä jonossa) tilaustyönä Affirmation-renkaalla varustetun Jens Pind -kaulaketjun ja siitä jäi ilmeisesti jonkinlainen ketjuvaihde päälle.

Jens Pind Linkage necklace

Olen aina ollut jotenkin saita käyttämään millin hopealankaa. Se tuntuu vain jotenkin niin tylsän kalliilta materiaalilta, ettei sitä koskaan tule ostettua tarpeeksi kerralla. Ja kun sitä on varastossa vain vähän, ei sitä raski käyttää paljoa kerralla.

Oikea ratkaisu on ostaa pätkäyttää Rasmussenilta kokonainen kilo hopeaa. Kun pitelee käsissään lähemmäs 150 metrin hopealankakieppiä, ei tunnu enää lainkaan hankalalta ajatukselta käyttää useampia metrejä lankaa yhteen rannekoruun. Siispä olen sahannut renkaita ihan urakalla (eilenkin lähemmäs kahdeksan metriä lankaa muuttui renkaiksi) ja päässyt ketjunpunonnan makuun taas pitkästä aikaa.

Ensimmäisenä pienin Bali-helmin koristeltu Jens Pind -ranneketju:

Jens Pind Linkage & Bali silver bracelet

Sitten syntyi Oili-ranneketju:

Flower bracelet

…ja Naisten murharyhmää digiboksin kätköistä katsoessani tein vielä kuningasketjunkin:

Byzantine bracelet

Mitähän sitä seuraavaksi keksisi…

Toiminnassa taas

7. toukokuuta 2008 klo 10.46
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Sormukset, Swarovski

Nyt pitäisi viimeistenkin pienten ongelmien olla poissa ja Helmetin toimia moitteettomasti. Siispä heti asiaan ja esittelemään viime aikojen tuotoksia:

European 4-in-1 bracelet

Ensimäinen mattoketjuni. Rakastuin tuohon ketjumalliin – se on mukavaa punottavaa ja lopputulos on ihastuttava. Mattoketju istuu ranteeseen täydellisesti, koska se on muodoltaan tuollaista leveää ja litteää. Teki ihan hirveästi mieli pitää tämä ranneketju itse, mutta urheasti työnsin sen kuitenkin kaupan puolelle.

Cantaloupe crystal set

Tilaustyönä tehty perussetti hopealangasta, Balin spacereista ja Cantaloupe-sävyisistä Swarovskin kristalleista.

Twisted spirals

Patinoidut kierrespiraalikorvakorut. Nämä onnistuivat oikeastaan juuri niin hyvin kuin toivoinkin. Kolmesta tekemästäni parista yksi on killunut korvissani siitä saakka, kun sain sen valmiiksi.

Jens Pind earrings (iris green)

Jens Pindia tällä kertaa korvakorujen muodossa. Ketjun kaverina on iris green -sävyiset isohkot makeanvedenhelmet.

Samba

Ostin ensimmäistä kertaa simpukankuorihelmiä, joista sitten syntyi Balin hopean ja pikkuruisten mustien onyxien kera tuo kuvan rannekoru. En ole kyllä vielä ihan varma siitä, mitä mieltä olen simpukankuorihelmistä yleensä. Ne ovat kauniita, mutta… en tiedä olenko ihan vakuuttunut niistä vielä.

Posliinia

10. helmikuuta 2008 klo 13.41
Luokat: Kaulakorut, Ketjut

Sain hiljattain pitkään himoitsemiani sinertävänsävyisiä posliinihelmiä, ja niistä piti tietysti päästä tekemään nyörikoruja. Ihastuin näihin koruihin kovasti ja aion ehdottomasti tehdä itsellenikin jotain samantapaista.

Porcelain bead necklace 1
Tällaisen korun halusi myös äitini, joka oli täällä vierailulla maanantaiaamusta eilisiltaan, ja oikein mielelläni teinkin hänelle vastaavan.

Porcelain bead necklace 2
27 mm:n donitsi ja 14 mm:n pyöreähköjä helmiä

Näissä kahdessa muussa donitsikorussa kokeilin kiinnittää donitsin niin, että sen yläpuolelle tuli tuollaista neljällä nyörillä punottua “köyttä”:

Porcelain bead necklace 3

Porcelain bead necklace 4

Lopuksi vielä taas yksi Jens Pind -kaulaketju, jonka tein tilaustyönä:

Jens Pind necklace

Tätä kaulakorumallia minulta on kyselty paljon, joten ajattelin laittaa tänne blogin puolelle tietoa korusta, niin säästän ihmisiltä erikseen kysymisen vaivan. Normaalimittaisesta (40-45 cm) Jens Pind -kaulaketjusta pyydän pituudesta riippuen 110–120 euroa. Jos tuo hinta tuntuu hurjalta, niin kannattaa pitää mielessä, että
1) korussa on reippaasti hopeaa – tuo ketju vie vajaa neljä metriä millin paksuista hopealankaa ja
2) ketjun tekeminen vaatii useamman tunnin työn :)

Botswanan akaaattia

24. tammikuuta 2008 klo 9.47
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Rannekorut

…ja vähän muutakin. Mutta ensin Botswanan akaattia, johon alan pikku hiljaa rakastua. Onneksi sitä on tulossa pian lisää!

Marion-kaulakoru onnistui oikeastaan ihan nappiin, sillä siitä tuli juuri sellainen kuin halusinkin. Botswanan akaattia (sekä normaalia että pinkkiä), makeanvedenhelmiä ja hopeaa. Herkkää ja kaunista, ainakin minusta.

Marion

Marionin pariksi sopisi – vaikkakaan en mitenkään tarkoituksella ollut tekemässä yhtenäistä settiä – samaten Botswanan akaatista ja makeanvedenhelmistä tehty Aura-rannekoru, jossa tosin on valkeiden helmien sijasta persikansävyisiä. Somisteena on pieni sydänkuvioinen laatta.

Aura (peach)

Aura-rannekoruja syntyi useampia; kahdessa käytin Botswanan akaattia ja tässä kolmannessa Brasilian kivettynyttä puuta. Sanokaa mitä sanotte, mutta minusta se on ihan samaa tavaraa kuin FMG:n wood agate.

Aura (caramel)

Koska olen vihdoin saanut sahattua itselleni renkaita, olen myös tehnyt pitkästä aikaa vähän “ketjuisampia” rannekoruja:

Labradorite bracelet
Fasettihiottuja labradoriitteja ja kahdenkokoisia hopearenkaita. Isommat olen juottanut umpeen.

Ocean jasper bracelet
Valtamerijaspista ja hopeaa. Tuo litteä ovaali oli mahdollisesti kaunein valtamerijaspis, mitä minun varastoistani löytyi.

Joulunajan aarteita

3. tammikuuta 2008 klo 13.00
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Ostokset, Sormukset, Swarovski

Näin joulun jälkeen voi turvallisesti esitellä pukinkonttiin päätyneitä koruja. Tänä vuonna niitä ei ollut kovin montaa, koska.. no, minulle yksinkertaisesti tuli liian kiire. Kaikista koruista ei ole edes kuvia: Jannen siskolle tekemääni rannekorua (hopeaa, Balin hopeaa ja vuorikristalleja) en ehtinyt kuvata, eikä kuvaa ole myöskään tarjolla anopin saamasta kultadubleisesta Jens Pind -ranneketjusta.

Jotain kuitenkin on näytettävänä:

kristallirenkaat

Jannen veljen vaimo sai korvarenkaat, joihin voi itse pujottamalla vaihtaa toisenväriset kristallit. Pidän korvakorumallista kovasti, ja minulla on kuvan korujen kaltaiset renkaat tälläkin hetkellä korvissani.

Äiti sai vihdoin kaulakorun ja korvakorut kaveriksi edellisenä jouluna saamalleen ametistikoristeiselle romanov-ranneketjulle:

byzantine-necklace01

byzantine-earrings

Kaulakoru on tosin selkeästi jämäkämpää tekoa kuin ranneketju: kaulakorussa on käytetty millin paksuista lankaa kun taas ranneketjun punoin 0,7 mm:n langasta.

Ilman korulahjoja ei jäänyt helmihullu itsekään, sillä anopin antamasta paketista paljastui tällainen ihana sormus, jonka anoppi on aikoinaan saanut omalta anopiltaan:

joululahjasormus

Appivanhempani arvelivat, ettei sormuksen rahallinen arvo liene kovin korkea, mutta tunnearvoa sillä on sitten sitäkin enemmän – ja olen kyllä ehdottomasti tästä samaa mieltä! Sormuksessa on kaiverrus vuodelta 1943, joten se on ehtinyt nähdä jo monta vuosikymmentä.

Pidin niin paljon taannoin tilaustyönä tekemistäni Jens Pind -kaulakoruista, että tein itselleni joululahjaksi samanlaisen:

dream-jenspind

Dream-renkaan tehtävänä on muistuttaa kantajaansa unelmien tärkeydestä, sillä minulla ei juurikaan ole unelmia – olen kai liian arkirealisti tai jotain. Yritän tehdä parannuksen.

Viimeisenä on kaulakoru, jonka ostin itselleni isoäidiltäni saadulla joulurahalla. Tunnistatteko?

vanamo-kk

Ta-dah! Vanamo-kääty! Minulla on ollut sarjan korvakorut ja kolmirivinen rannekoru jo pitkään, mutta kaulakorua en ole raskinut ostaa. Haaveilin siitä kaikkein runsaimmasta kaulakäädystä, vaan a) se on ihan liian kallis että ikinä viitsisin ostaa sitä ja b) en varmaankaan osaisi käyttää niin näyttävää korua.

Tässä olivat joulunajan aarteet. Nyt on aika palata arkeen ja työn touhuun!

Keskiviikon kuvapläjäys vol. 2

29. elokuuta 2007 klo 14.03
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Rannekorut, Swarovski

Taas on valmistunut kaikkea uutta, kun olen hampaat irvessä yrittänyt käyttää pitkään säilömiäni materiaaleja enkä vain hautoa niitä!

angel-jenspind
Angel-laatta on nyt saanut päihinsä reiät ja ympärilleen Jens Pindia. Tilaustyö.

rosiesgarden
Makeanvedenhelmiä, Swarovskin kristalleja, hopeaa ja Hill Tribe -riipus

bleedingheart
Toisetkin Balin hopeiset korvakorut noista ihanista punaisista makeanvedenhelmistä

carnelian-flower
Ihanat nappikorvakorut Balin hopeisista kukkanapeista ja karneoleista…

magenta-flower
…ja tummanvioleteista makeanvedenhelmistä.

syksy
Patinoitu kaulakoru, johon ihastuin itse niin kovasti, että oli täysi työ ja tuska laittaa se kaupan puolelle… Hopeaketjua, isohko Karen Hill Tribe -hopealehti ja fancy jasper -helmiä.

aquamarine-bali-r
Akvamariinia, Balin hopeaa, sterlinghopeaa

redagate-bali-r
Punaista akaattia, Balin hopeaa, sterlinghopeaa

redagate-bali-r02
Lähikuva edellisestä

tigereye-flower
Tiikerinsilmää kukkina ja pyöreinä helminä, Balin hopeaa ja sterlinghopeaa

Ikiomaksi

23. elokuuta 2007 klo 16.53
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Korukivet, Korvakorut, Lasihelmet, Rannekorut, Swarovski

Hämmentävää mutta totta: olen vuorokauden sisällä tehnyt peräti kaksi korua ihan vain itselleni. Toisen tarkoituksella, toisen puoliksi vahingossa.

Ensin kuitenkin pari muuta juttua:

checkers
Checkers: tsekkiläisiä fasettilasirondelleja, Balin välihelmiä ja hopealankaa.

forest-path-kr
Forest Pathin ostajalle tilauksesta myös yhteensopivat korvakorut.

onyxpisara
Hyvin yksinkertainen tilaustyö: yksi musta onyxpisara hopeaketjussa.

Ja sitten ne ihan ikiomat jutut. Pk-seudun Helmettiläisten kuukausittaisessa tapaamisessa pääsin valikoimaan isosta pussista itselleni valtamerijaspiksia kappalehintaan. Kerrankin sai valita isosta kivimäärästä vain ne yksilöt, jotka eniten miellyttivät! Jei! Valituista kivistä päätin tehdä jotain ihan vain itselleni, että saisin pitää kaunottaret hyvällä omallatunnolla aina luonani (ilman että ne pölyttyisivät NERIK-laatikossa). Siispä:

oceanjasper-oma02

ja toisesta kulmasta:
oceanjasper-oma01

Minun! Minun! MINUN!

Toinen koru tuli tosiaan vähän puolivahingossa. Oili-ketjusta jäi reilusti renkaita yli, joten päätin kokeilla telaketjun (caterpillar) tekemistä. Erehdyin sovittamaan valmista ketjua, eikä se enää halunnut tulla pois ranteestani. Ihastuin tähän ketjumalliin ikihyviksi: se on isohko ja jämäkkä olematta mummomalli ja litteytensä ansiosta se asettuu upeasti ranteeseen.

telaketju

telaketju-ranne

Jäljellä on oikeastaan vain yksi pulma. En halua luopua ketjusta, mutta en oikeastaan osaa käyttää mitään säihkyvän kirkkaita isoja ranneketjuja. Pitäisiköhän ketjun siis pulahtaa hetkeksi rikkimaksaliuokseen?

Sudenkorentoja ja helmisormuksia

19. elokuuta 2007 klo 19.44
Luokat: Hopea, Kaulakorut, Ketjut, Sormukset

Tässä muutama päivä sitten – lieneekö ollut perjantaina? – minun olisi pitänyt tehdä tilaustyötä, mutta unohduin taas kerran tekemään Enin nest ring -ohjeella sormuksia. Keksin nimittäin yhtäkkiä, että minulla oli varastossa isoja jumalaisen kauniita tummanvioletteja makeanvedenhelmiä, jotka saattaisivat sopia kyseiseen sormusmalliin. Siispä tuumasta toimeen!

pearlnest-s-01

pearlnest-l-02

Ja katso – helmet tosiaan sopivat tuohon sormukseen erinomaisesti! Ensimmäistä kertaa teki kovasti mieli pitää itselläni tuollainen sormus (tuo alempi noista sopisi sormeeni kuin valettu), mutta todennäköisesti unohtaisin kuitenkin käyttää sitä. Molemmat menivät siis putiikin puolelle.

bpl-nest01

Kolmannessa sormuksessa on kahdeksanmillinen larvikiitti, jossa tietystä kulmasta näkyy kaunis välkähdys. Sain siitä onneksi kuvaankin aavistuksen.

kalanruoto01

Kalanruotoketjun tein iät ja ajat sitten, mutta vasta tänään sain aikaiseksi ottaa siitä kunnollisen kuvan kauppaa varten. Tämä ketju taisi olla ensimmäinen vähänkään vaativampi ketjuni, mutta ennen leimausoikeuksien hankkimista en tietenkään ole voinut laittaa sitä myyntiin. Nyt ranneketjussa on asianmukaiset leimat.

blood-drops

Ja viimeiseksi upouusi kaulakoru! Tätä korua varten minun oli julmasti katkaistava helminauha, joka on jo pitkän aikaa majaillut NERIK-laatikossa. Teko kuitenkin kannatti, sillä kaulakorusta tuli mielestäni kaunis. Helmet ovat suorastaan upean verenpunaisia ja niiden kiilto on todella hieno.

Tuli muuten tuosta riipuksesta vielä mieleeni:

Vaikka olen monessa korussa käyttänyt erilaisia sudenkorentoriipuksia, en itse asiassa lainkaan pidä sudenkorennoista! Ne ovat kauniita vain, jos niitä ja minua erottaa vähintään kaksi metriä ilmaa tai vaihtoehtoisesti kunnollinen ikkunalasi. Tämän helmihullun mielestä pitäisi olla jokin direktiivi tai laki, joka kieltäisi mitään hyönteistä kasvamasta pienlentokoneen kokoiseksi…